Дакел
Публикувано: 14 August 2009 - 08:36 PM

Публикувано: 15 August 2009 - 09:01 PM
Не Ви ли е жал за женското Ви куче? Защо го мъчите? Аз също имах женско куче от 1991 до 2007 година живя щастлива. Без да ражда. Всичките ми роднини питаха защо не я заплодим да им дадем кученце, тъй като моята Роксана беше страхотен характер и наистина беше красива. Е как аз да си изтормозя кучето, защото те искали като моето? Моята Рокси си отиде на повече от 15 години без да е ставала майка и почти не беше боледувала, освен в последните месеци от живота си... Това за "веднъж да роди" не е вярно!
Нямате ли милост към животинката...
По тая логика и майката на вашето куче се е "мъчила". Незнам кво се нахвърляте на julianas. Какво толкова е направила като е пуснала дакелката си на разплод. Данеби да е казала че ще ги хвърли на улицата или ще и ги подари или продаде на първия срещнат. И какво като мъжкият и дакел не е "родословен". Данеби вашите да са радословни? Бас ловя че някои хора дори не знаят кои са маиката и бащата на дакелите им. И не говорим само за тази порода а за всички. Не е важно кучето да е чистокръвно. Повечето дори не са такива. Нали ако кучетата не се бяха смесвали помежду си нямаше да има толкова много породи. Аиде че и вие не сте подобри от нея или от мен или от когото и де е било другиго. Сега говорите тако ,но след някоя и друго година ще забравите какво се казва. Аз лично моят дакел когато навърши 2 години ше го пусна да женска. И ще се погрижа хоратя при които ще отидат да са мои познати. Моят Джери е от Троян а живее в Видин. Данеби онези хора са щяли да ми откажат дакелчето само защото живеем на 400 км едни от други? Дори те самите ни го дадоха без нищо. Ще ми е чудно когато вие имате малки и никои не ги иска а вие нямате възможност да ги гледате или да ги продадете какво ще направите.

We love animals and they love us
Публикувано: 16 August 2009 - 12:57 AM

Borislava_vd, и вие като julianas, изобщо не вдянахте какво се пише от време оно тук!!!

1. Пеше се "Да не би" ...

2. *Ще ми е чудно когато вие имате малки и никои не ги иска а вие нямате възможност да ги гледате или да ги продадете какво ще направите. Пак идваме на 1. Т.е. грамотност, което в този форум се свързва и е = на ОТГОВОРНОСТ към това, да имаш куче!!!
3. Предвид цялата тази популация, която се развихри от демокрацията насам - ето кой е в мелачката да има бездомни кучета по улиците?!?

4. Ако толкова искате да се радвате на бебешори и да преживеете това щастие - навсякъде има бездомни некастрирани кучета, раждащи ежемесечно. Приберете си една бъдеща майка от улицата. Направете й добро, като се погрижите за нея и малките й, като им дадете шанс да намерят сигурен дом и любов, вместо криворазбраната ви любов, че дарявате живот, чрез вашето толкова обичано даки. Можете ли да помогнете? Въпросът е дали правите разликата от къде започват и къде свършват нещата ... и защо има толкова кучета-бездомни по улиците. Замисляте ли се изобщо как са дошли те???
И сигурно точно вие после ще сте от тези, които ще мразят всяко 4-крако същество, "обезпокоило" вашето бонбонче с лай и атаки по улиците.
5. В кинологията не съществува думата разплод!

Затова го има и този форум! Да учи що е то кинология и защо я има дадена порода все още!!!
Не сте кинолог, но поне бъдете Човек и си кажете честно - искате ли да ги има тези бездомни кучета по улиците и дали бихте участвали в това? Вие ще плодите, после поколението от вашият любимец ще бъде също "размножено". Ще контролирате и следите при добра воля вашето поколение, но за следващото няма да можете. Ще дадете ли гаранции, че някое от тях няма да попадне на улицата? Замислете се!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 16 August 2009 - 09:40 AM

Защото докато ние спиорим кои е прав и кои е крив,други хора си развъждат кучетата и после ги захвърлят на улицата. И аз съм против това хората да развъждат и да ги продават или пускат на свобода, но знам че julianas няма да направи това нещо,нали?

Публикувано: 16 August 2009 - 09:43 AM

Публикувано: 16 August 2009 - 09:56 AM

Публикувано: 16 August 2009 - 10:45 AM

Как са саламчовците?(някой да не се обиди ей

Публикувано: 16 August 2009 - 10:50 AM
В България има много малко чистокръвни кучета, а за желаещите да имат такива, внасят от близките до нас държави породисти, но дефектни заради по-ниската им цена. Има малко свестни клубове за породи.
Но притежаване на чистокръвно куче не гарантира добрият му живот и това че то няма да бъде изоставено.
Вторият дакел го взехме беше от т.нар развъждач, стана ми жал за животиката - полужив, един пияница ги продаваше за нищо пари, те нямаха и 20 дена.
Но не в това е проблемът, мисля че липсва система, която да следи отглеждането на кучета и ефективни закони, които да ги защитават от лоши стопани. Също така солидни глоби за изоставено куче и жестоко отношение, но в България нещата стават бавно с 10-20 години закъснение, все пак надявам се един ден това да стане - от всички нас зависи.
Публикувано: 16 August 2009 - 03:15 PM

Публикувано: 16 August 2009 - 06:28 PM

Дакелчу-Къде я видя Бета
Мама Джули е много сладка и издутичка\да не се обижда\
Публикувано: 16 August 2009 - 07:41 PM

Дакелчу-Къде я видя Бета
Мама Джули е много сладка и издутичка\да не се обижда\
Ох извинявам се...просто се бях ядосала от поредния безмислен пост след който писах и не исках да му обръщам внимание...да целунеш съкровището от мое име и да й се извиниш

Вярно е че бременноста разкрасява...пък и в тоя случай ,,разсладкава,,

Публикувано: 17 August 2009 - 11:26 AM

Публикувано: 17 August 2009 - 12:48 PM

П.п:направих каквото можах със снимките,но едната е малко замъглена