Дакелчу, вашата кучка е родила. От нейните кученца ще се родят още по толкова. И от тях. Геометрична прогресия. Надали ще успеете да осигурите и да следите, че стопаните на всички тези кученца са страхотни и отговорни хора. Повечето хора го правят само до първо коляно, следващите не ги интересуват. Да, ама същите тези, създали първото поколение са отговорни за евентуалните страдания на следващите. Защото те са започнали веригата. И докато се предлагат евтино или без пари породо-подобни кучета, без изследвания, без доказателство за произход и доказателство за липса на генетично предавани болести, винаги ще има такива, които да си взимат такива кученца и после да ги изхвърлят без да им мигне окото. Дори от поколението на Вашата кучка може някое да бъде използвано във ферма за кучета. Или на някой просто да му кажат, че кученцето не е точно като стандарта и той ей така да го изхвърли. Замислете се доколко ще следите следващите поколения и тяхното добруване. Или ще се ограничите само до кученцата на вашата кучка. Ето затова толкова хората са против подобни заплождания. Затова се борим глобите за тази толкова невинна на пръв поглед дейност да са огромни. Та на никой да не му идва на ум дори да си го помисли. И кученца/котенца да могат да си позволят само финансово отговорни и обезпечени хора. А не после да четем "искам да е здраво, ама нямам пари да купувам качествена храна" или "болно е, ама нямам пари да го заведа на лекар". Защото на такива хора животинките са подарени или взети без пари. Трябва да се мисли в по-дългосрочен план, а не само за сега и колко ми е гот на мен и колко съм горда. Мислете хора! Четете и се информирайте. Защото пътя към ада е осеян с добри намерения, но в тези случаи страдат животните!
да не би да смятате,че съм дала кученцата на първия срещнат?!и че не съм се информирала за плановете на хората(които са близки наши познати)за малчовците?!да не би да смятате,че след като вече съм ги дала не ме е грижа за тях?стопаните им знаят,че кученцата им НЕ са родословни и когато им казваме те отговарят-е и?!а какво имате предвид с изречението ,,И кученца/котенца да могат да си позволят само финансово отговорни и обезпечени хора." или пък с ,,Трябва да се мисли в по-дългосрочен план, а не само за сега и колко ми е гот на мен и колко съм горда."-за мен те са безмислени.плануването на една бременност не се свежда само до самата бременност и след това-разбира се че съм мислила какво ще правя с кученцата и какво ще е тяхното бъдеще!имам чувството,че смятате че съм го направила за лична изгода,за пари...никога!
Джулианас-честитооо!!!

малки бебони

да няма изненади от сорта ,,а,ама те трябваше да са 3"

а да са повечко

пожелавам на мама Джули лека оставаща бременност и леко и безпроблемно раждане!!