Дакел
Публикувано: 08 January 2006 - 04:16 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 08 January 2006 - 05:43 PM
Цитат
това (за бенките) всеки път като го прочета някъде и избухвам в смях .. всички кучета ги имат тези "бенки" - може да е белег, че са кучета l) Така, че както каза Силвето.. не е гаранци и то никаква. Хора не бройте бенките на кучетата си!
Вчера седнах да превеждам стандарта.. нооо ми заби компютъра и всичко отиде по дяволите a) След, което се изнервих и отново го оставих за друг път. Та с него исках да кажа, че и това за тъмната ивица на гърба е истински мит..
Но все пак я да преведа поне тази част за цветовете..
"Цветове:
- Едноцветни - червени, червеникаво-жълти или жълти. Всички може да са опсипани с черни косъмчета. Чистия цвят е предпочитан, а червените са по-ценни от червеникаво-жълтите или жълтите. Дори кучетата, които са строго опсипани с черни косми спадат към тази група. Бялото не е желателно, но за единични малки бели петна не се дисквалифицират. Носът и ноктите - черни. Червеникаво-кафявото е също допустимо, но не е желателно.
- Двуцветни - Тъмно черно и кафяво, всяко с жълто-кафяво или жълто окраски над очите, отрани по муцуната и по долната устна, по вътрешния ръб на кожата (?!), на гърдите, отвътрешната и задната част на краката, също так по лапите, около ануса и от там се простира по 1/3 или 1/2 от долната част на тялото. Носът и ноктите при черните кучета - черни, при кафявите - кафяви. Бялото не е желателно, но за единични малки бели петна не се дисквалифицират. Жълто-кафявота или жълтата окраска, при това простираща се е нежелателна.
- Пърстри (тигрови, кафяв/сив с по-тъмни ивици/петна/точки) - Основния цвят е винаги тъмен цвят (черно, червено или сиво). Предпочитани са несиметричен сиви или бежови петна (големите петна са нежелателни). Не трябва нито тъмния, нито светлия цвят да е доминиращ. Ноктите и носа както при двуцветните.
Съжалявам за превода, ноо има неща които по-добре куквално отколкото да си ги измисля.
Отностно тъмните ивици на гърба.. според мен се получава при кръстоската на черен с кафяв дакел.. доската често излизат едни шоколадови такива.. сладури l)
Публикувано: 08 January 2006 - 06:05 PM

прави го може би когато е сънен само, ама веднага му се оправя.. за снимката го накарах да седи да не му се оправи случайно докато го снимам l)
а ето го и в нормален вид w)

Публикувано: 08 January 2006 - 08:28 PM
На Шели редовно й се обръщат ушите, но като разтърси два пъти глава и й се оправят!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 08 January 2006 - 09:01 PM
Относно бемките, верно си е смешно, пък някъде го бях чела..а и не разбирам много....! cl)
Херц , за ловния инстинкт....колко много работи мога да разкажа...ма са твъреде много и... l) l) l) d) Леа като хване някой чорап и почва да го мята ма...направо се едно пляка! l) та това е често явление... l)
Или пък на селото ми...нали има дворче и тя наволя си тичка по цял ден...
това добре,ама вечер като се върне... l) прилича на...прасе.. l)
цялата и муцуна е в пясък...трева...и още работи! d) Та на нея любимо занимание и е да рови дупки , или да разравя тези на къртиците и се вре в тях ... и лае...и ръмжи сумти ,издава странни звуци..и после цялата и уста пълна с кал..ужас l) d)
така че малките дакелчета тепърва ще си проявяват ловния инстинкт...
най-често върху обувки,чорапи,възглавници и други.. d)
Публикувано: 08 January 2006 - 10:17 PM
Цитат
На Шели редовно й се обръщат ушите, но като разтърси два пъти глава и й се оправят!
Не е обърнато.. изкривено е и леко щръкнало, но на тази снимка не се вижда много хубаво! r)
Публикувано: 08 January 2006 - 11:26 PM
Като гледам ноктите на Морти са доста дълги май и са здрави! А наша Шели все ги чупи. Не че нарочно го прави, а като излиза навън и не я знам как върви, но все намирам по някое откъснато парче от нокът! Става въпрос за горните слоеве на ноктите, не цял, защото би я боляло ако беше така. А на нея не й прави впечатление, но в началото се бях шашнала. Сега като има сняг е по-добре май, няма къде да гъ лющи тия нокти oleeee

Публикувано: 08 January 2006 - 11:34 PM
Публикувано: 08 January 2006 - 11:44 PM

Публикувано: 08 January 2006 - 11:52 PM
А ноктите не си ли ги пили навън като тича? Или сте все по полянки и там няма как? :-(

Публикувано: 08 January 2006 - 11:53 PM
Публикувано: 09 January 2006 - 12:13 AM
А тоя Морти е такъв красавец хубав- ще му изям хубавите уши!!! Много е лъскав и готин, дано и моя стане такъв. Имам чувството, че на Йода са му по-изправени ушите някак... Утре, в други ден е на доктор и без тва и ще ви пиша какво е положението...
На Морти и крачетата са му къси както трябва, я го снимай прав да го видим..
До скоро
Публикувано: 09 January 2006 - 10:59 AM
http://snimka.bg/alb...p?album_id=6688
Изкарахме много хубаво. Пътувахме с кола, поне това се уреди в последния момент. Елмо беше много неспокоен в началото, само се въртеше в колата и плачеше. Заспа чак преди да стигнем. На връщане обаче беше доста по-добре. Там се запозна с един голям батко, който се казва Топчо, много играхаа, всички много го глезиха, абеее, райска работа b) Станал е 8 кг, направо не знам как расте това куче, кога беше само 5 кг, кога стана 8 bl) Обаче на връщане стана малка авария с колата и стояхме на една бензиностанция. Много се изнерви и умори милото, като се прибрахме като легна в 20 ч, стана чак на другия ден в десет. Но героично изтърпя всичко. Само не знам ако бяхме тръгнали с рейса, как щяхме да се оправим - той в колата беше толкова немирен, пък какво остава за автобуса пълен с чужди хора n) .
Рози, Елмо също обожава да стои и да гледа през прозореца. А Морти е толкова сладък. Много е хубаво това кученце!
Публикувано: 09 January 2006 - 11:13 AM
Елмо много е пораснал.. станал е доста якичък l) и е 8кг? bl) Морти е 6-6.5 .. много е фин милия l)
Цве, като му видиш так ухото го оправяй! Да не му стои така.. Морти почти не го прави вече! super
А относно стандарта.. да го превеждам ли целия?! Интерес има ли l)
П.П. Цве, ако искаш можеш да ми пратиш снимките на Йода като ММС, аз ще ги кача веднага! Пиши ЛС да се разберем! r)
Публикувано: 09 January 2006 - 12:33 PM

много прилича на Морти като малък w)
Публикувано: 09 January 2006 - 12:37 PM

това е Морти може би на същата възраст! Все едно са братя l)
Публикувано: 09 January 2006 - 12:44 PM

Тези снимки предполагам са предо да се разболее.. ? Много недохранен изглежда.. вече надявам се изглежда по-свеж? l)