Дакел
Публикувано: 09 June 2005 - 06:17 PM
Случвало ми се е да го изпусна-и на село е гонил котка но просто си мисля че тръгне ли след котката няма да се върне- малко е объркан горкия l)
А иначе Konak ние щяхме да си вземеме курцхаарче(бебенце) от едни приятели но няколко дена преди да си го изберем баща ми намери Друпи. d)
Баща ми ми разказваше как веднъж спасил майакта курцхаарка(преди да роди)..Била изяла живия заек на стопанина и той я вързал на въже за наказание.И минала котка ли какво по улицата и кучето се метнало към нея но повода се оплел в оградата.Баща ми случайно минавал оттам и видял как то виси във въздуха без да мърда ама слава богу след като я свалил тя била жива w) d)
Публикувано: 09 June 2005 - 07:55 PM
Публикувано: 09 June 2005 - 08:51 PM
Цитат
Е, благодаря много! d) d) d) А това за лова-може и да спретнем някое състезание...Винаги съм се чудела ако не с животно..Ако взема парче сурово месо и леко оставя следи по тревата и го скрия някъде-може ли да подейства за плячка това?
Публикувано: 09 June 2005 - 10:45 PM
Цитат
На този принцип се обучават голяма част от кучетата преследващи дивеча с лай, а така също и кръвоследниците/разликата и в примамката на влачената диря.Обикновено това е заек, лисица, кожа на прасе или нещо друго/.Можеш да вземеш парче месо и завързвайки го с някаква връв да му направиш така наречената влачена диря.В случая е по добре дирята да я остави някой непознат за кучето за да си сигурна, че не се движи по следите оставени от теб.Съществено условие е вятъра да духа откъм гърба на кучето или от мястото от където започваме претърсването.Влачената диря не се изработва при насрещен вятър, т.к. това принуждава кучето да търси с "нисък нос".А ако е насрещен вятъра, то кучето я следва с високо вдигната глава работейки несъсредоточено.И така, след като гореспоменатите условия са налице, можеш да заведеш Друпи до мястото на повод и да му дадеш команда "търси" сочейки към мястото на дирята.Съзнавам ,че в момента ти обяснявам примитивно и непрофесионално, но ако се получи нещо от това ще ти обясня как в действителност трябва да бъде.Отначало дължината на дирята може да е няколко метра, като впоследствие увеличаваме растоянието.Това е един не лош начин да провериш заложбите му. b)
Публикувано: 10 June 2005 - 11:41 AM
Публикувано: 13 July 2005 - 10:41 PM
Публикувано: 14 July 2005 - 10:31 PM
Публикувано: 15 July 2005 - 07:52 AM
Цитат
Хахаха, мерси много.. бая номера ще са значи b) l) кой от кой по-куриозен l) Типично по дакелски.. b) b)
Публикувано: 19 July 2005 - 06:07 PM
Публикувано: 19 July 2005 - 10:15 PM
Цитат
благодарение на някои други хора b) b) b)
Цитат
Сладур е даааамм :) .. наживо е още по-сладък :)
Публикувано: 20 July 2005 - 11:47 AM
Цитат
Много е малък, още ме е страх да го мачкам l) l) l)
Публикувано: 20 July 2005 - 11:50 AM
Цитат
Поздрав от не толкова далечния братчед Друпи b)
Мерси, поздрави и на Друпи b) Между другото имаше вариант да се казва Друпи, но в последствие го смених r) Когато порасне може да им направим една братовчедска среща l) d)
Публикувано: 20 July 2005 - 03:06 PM

малко кофти качество, ама са от телефон b)