Дакел
Публикувано: 30 January 2006 - 08:41 PM
Тя Леа не е претенциозна, и почти всички и допадат..!
Аз преди известно време попитах за....коя е по-скъпа РК или Пурина (про план)? Ма май или аз не съм прочела...или oleeee
Публикувано: 31 January 2006 - 01:43 AM
Малко се загубихме покрай лекции и ваканции :-) Но сме пак на линия, редом с вас!
Докато изчета страниците, свят ми се зави l)
Та да започна по темите направо, а? ;-) Шели е изцяло на Роял Канин Мини Джуниър и мнооого рядко й се случва да не си иска храната. Тогава просто й я намокрям с топла вода, малко я оставям да постои така, да се поразмекнат гранулките и й я давам. Облизва си чинийката. И след известно време спирам да й слагам вода и направо сухи й ги давам да си ги хрупка. Не се оплаква b)
Не съм се замисляла да я пробвам дали ще хареса някоя друга храна повече!??!? Но ветеринарката ни каза да си я караме с тая и няма проблеми. А и детето като е добре с нея, не смятам да я променям.
За витамините!!!! Значи на нас ни казаха /лекарките пак :-)/, че когато на кученцата се дава качествени храни, от рода на РК, Юканюба, Пурина и др. такива, абсолютно не е необходимо да им се дават и разни добавки към храните под формата на витамини или калции!!!!!!!! Дори за калция - не е необходим, защото са съвсем малки породи кучетата ни и не се нуждаят от големи дози калции!!! А и в добрите качествени храни количеството калции е съобразено с този факт! Лично аз не давам калции, но това всеки сам го решава! Аз просто споделям!!!
Голямата тема за СТУДА!!! s) s) s) Мнооооооооооого ни е тежко! Шели се радва на разходките, но в студените дни й е много трудно в тези снегове и ветрове. Ужасна работа. Стоим си вкъщи най-добре, че ако ни хване някоя настинка ... не знам :-(
Дано по-скоро се затопля, че да ходим на срещи с дакелите! Ще бъде ееееееееееееееех купооооооооон! Хехе, голяма забава ще падне с тия бебоци! l) l)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 31 January 2006 - 02:05 AM

-----------------------
сори, за лошото качество, не знам защо така се получава... може би при намаляването на снимките. Иначе са с много добро качество.

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 31 January 2006 - 02:09 AM
Разбира се да се покажем като големите ловци l) l)

И една стойка oleeee super best

Публикувано: 31 January 2006 - 11:44 AM
Да ви питам за тези храни значи, че вчера се размислих след като четох, четох ... и писах! b)
Имаме още към 2 кг от Роял-а и се чудя дали да не купя нещо новичко за Шели, да пробваме пък някоя друга храна!??!?
Розалия, ти като толкова много храни си сменила на Морти, как процедираш при даването? В смисъл нали не е хубаво постоянно и рязко да се сменят храните, особено при малките кученца. Айде вие вече не сте толкова малки, но все пак!? Как преминаваш от едната гранула на другата? И един бегъл въпрос, ти коя би препоръчала след роял мини дж. да вземем? :-)

Публикувано: 31 January 2006 - 12:03 PM
Така направо по темата за храните.. не мисля,ч етрябва да я сменяш.. аз смених Роял Канин само, защото се наложи (получи разтройство). А Шели няма проблеми, по-добре не и ги създавай.. посе може да стане някоя капризна да се чудиш какво да правиш oleeee
Иначе.. бих ти препоръчала Адванс и Пурина Про план. Морти яде Про план. За Еуканубата.. всички много я хвалят, но той не близва.. капризен е и си мисля, че щом не му харесва има защо.. а иначе наистина са и добри показателите. Ама щом не я иска.. l)
.. и все пак си мисля, че ще е грешка ако и смениш храната! Но ти си знаеш super
Относно калция.. давах на Морти извесно време допълнително, но по малко.. а сега изобщо не му давам, няма и нужда. Относно витамините.. щом кучето яде качествени гранули мисля, че няма нужда от добавки! Относно витамин С в на Морти гранулите има.
Публикувано: 31 January 2006 - 12:12 PM
Как е Морти? Растете ли още или вече си е стигнал долу-горе размерите? На нас ни казаха, че Шели най-много още малко да се развие и няма да расте повече... Иначе е 4кила и половина вече. Голямо куче хехе l)

Публикувано: 31 January 2006 - 12:30 PM
Много е як l)
Мисля, че вече не расте super
Публикувано: 31 January 2006 - 04:17 PM
Тъкмо щях да питам къде се загуби толкова време.! l)
Тя Шели направо си е станала голям дакел l) , а морти още по-голям... l)
Разкажи как мина пътуването!?
Относно теглото , Леа покрай празниците беше напълняла,ама вече пак си е нормална 7 кг.
Наща не е претенциозна, повечето гранули ги яде , а сега сме на РК...
Публикувано: 31 January 2006 - 08:18 PM
Може би, защото още от съвсем малко я возим ту на таксита, ту по трамваите, и тя е свикнала с превозните средства. Има ги за нещо нормално. Та сега и с автобусите е "на ти" вече l) ПУ,ПУ само да не я урочасам, така да си бъде и занапред, че все ще се налага да пътуваме от време на време.
-----------------------
А Леа не беше ли около 5.5-6 кг? Сега казваш 7 кг? Стана ми чудно просто! Лелеее ако е Шели стане 7 кила ужас! Тя сега е такова добиче l) l) l) представям си още отгоре. И като се има предвид коооооооооооолко е нахалнаааааааа, мале-леле! oleeee

Публикувано: 31 January 2006 - 10:19 PM
Цитат
беше, беше! Ама нали ти казах сега през празниците доста надебеля! Гледам снимки от преди години с Леа,а тя тогава е била толкова слаба...повече даже от Шели oleeee ! Обаче си мисля че с възрастта стават по закръглени! Някои нали ,като по остареят и вече не им се игре,ама Леа няма такова нещо oleeee l) Начиии ,като бебе ! Има си една жаба и един таралеж и с чесове ги гризе ,мята ги,дивее...!!!Абе не се оплаквам от мързел l) d) Обаче е много лакома..ужас! Тя по принцип има склонност към напълняване и гледам горе долу да я ограничавам...
Публикувано: 31 January 2006 - 11:13 PM
Ако спазвате мярката за гранулите няма да има проблеми и без много допълнителни лакомства и глезотии ;) Въпреки че и Шели много ги обича!

Публикувано: 01 February 2006 - 06:29 PM
А дакелите са тук! Поне ние b)

Публикувано: 02 February 2006 - 01:25 PM
Публикувано: 02 February 2006 - 06:29 PM
Направо не мога да повярвам,че успях да пиша! Днес такива премеждия със тоя скапан нет... a) цял ден не мога да вляза във форума..! Е слава богу вече съм тук! victoryVVV
Цитат
да наистина..! По едно време всички изчезнаха... l) d)
Колко бързо растът всички дакелчета...! w)
Много ми се иска всички да ги съберем! w) Е стига да имате възможност някой ден може да се уговорим!!! r) d)
Публикувано: 02 February 2006 - 07:15 PM
Всички дакелчета много са пораснали,Луси е цели 5 килограма,вчера почна осмия месец...
А Шелката наистина голяма госпожица сладка е станала b) Морти и той голям мъж d)
Цитат
Хайде ще разказвате после как е било и снимки искам b) Колко би било хубаво и тук в Плевен да си правим такива сбирки....
Публикувано: 02 February 2006 - 10:29 PM
На нас пишкането и акането навън ВСЕ още ни е проблем. Голям инат излезе Шели в това отношение, но да се позатопли и ще свикне. Така поне се надяваме де n)
А за скорошна среща сме много навити! Само всички да сме свободни и да се срещаме d) Голяма игра ще падне с тези диви дакели! super best

Вход

Горе
Цитиране +