Дакел
Публикувано: 23 October 2005 - 05:50 PM
Да те питам сега - днес реших да ида до този магазин на Граф Игнатиев, който ти препоръча, но нещо не го намерих bl) Да нямаш предвид този, който е до Славейков, на ъгъла има музикален магазин и малко след него е и Зоомагазинът?? Защото по самия Игнатиев нищо не видях да има. А този до Славейков го знам и много ми харесва, затова сега от там й купих храна и лакомства за награди! super
Като стане време за каишки и дрешки пак там мисля да идем, готин е магазина.

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 23 October 2005 - 05:58 PM
А къде ги извеждате??? b) b) b) d) d) d)
Публикувано: 23 October 2005 - 06:05 PM
Публикувано: 23 October 2005 - 06:39 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 23 October 2005 - 06:49 PM
Публикувано: 23 October 2005 - 08:35 PM
Цитат
Здравей! Моята дакелка честно казано вече не съм сигурна че е мини точно, но се надявам да е така :-) За такава я взехме все пак! Но е от зоомагазин, а ми казаха, че те не са много надеждни при продажбите и много често ставали измами. А как да разберем дали едно бебе дакелче е мини или нормален дакел?!?!? bl) Но в крайна сметка, няма значение. Ние си я обичаме и сега няма да тръгнем да я сменяме само щото не била мини! b)
А ако има снимки на компютъра си, можеш да ни ги пратиш по мейлите. Моят например е: sisherz@mail.bg Ще се радвам да я видя твоята сладурана! :-) Сигурна съм, че е такава. И дано още дълго време те радва!
М/у другото до колко години живеят дакелите??? Знам, че колкото по-малка е породата, толкова по-дълго живеят представителите й!!! Зависи, разбира се, и от хранене, начин на живот, но това са вече подробности...

Публикувано: 23 October 2005 - 08:38 PM
http://bgphoto.net/P...7&AlbumId=26345

Публикувано: 23 October 2005 - 11:27 PM
Публикувано: 24 October 2005 - 07:38 AM
Аз не знам от леглото как ще я отучим. Понеже нашите дивани са нисички, но леглото е по-високо. Тя засега от там не може да слезе сама, но още месец-два и е готова. Ще с есправя като нищо и ме е страх да не си направи нещо!!! Преди една вечер бяхме решили да я оставим да спи в нейната къщичка, но направо ни провали съня и ноща. Е, такъв инат!!!! Просто отива ляга за малко и пак идва, обикаля земята, дига лапи на леглото, скимти. Ти й викаш не и леко я гоним с вестник, тя пак си знае нейното. Направо ужас... На мен лично не ми пречи да си спи при нас, но порасне ли първо няма оттърване, после сама ще вземе да се катери по кревата и да слиза и това ме плаши!!! s) s) s)

Публикувано: 24 October 2005 - 01:17 PM
Публикувано: 24 October 2005 - 01:53 PM
Такаче не я спирайте като щурее ,добре е за нея,а и тя е мъничка , игреи и се!!!!! d) d) d) b)
Публикувано: 24 October 2005 - 02:10 PM
Цитат
На дакелите гръбнака им е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО слабо място.. не казвам, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще им стане нещо.. но при условие, че е така защо трябва да си правиме експерименти с животните??? Нали много ги обичаме?! Един път ще скочи, ще се сецне и не се знае какво ще стане.. за съжаление на близки приятели познавам дакел, който така нищо му нямаше.. и от едно скачене стана белята a) Както казах вече - мое лично мнение, но аз ще си пазя кучето и съм много доволна от факта, че той не се мята от дивани и т.н. А за това, че като го вдигам аз да се качи и аз го свалям като трябва да слезне ще стане мързелив.. мога много да поспоря!!! cl)
Публикувано: 24 October 2005 - 02:21 PM
Публикувано: 24 October 2005 - 02:21 PM
Цитат
Много, ама ужасно много съм съгласна. това, че досега нищо не му е станало на кучето изобщо не означава, че и на следващото скачане ще е така. Като при храната - някои кучета цял живот ядат само кокали и нищо им няма, това означава ли че веднага всички ще започнат да дават кокали на кучетата си, като пренебрегнат огромния риск от перфорация на червата?
Мойта препоръка към всички собственици на дакели: пазете си ужасно много кучетата, защото наисти от едно скачане от дивана може да стане огромна беля. Била съм свидетелка как дакел на 6 години, ужасно здрав и енергичен се превръща в развалина, която не може да ходи сам.
Пазете си ги, те разчитат на вас.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 October 2005 - 03:08 PM
Публикувано: 24 October 2005 - 03:44 PM
Цитат
По какъв начин е добре за нея/него?
Цитат
Хем да свиква да се мята нагоре - надолу, хем говориш за 1 скачане.. 2'те ти мнения са абсолютно противоречиви. Никой не е казал, че не ти пука за здравето на кучето ти. Казах, а и не само аз, че това че 1 куче нищо му няма след ежедневни скачания от дивани, слизане по стълби и т.н. не означава, че другите дакели ще са добре.
И както казах.. то и от едно скачане може да стане беля.. никога нищо не се знае! Кучетата трябва да се пазят..
Публикувано: 24 October 2005 - 04:36 PM
``след ежедневни скачания от дивани, слизане по стълби и т.н. не означава, че другите дакели ще са добре``- неозначава някоя вечер при мен на стола е ежедневно !Съжелявам за недоразумението.!Най малко искам да се карам с вас!!! Съгласна съм ,че е много вредно за тях да скачат .А относно това, че е полезно за тях имах предвид ``игрите , защото са малки`` , а не скоквете (незнам, може да е прозвучало така ,но не е така)!!!! d) И ще повторя , аз си обожавам кученцето и никога няма да си простя ако нещо му се случи!!! w) d) Рози виждам , че и ти много си го обичкаш, и изобщо всички в този форум!!! b) b) b) d) d) d)
П.П. съжелявам,ако съм обидила някой с нещо!!! b) d)