Дакел
Публикувано: 27 January 2006 - 12:51 PM
Публикувано: 27 January 2006 - 12:55 PM
little_mil, какво стана с пръстите на Елмо? Кога ще ги махате. На мен да ми мине сесията и аз ще водя Морти да му ги резнат super
За Чапи съм на абсолютно същото мнение.. Чапи и Педигри са храни с ниско качество.. прочети темата за храненето.
Публикувано: 27 January 2006 - 01:06 PM
Това мекичкото с вкус на паста за зъби и аз съм купувала веднъж на Елмо, май му хареса и мисля да повторя.
Педигри даваме на Елмо само от време на време и то примесен с гранулите, защото много обича тези джобчета, които са за бебета и само така си изяжда всичко. Но попринцип и аз избягвам тези марки.
Публикувано: 27 January 2006 - 03:21 PM
Цитат
Моя вет ми каза,че в никакъв случай не трябвало да се дава сурово месо на кучетата.В суровото месо има какви ли не паразити(тении....), друго е като мине през огъня....освен за лъскав косъм-може, уж било и за хубав дъх-дали?Хайде кажете ми сега на кой да вярва човек,всеки ветеринар си знае своето.... s)
Публикувано: 27 January 2006 - 03:39 PM
Дакелските капризи никак не са ми неизвестни и на мен... l) l) l)
и понеже мойта е най-голяма от цялата група ще ви успокоя... като малки са много капризни, и Леа така беше ,почти нищо не яде...такъв каприз беше..., като попорастна малко,вече не беше съвсем така, ядеше си гранулте и консервите,но нищо друго....и така постепенно "всичко " почти прояде...! Такаче няма страшно, след време повечето им капризи ще изчезнат..! l) d)
А да добавя още нещо за суровото месо...на мен са ми казвали,че ако даваш на кучето сурово месо, ще освирепее, по-точно ще се превърне един вид в "хищник"... незнам дали това се отнася за точно това хранене (по малко месо) , повече мисля,че е ако кучето яде само сурово месо...
------
Аз от тея гадните храни съм и взимала само Педигри , ама..... нещо гледам , че не и харесва, яде я ,ама... определено (нормално) си предпочита РК... r)
А още един въпрос: Пурината по-скъпа или по-ефтина е от РК???
Публикувано: 27 January 2006 - 04:10 PM
Цитат
много ми хареса това с осъмняването b)
Публикувано: 29 January 2006 - 05:34 PM
Цитат
За колко взимаш кг РК?
Публикувано: 30 January 2006 - 05:51 PM
Публикувано: 30 January 2006 - 08:41 PM
Тя Леа не е претенциозна, и почти всички и допадат..!
Аз преди известно време попитах за....коя е по-скъпа РК или Пурина (про план)? Ма май или аз не съм прочела...или oleeee
Публикувано: 31 January 2006 - 01:43 AM
Малко се загубихме покрай лекции и ваканции :-) Но сме пак на линия, редом с вас!
Докато изчета страниците, свят ми се зави l)
Та да започна по темите направо, а? ;-) Шели е изцяло на Роял Канин Мини Джуниър и мнооого рядко й се случва да не си иска храната. Тогава просто й я намокрям с топла вода, малко я оставям да постои така, да се поразмекнат гранулките и й я давам. Облизва си чинийката. И след известно време спирам да й слагам вода и направо сухи й ги давам да си ги хрупка. Не се оплаква b)
Не съм се замисляла да я пробвам дали ще хареса някоя друга храна повече!??!? Но ветеринарката ни каза да си я караме с тая и няма проблеми. А и детето като е добре с нея, не смятам да я променям.
За витамините!!!! Значи на нас ни казаха /лекарките пак :-)/, че когато на кученцата се дава качествени храни, от рода на РК, Юканюба, Пурина и др. такива, абсолютно не е необходимо да им се дават и разни добавки към храните под формата на витамини или калции!!!!!!!! Дори за калция - не е необходим, защото са съвсем малки породи кучетата ни и не се нуждаят от големи дози калции!!! А и в добрите качествени храни количеството калции е съобразено с този факт! Лично аз не давам калции, но това всеки сам го решава! Аз просто споделям!!!
Голямата тема за СТУДА!!! s) s) s) Мнооооооооооого ни е тежко! Шели се радва на разходките, но в студените дни й е много трудно в тези снегове и ветрове. Ужасна работа. Стоим си вкъщи най-добре, че ако ни хване някоя настинка ... не знам :-(
Дано по-скоро се затопля, че да ходим на срещи с дакелите! Ще бъде ееееееееееееееех купооооооооон! Хехе, голяма забава ще падне с тия бебоци! l) l)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 31 January 2006 - 02:05 AM

-----------------------
сори, за лошото качество, не знам защо така се получава... може би при намаляването на снимките. Иначе са с много добро качество.

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 31 January 2006 - 02:09 AM
Разбира се да се покажем като големите ловци l) l)

И една стойка oleeee super best

Публикувано: 31 January 2006 - 11:44 AM
Да ви питам за тези храни значи, че вчера се размислих след като четох, четох ... и писах! b)
Имаме още към 2 кг от Роял-а и се чудя дали да не купя нещо новичко за Шели, да пробваме пък някоя друга храна!??!?
Розалия, ти като толкова много храни си сменила на Морти, как процедираш при даването? В смисъл нали не е хубаво постоянно и рязко да се сменят храните, особено при малките кученца. Айде вие вече не сте толкова малки, но все пак!? Как преминаваш от едната гранула на другата? И един бегъл въпрос, ти коя би препоръчала след роял мини дж. да вземем? :-)

Публикувано: 31 January 2006 - 12:03 PM
Така направо по темата за храните.. не мисля,ч етрябва да я сменяш.. аз смених Роял Канин само, защото се наложи (получи разтройство). А Шели няма проблеми, по-добре не и ги създавай.. посе може да стане някоя капризна да се чудиш какво да правиш oleeee
Иначе.. бих ти препоръчала Адванс и Пурина Про план. Морти яде Про план. За Еуканубата.. всички много я хвалят, но той не близва.. капризен е и си мисля, че щом не му харесва има защо.. а иначе наистина са и добри показателите. Ама щом не я иска.. l)
.. и все пак си мисля, че ще е грешка ако и смениш храната! Но ти си знаеш super
Относно калция.. давах на Морти извесно време допълнително, но по малко.. а сега изобщо не му давам, няма и нужда. Относно витамините.. щом кучето яде качествени гранули мисля, че няма нужда от добавки! Относно витамин С в на Морти гранулите има.
Публикувано: 31 January 2006 - 12:12 PM
Как е Морти? Растете ли още или вече си е стигнал долу-горе размерите? На нас ни казаха, че Шели най-много още малко да се развие и няма да расте повече... Иначе е 4кила и половина вече. Голямо куче хехе l)

Публикувано: 31 January 2006 - 12:30 PM
Много е як l)
Мисля, че вече не расте super
Публикувано: 31 January 2006 - 04:17 PM
Тъкмо щях да питам къде се загуби толкова време.! l)
Тя Шели направо си е станала голям дакел l) , а морти още по-голям... l)
Разкажи как мина пътуването!?
Относно теглото , Леа покрай празниците беше напълняла,ама вече пак си е нормална 7 кг.
Наща не е претенциозна, повечето гранули ги яде , а сега сме на РК...
Публикувано: 31 January 2006 - 08:18 PM
Може би, защото още от съвсем малко я возим ту на таксита, ту по трамваите, и тя е свикнала с превозните средства. Има ги за нещо нормално. Та сега и с автобусите е "на ти" вече l) ПУ,ПУ само да не я урочасам, така да си бъде и занапред, че все ще се налага да пътуваме от време на време.
-----------------------
А Леа не беше ли около 5.5-6 кг? Сега казваш 7 кг? Стана ми чудно просто! Лелеее ако е Шели стане 7 кила ужас! Тя сега е такова добиче l) l) l) представям си още отгоре. И като се има предвид коооооооооооолко е нахалнаааааааа, мале-леле! oleeee

Публикувано: 31 January 2006 - 10:19 PM
Цитат
беше, беше! Ама нали ти казах сега през празниците доста надебеля! Гледам снимки от преди години с Леа,а тя тогава е била толкова слаба...повече даже от Шели oleeee ! Обаче си мисля че с възрастта стават по закръглени! Някои нали ,като по остареят и вече не им се игре,ама Леа няма такова нещо oleeee l) Начиии ,като бебе ! Има си една жаба и един таралеж и с чесове ги гризе ,мята ги,дивее...!!!Абе не се оплаквам от мързел l) d) Обаче е много лакома..ужас! Тя по принцип има склонност към напълняване и гледам горе долу да я ограничавам...