LilTed, в Apr 8 2009, 03:16 PM, написа:
Xrisi95 аз изобщо не съм съгласна с теб.Не трябва да казваш,че не са хубави,ако твоето куче не ги яде.Веднага ще ти кажа,че масово в големите европейски развъдници кучетата се хранят с Педигри,защото е балансирана,с отлично качество и т.н..Други много използвани марки са Еукануба и Роял Канин.
Въпрос на избор.
Ами да. Хубава/ лоша храна е много относително понятие според мен. Освен това макар и да има определени стандарти, изработени за една конкретна марка, в различни страни една и съща храна се различава по много показатели, защото суровините не са еднакви, а и технологиите могат да вариарт (така се оказва поне). Ето, Педигри в Америка е мнооого по-добър от Екануба. А и е по-скъп дори. Роял Канин в Русия е по-мазен от този в Европа. Някое куче ще хареса баланса на Екануба, друго, по-чувствително, ще се развива по-добре с орис+агне на Пурина.
Лично ние ядем Белкандо. И сме много доволни. Но не сме само на гранулки. Давам и зеленчуци, и малко полезни плодове. Прясно месце. Изобщо се старая да корегирам липсата на някои вещества в рациона според сезона. Но пак казвам - Белкандо е само мой избор. Не смея да твърдя, че е най-добрата храна. Защото....просто няма такава :)