Дакел
Публикувано: 01 April 2009 - 10:23 PM
1. Капитол Дюйм Атаман също известен като Атом. Миниатюрен дългокосмест дакел, 06.06.03, 4,3 кг.
Дотук има достатъчно титли, но понякога му се струват малко, защото обожава тържествената атмосфера в ринга, когато го гледат и хвалят. Веднага става много сериозен, важен, дори достолепен и на муцуната му се появява една от философските му усмивки:
Освен любимата му шоу-дейност Атом не пропуска и други удоволствия. Едно почетно място в списъка на наслажденията заемат игри. В това число интелектуални (хе-хе):
Ако не се вижда добре, ще поясня: Момичето и Господина от снимката играят шах. А Атом хрисимо и кротко очаква своя ред, междувременно позирайки на всички минувачи :)
Извън конкуренцията са различни забавления, които се измислят с любимото му зелено топче. Не знам и аз вече колко модификации на тази играчка е имал, но наистина безпогрешно я отделя от всички и не се разделя с нея дори в съня си.
Също така г-н Атаман обича да да общува с котките (внимание, внимание! Това е напълно безопасно, нито една котка не е пострадала от подобни беседи!)
да пътува
и да позира, разбира се:
Наскоро любимите занимания на Атом се обогатиха с нови комбинации, в които напълно органично се вписва дакел №2
(по възраст, не и по значението му)
2. Monteckel Moment of Sorrow and Joy също така известен като MASTER или Майстор (за да звучи по на български). 19.11.09.
Сега на Майстора му се преподават най-важните уроци. Какви са на вкус котките:
,
как да ловува, как правилно да застава в стойка и да се движи:
2,5 месеца. Обучението започнах много рано, понеже съм убедена, че такава подготовка много дисциплинира кучето, а правилните стойки + упражнения помагат кучето да се развива правилно
3,5 месеца
почти 4 месеца
Много снимки качих, благодаря за търпението на тези, които намериха време да ги разгледат. Надявам се на много приятни разговори и срещи.
Публикувано: 03 April 2009 - 09:05 PM
А като каза Dakel4y ''вашият дакел може да ви разсмее даже и когато спи'' да ви покажа как спи моето мом4е
А вашите спят ли така по гръб?
- ..... и оби4а да се завива с одеалото
Публикувано: 03 April 2009 - 09:14 PM
(Вглеждам се в снимката) Дакелът ти мерл ли е? или просто си има малко бяло по гърдите?
Публикувано: 03 April 2009 - 09:23 PM
doxie_fan, в Apr 3 2009, 08:14 PM, написа:
А сега де, мерл :? какво е това :О
doxie_fan, явно разбираш доста добре от породата, така по снимката би ли ми казала дали е 4ист дакел или си има доста смесена порода :)
Публикувано: 03 April 2009 - 11:21 PM
Elein, в Apr 3 2009, 10:23 PM, написа:
doxie_fan, в Apr 3 2009, 08:14 PM, написа:
А сега де, мерл :? какво е това :О
doxie_fan, явно разбираш доста добре от породата, така по снимката би ли ми казала дали е 4ист дакел или си има доста смесена порода :)
Мерл - това не е порода, а цвят. Значи, че дакелът е мраморен (с бели петенца върху преобладаващ фон). Нещо като това:

За вашия дакел не се вижда много добре дали има M-ген ("също известен като "арлекински" ген), или пък това е влияние на S-гена, отговарящ за образуване на бели петна. Все пак мисля, че е по-скоро второто. Иначе си е дакел, но с малко нетипична/ нежелателна според стандарта окраска.
Само че пак повтарям - не съм съдия. А и дори един експерт е безсилен да даде оценка по снимка/и/.
Публикувано: 04 April 2009 - 08:24 AM
Публикувано: 04 April 2009 - 06:41 PM
Публикувано: 04 April 2009 - 08:03 PM
Dakel4y, в Apr 4 2009, 07:41 PM, написа:
Бравооо, поздравления! Леко раждане ви пожелаваме. Много здраве, мъдрост и търпение на мама-дакелката. И на вас разбира се също :)
Публикувано: 04 April 2009 - 09:36 PM
doxie_fan, в Apr 4 2009, 09:03 PM, написа:
Dakel4y, в Apr 4 2009, 07:41 PM, написа:
Бравооо, поздравления! Леко раждане ви пожелаваме. Много здраве, мъдрост и търпение на мама-дакелката. И на вас разбира се също :)
мерси мерси!

Вход

Горе
Цитиране +