Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#741 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2006 - 04:16 PM

ми може, де да знам! l) Трябва вече да я следя и като хване "лисичката" си да я хваля ... хехехеххехе
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#742 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 05:43 PM

Такаа.. аз малко се поотнесох тези дни..

Цитат

Ееее, това с бенките със сигурност е измислено, всяко куче дори и безпородните си имат бенки, така че... не е гаранция!

това (за бенките) всеки път като го прочета някъде и избухвам в смях .. всички кучета ги имат тези "бенки" - може да е белег, че са кучета l) Така, че както каза Силвето.. не е гаранци и то никаква. Хора не бройте бенките на кучетата си!
Вчера седнах да превеждам стандарта.. нооо ми заби компютъра и всичко отиде по дяволите a) След, което се изнервих и отново го оставих за друг път. Та с него исках да кажа, че и това за тъмната ивица на гърба е истински мит..
Но все пак я да преведа поне тази част за цветовете..
"Цветове:
- Едноцветни - червени, червеникаво-жълти или жълти. Всички може да са опсипани с черни косъмчета. Чистия цвят е предпочитан, а червените са по-ценни от червеникаво-жълтите или жълтите. Дори кучетата, които са строго опсипани с черни косми спадат към тази група. Бялото не е желателно, но за единични малки бели петна не се дисквалифицират. Носът и ноктите - черни. Червеникаво-кафявото е също допустимо, но не е желателно.
- Двуцветни - Тъмно черно и кафяво, всяко с жълто-кафяво или жълто окраски над очите, отрани по муцуната и по долната устна, по вътрешния ръб на кожата (?!), на гърдите, отвътрешната и задната част на краката, също так по лапите, около ануса и от там се простира по 1/3 или 1/2 от долната част на тялото. Носът и ноктите при черните кучета - черни, при кафявите - кафяви. Бялото не е желателно, но за единични малки бели петна не се дисквалифицират. Жълто-кафявота или жълтата окраска, при това простираща се е нежелателна.
- Пърстри (тигрови, кафяв/сив с по-тъмни ивици/петна/точки) - Основния цвят е винаги тъмен цвят (черно, червено или сиво). Предпочитани са несиметричен сиви или бежови петна (големите петна са нежелателни). Не трябва нито тъмния, нито светлия цвят да е доминиращ. Ноктите и носа както при двуцветните.

Съжалявам за превода, ноо има неща които по-добре куквално отколкото да си ги измисля.
Отностно тъмните ивици на гърба.. според мен се получава при кръстоската на черен с кафяв дакел.. доската често излизат едни шоколадови такива.. сладури l)

#743 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 06:05 PM

Цве.. относно щръкването на ухото (на Морти).. това имах предвид:
Качена снимка
прави го може би когато е сънен само, ама веднага му се оправя.. за снимката го накарах да седи да не му се оправи случайно докато го снимам l)
а ето го и в нормален вид w)
Качена снимка

#744 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 08:28 PM

Хехе голям сладур е така Морти! :-)
На Шели редовно й се обръщат ушите, но като разтърси два пъти глава и й се оправят!

User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#745 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 09:01 PM

Морт верно голям бонбон!
Относно бемките, верно си е смешно, пък някъде го бях чела..а и не разбирам много....! cl)
Херц , за ловния инстинкт....колко много работи мога да разкажа...ма са твъреде много и... l) l) l) d) Леа като хване някой чорап и почва да го мята ма...направо се едно пляка! l) та това е често явление... l)
Или пък на селото ми...нали има дворче и тя наволя си тичка по цял ден...
това добре,ама вечер като се върне... l) прилича на...прасе.. l)
цялата и муцуна е в пясък...трева...и още работи! d) Та на нея любимо занимание и е да рови дупки , или да разравя тези на къртиците и се вре в тях ... и лае...и ръмжи сумти ,издава странни звуци..и после цялата и уста пълна с кал..ужас l) d)
така че малките дакелчета тепърва ще си проявяват ловния инстинкт...
най-често върху обувки,чорапи,възглавници и други.. d)

#746 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 10:17 PM

Цитат

Хехе голям сладур е така Морти! :-)
На Шели редовно й се обръщат ушите, но като разтърси два пъти глава и й се оправят!

Не е обърнато.. изкривено е и леко щръкнало, но на тази снимка не се вижда много хубаво! r)

#747 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 11:26 PM

Направи му една фотосесия и ефектът ще е по-голям l)
Като гледам ноктите на Морти са доста дълги май и са здрави! А наша Шели все ги чупи. Не че нарочно го прави, а като излиза навън и не я знам как върви, но все намирам по някое откъснато парче от нокът! Става въпрос за горните слоеве на ноктите, не цял, защото би я боляло ако беше така. А на нея не й прави впечатление, но в началото се бях шашнала. Сега като има сняг е по-добре май, няма къде да гъ лющи тия нокти
oleeee
User's Signature

Качена снимка

#748 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 11:34 PM

Една приятелка все ми обещава да му ги отреже.. ма май накрая аз трябва да и го заведа l) Дългички са.. но не ги е чупил до сега r)

#749 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 11:44 PM

Я да покажа една от последните му снимки :
Качена снимка

#750 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 11:52 PM

От прозореца ли гледа Морти? :-) Изследва света навън. И Шели се заглежда понякога от прозореца. кво гледа и аз не знам l)
А ноктите не си ли ги пили навън като тича? Или сте все по полянки и там няма как? :-(

User's Signature

Качена снимка

#751 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 11:53 PM

През прозореца, много обича.. по цял ден може да си стои там. И Джери (предишното ми куче) по цял ден гледаше.. явно има нещо b) Ноктите не си ги пили.. няма къде. По полянки сме super

#752 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 12:13 AM

Рози, да нещо такова е ухото, но много по-щръкнало на страни във въздуха. Абе като си представиш Йода джедая от "Междузвезни войни" - така :( Сякаш му прилегна добре името...

А тоя Морти е такъв красавец хубав- ще му изям хубавите уши!!! Много е лъскав и готин, дано и моя стане такъв. Имам чувството, че на Йода са му по-изправени ушите някак... Утре, в други ден е на доктор и без тва и ще ви пиша какво е положението...

На Морти и крачетата са му къси както трябва, я го снимай прав да го видим..
До скоро

#753 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 10:59 AM

Здравейте на всички. Ние се върнахме от Велико Търново. Ето най-новите снимки на Елмо:
http://snimka.bg/alb...p?album_id=6688
Изкарахме много хубаво. Пътувахме с кола, поне това се уреди в последния момент. Елмо беше много неспокоен в началото, само се въртеше в колата и плачеше. Заспа чак преди да стигнем. На връщане обаче беше доста по-добре. Там се запозна с един голям батко, който се казва Топчо, много играхаа, всички много го глезиха, абеее, райска работа b) Станал е 8 кг, направо не знам как расте това куче, кога беше само 5 кг, кога стана 8 bl) Обаче на връщане стана малка авария с колата и стояхме на една бензиностанция. Много се изнерви и умори милото, като се прибрахме като легна в 20 ч, стана чак на другия ден в десет. Но героично изтърпя всичко. Само не знам ако бяхме тръгнали с рейса, как щяхме да се оправим - той в колата беше толкова немирен, пък какво остава за автобуса пълен с чужди хора n) .
Рози, Елмо също обожава да стои и да гледа през прозореца. А Морти е толкова сладък. Много е хубаво това кученце!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#754 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 11:11 AM

Ох и този Елмо е такъв бонбон сладък, много е красив!!! Да ви е жив и здрав!! Такива хубави уши, аз нали само това гледам :((( Ще ви кача скоро снимки и на мойто изродче - като малко и сега като по-голямо ..

#755 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 11:13 AM

Повечето кучето се забавлязат по този начин (гледат през прозореца).
Елмо много е пораснал.. станал е доста якичък l) и е 8кг? bl) Морти е 6-6.5 .. много е фин милия l)
Цве, като му видиш так ухото го оправяй! Да не му стои така.. Морти почти не го прави вече! super
А относно стандарта.. да го превеждам ли целия?! Интерес има ли l)

П.П. Цве, ако искаш можеш да ми пратиш снимките на Йода като ММС, аз ще ги кача веднага! Пиши ЛС да се разберем! r)

#756 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 12:33 PM

Ето го и малкия Йода b)
Качена снимка
много прилича на Морти като малък w)

#757 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 12:34 PM

Аа, много е сладък този Йодаа! И е мъничък, сладичък. Много сладък муцун, направо да го изпапкаш w) b)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#758 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 12:37 PM

Качена снимка
това е Морти може би на същата възраст! Все едно са братя l)

#759 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 12:42 PM

Абсолютно!! Аз нали ти разправях, че много си приличат :))) Ще го снимам и щръкнало ух - доста по-грозничък е, но е смешен и да се надяваме, че ще се оправи :((

#760 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 12:44 PM

Ето още малко снимки на Йода!
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Тези снимки предполагам са предо да се разболее.. ? Много недохранен изглежда.. вече надявам се изглежда по-свеж? l)

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни