Дакел
Публикувано: 19 November 2005 - 04:58 PM
Публикувано: 20 November 2005 - 09:22 PM
Публикувано: 20 November 2005 - 09:40 PM
Публикувано: 22 November 2005 - 10:45 AM
Аааа, Розалия, исках да те питам в някоя от темите си писала, че Морти е 6 кила, верно ли е това??? bl) Щото ми се видя много! ... Явно все пак нас не са ни излъгали, че Шели е мини-дакел. Тя е малко над 2 килограма сега, а и лекарката й каза, че не вярва да стане повече от 5-6 кила като възрастно куче.
А Елмо колко тежи? ;)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 22 November 2005 - 12:57 PM
Публикувано: 22 November 2005 - 03:13 PM
Дано само не й докарам някоя болест на ставите в тоя студ, че тогава не знам... s)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 22 November 2005 - 03:15 PM
Публикувано: 22 November 2005 - 03:23 PM
№ 148 по МФК ;
Според типа козина:
- Късокосмест,
- Дългокосмест,
- Острососмест
Според големината:
стандартен дакел:
вис. холка : мъжки и женска над 35 см,
тегло: мъжки и женска 6,5-9 кг;
малък дакел:
вис. холка: мъжки и женска под 35 см,
тегло: мъжки и женска до 4 кг;
миниатюрен дакел:
вис. холка: мъжки и женска под 30 см,
тегло: мъжки и женска до 3,5 кг
Екстериор Характеризира се с нисък ръст, издължено тяло и къси крайници (обикновено предните са косо поставени). Муцуната е сравнително дълга, с тъмно оцветена носна гъба. Очите са тъмни, средно големи. Ушите са доста дълги, висящи, меки и тънки. Опашката достига на дължина до лапите на задните крайници; обикновено се носи отпусната надолу. При късокосместата разновидност косъмът е лъскав, твърд, плътно прилягащ към тялото, дълъг до 2 см; при острокосместата разновидност е прав, груб, гъст и плътно прилягащ, достига до 3 см; при дългокосместата е дълъг, прав, мек, лъскав, плътно покриващ ушите, шията, гърдите, задната страна на предните и задните крайници, като главата е покрита с къси косми. Окраската на космената покривка обикновено е червеникаво-кафеникавожълтеникава в различни оттенъци, но се среща и черна с кафяви петна над очите и по краката, петниста и тигрова (съчетание от сиво, черно и кафяво). Допустими са бели петна по гърдите, но са нежелателни.
Качества и предназначение Дакелът е енергично и смело куче. Освен че се използва за подземен лов, той е любим, силно привързващ се домашен компаньон
Публикувано: 22 November 2005 - 03:23 PM
Цитат
Ееееееее, чак толкова ли??? Сигурна ли си? Че тя Шели още малко и ще стигне тези "размер". То съвсем малки!
А дог.бе, аз лично не познавам дългокосмести дакелки ;)

Публикувано: 22 November 2005 - 03:26 PM

Публикувано: 22 November 2005 - 03:26 PM
Цитат
Абсолютно съм сигурна.. още преди май ви бях казала, че и двете не са мини! Мини в БГ са мнооооого голяма рядкост..
Дог, ще разпитам.. но в момента не се сещам s)
Публикувано: 22 November 2005 - 03:30 PM
Публикувано: 22 November 2005 - 03:32 PM
Цитат
Цитат
Абсолютно съм сигурна.. още преди май ви бях казала, че и двете не са мини! Мини в БГ са мнооооого голяма рядкост..
Дог, ще разпитам.. но в момента не се сещам s)
По-скоро не че са малко, ами некомпетентни стопани са чифтосвали малки с големи дакели и те накрая са се получили някви средни, дето ги няма в никой стандарт и сега иди се чуди кво става...
Но както и да е! Дано са живи и здрави, другото не е важно! Шели и без друго ще я кастрирваме!
А сега тъкмо се ядосвам. Тя си спеше в къщичката и аз си викам набързо да взема да се наглася, да я събудя и малко да си поиграем, да я раздвижа и да я изведа навън. Ама тя хитрушата ме усети, като отидох до тоялетната и нали вестниците й са там и тя докато я видя се изпишка наща.... И сега се чудя да я изваждам ли bl) bl) bl)

Публикувано: 22 November 2005 - 03:33 PM
Цитат
Ако е дебела.. да отслабва, не е добре за нея! Женските дакели по принцип са по-дребни от мъжките, от там идва и заблудата.. Но се съмнявам, че и тя е мини.. пусни снимки да я видим!
Публикувано: 22 November 2005 - 03:37 PM
Цитат
Ами да - 6,7 килца за мини-дакел и то женски не са малко! Но за стандартен са вече супер b) И верно пусни някоя снимчица ;)