Дакел
Публикувано: 06 April 2009 - 02:18 PM
А, Арчи е с бяло само на вратлето, наистина е сигурно с s-ген знам ли :)
Dakel4y, 4естито, лека бременност на съкровището и ще 4акаме здрави и красиви бонбон4овци !!
Публикувано: 06 April 2009 - 04:52 PM
dakelfen, в Apr 6 2009, 04:36 PM, написа:
Да, за съжаление е така. Винаги има опасност да попаднеш на лош човек. А и все още не съм изработила някакъв по-специален метод да познавам със 100%-на сигурност дали този или онзи става за стопанин на харесаното от него кученце. Много често хората не осъзнават, че това е голяма отговорност и така или иначе животът ти се променя и оттук нататък трябва да се съобразяваш с тези промени :) И дори не става въпрос за изложби и шоу-изяви.
Затова, например, избягвам случаите, когато дакелечто е предназначено за подарък или изненада.Или когато се купува за една малко дете, което се предполага, че ще се грижи за него. Хубаво е да се запознаеш лично с човека, а човекът да си направи труда да се види не само с кучето си, но и смоите кучета. Просто да предобие няква минимална представа за съвместния ни живот. Много критерии съм си формулирала и наистина това е една интересна тема.Ще ми е интересно да поговорим за това :)
Публикувано: 06 April 2009 - 04:56 PM
1. Каква храна избирате за дакелите си? Суха храна (каква марка)? Суха храна+консерви? Човешка храна (нямам предвид бонбони, солети и пр.- визирам месо, зеленчуци, плодове, ...)
2. Какви козметични продукти използвате - шампоани, балсами, лосиони и пр. ?
Публикувано: 07 April 2009 - 06:40 PM
doxie_fan, в Apr 6 2009, 05:56 PM, написа:
1. Каква храна избирате за дакелите си? Суха храна (каква марка)? Суха храна+консерви? Човешка храна (нямам предвид бонбони, солети и пр.- визирам месо, зеленчуци, плодове, ...)
2. Какви козметични продукти използвате - шампоани, балсами, лосиони и пр. ?
за храната поне за нас е малко по трудно защото съни е много разглезана и претенциозна...(но сега не е такъв проблем:))но иначе си я храня с гранули(педигри за дребни кучета,чаппи(ама тях не ги харесва особено),понякога дарлинг)омесени с консерва(дарлинг с черен дроб или макарони(любимата й)чаппи,педигри но на пакетчета)или само гранули(които обикновено не се изяждат)или само консерва.понякога,когато се отпенва месо(вари се и отгоре излиза пяна)за някаква човешка манджа,пяната или булюна и ги омесваме с гранули-100% успех!като беше бебе й давах кисело мляко с гранули или хляб(моя рецепта).понякога й даваме кокали само за ииграчка.Плодове-Съни обожава ябълки,грозде,мандарини,круши,понякога диня и др.Зеленчуци-никакви не харесва(от време на време моркови).Нашата ветеринарка ни е казвала че дакелите не бива да ядат картофи,варива(боб,леща и др)и моркови.А най-обича да обира от земята боклуци
за козметичните продукти-шампоан-или на миазоо или един обезпаразитяваш с лайка за раздразнена кожа(от бълхи кърлежи...)само това.
сори за дългото писание
Публикувано: 08 April 2009 - 08:02 AM
xrisi95, в Apr 7 2009, 08:25 PM, написа:
може ли да питам с какво бульоните са вредни(става въпрос за бульон не от кубче а чист,от месо)?
Публикувано: 08 April 2009 - 08:48 AM
Публикувано: 08 April 2009 - 02:16 PM
xrisi95, в Apr 7 2009, 06:25 PM, написа:
Xrisi95 аз изобщо не съм съгласна с теб.Не трябва да казваш,че не са хубави,ако твоето куче не ги яде.Веднага ще ти кажа,че масово в големите европейски развъдници кучетата се хранят с Педигри,защото е балансирана,с отлично качество и т.н..Други много използвани марки са Еукануба и Роял Канин.
Въпрос на избор.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 08 April 2009 - 06:03 PM
xrisi95, в Apr 8 2009, 03:07 PM, написа:
не бе не!и аз се усетих че нещо бъркаш-то трябва хал хабер да си нямаш от кучета че да им даваш такъв бульон!когато се вари месо(телешко че то по-трудно се готви)ама неподправени-без сол без подправки-тогава й давам...то е като вода с вкус на месо
Публикувано: 08 April 2009 - 07:39 PM
Публикувано: 08 April 2009 - 09:28 PM
dakelfen, в Apr 8 2009, 08:39 PM, написа:
да ти кажа честно не че аз знам но според мен сладкото в плодовете и сладкото в шоколада например мнооого се различават-едното е фруктоза(естествена захар)а другото е чиста захар.пак казвам-не съм много сигурна(да не скочи някой)но едно знам-на вестници не вярвай!
П.С:моята съни колкото ябълки,грозде мандарини,изобщо всякакви плодове,е изяла досега трябваше да са й паднали очите!
Публикувано: 09 April 2009 - 08:55 AM
ПП Ако ви преча че така се меся в темата за дакели а нямам дакел кажете и се махам
Публикувано: 09 April 2009 - 09:31 AM
xrisi95, в Apr 9 2009, 09:55 AM, написа:
ПП Ако ви преча че така се меся в темата за дакели а нямам дакел кажете и се махам
как ще ни пречиш!!!изобщо даже помагаш някой като пита нещо.да не си си помислила да се махаш че ще ти отпоря ушите!
Публикувано: 09 April 2009 - 11:21 AM

Вход

Горе
Цитиране +