Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#1661 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2006 - 08:47 AM

Здравейте приятели и любители на дакела ! С радост съобщаваме, че на 12.05.06 г. бе учреден Дакел Клуб България със следните учредители :

1. Цвета Антонова Димитрова
2. Бистра Лазарова Панова
3. Пламен Иванов Митрев
4. Евгения Генадиева Маринова
5. д-р Гергана Маркова Чернева
6. Стефан Димитров Попов
7. Митко Стоянов Бъчваров
8. Емилия Спасова Вълчинкова
9. Тодор Димитров Димов
10. Марин Юриев Белев
11. Антоан Йорданов Хлебаров
12. Елена Иванова Баранова

Пишете ни на мейла на дружеството dackel@abv.bg , тел 0878 399 150 и се присъединете към нас !

User's Signature

[br][br]www.amor.dir.bg [br][br]www.dackelklub.dir.bg

#1662 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 10:02 AM

Във връзка с първата инициатива на ДКБ за проучване състоянието на 4. Група в България и с цел нейното облагородяване, приканваме всички дакелопритежатели да регистрират кучетата си в Нац. регистър на дакелите и да направят експертна оценка на кучета си, с цел създаване на информационна система - терминал за родословни и неродословни дакели и те хните качества. За извършването на експертни оценки ДКБ ще съдейства всячески - моля обадете се на тел. 0878 399 150, мейл : dackel@abv.bg

1super
User's Signature

#1663 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 May 2006 - 10:16 AM

Dackelklub, похвална инициатива, браво ! 1super

#1664 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 12:35 PM

Идеята е страхотна, дано повече дакели се запишат при вас и да се види на какво ниво са тези кученца в БГ.

Шели е кастрирана, така че не може да се явява за каквито и да било оценки, но утре може би сме при д-р Чернева, така че ще говорим с нея за евентуално членство в клуба. b)

А на всички, които ще се явяват за експертна оценка и ще ходят по изложби от нас успех! super best
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1665 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 10:33 PM

Аз ще се ява също за оценка и ще запишеме наща w) ;)
много съм любопитна как ще я оценят :)

#1666 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2006 - 05:42 PM

Цитат

Аз ще се ява също за оценка и ще запишеме наща  w)  ;) 

Успех, ще има доста изпити, не знам точно какви. Но ви стискаме палци! 1super

А ние с Шели да се похвалим, че вече сме с ЧИП b) Редовни граждани на София l) Сега остава и с общината да се оправим oleeee
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1667 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2006 - 11:25 PM

Цитат

Цитат

Аз ще се ява също за оценка и ще запишеме наща   w)  ;) 

Успех, ще има доста изпити, не знам точно какви. Но ви стискаме палци! 1super

А ние с Шели да се похвалим, че вече сме с ЧИП b) Редовни граждани на София l) Сега остава и с общината да се оправим oleeee

Мерси много! И честито чипче !!! l) d)
Аз чесно да си призная много не съм наясно с предназначението на чипа!? Разкажете, какво точно представлява и за какво помага!? r) d)

#1668 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 09:14 AM

Ами чипа става задължителен вече, ако не се лъжа, от следващия месец. Тоест от утре b) Нали ще ставаме европейци и следваме техните закони и правила. А като има кучето чип, просто никой не може ако недай си Боже го открадне, да твърди че е негово. В паспорта слагат лепенка с номера на чипа и ти дават допълнително още няколко такива лепенки. Така че това е доказателство, че кучето е твое. Особено важно е ако излизаш в чужбина. И да се загуби животинката, там поне навсякъде имат четящи за чипове устройства, така че ще се намери много по-лесно, отколкото ако няма нито чип, нито тату!

А "съдържанието" на самия чип е един 15 цифрен код, който е индивидуален за всяко куче и по него може да се види кое е кучето и кой е собственика му. Въпреки, че аз да си призная в началото мислех че в чипа се съдържа информация за собственика. Като например името и ЕГН, лична карта или нещо такова. Защото реално ако загубя паспорта на Шели и тези лепенки с кода, и примерно загубя връзка с ветеринарната лекарка (при която също има данни за нас), то аз по никакъв начин не мога да докажа, че това куче е мое! bl) Тук малко са ми неясни нещата, но чак дотам се надяваме да не стигаме :-)

Като цяло в БГ сме още в началото на тази инициатива, според мен. Ако мога така да нарека чипирането на кучетата. Защото на много малко места има четящи устройства, а то без тях чипа е излишен. Като няма как да го разчетат, за какво е?! Но се надяваме, че все повече клиники и институции ще се снабдяват с тези уредчета и ще станем по-цивилизовани l) 1super
User's Signature

Качена снимка

#1669 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 09:22 AM

Деси, а при вас как вървят нещата с изпитите на Леа? ;) Ще се явявате ли? Изобщо влезе ли във връзка с клуба или не си още? Разкажи, ако имаш информация!

И да тренирате с Лейчето, че да им скриете шапките на останалите super best
User's Signature

Качена снимка

#1670 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 02:45 PM

Къде се слага този чип? А платихте ли данък? Пишете и за изпитите :)

#1671 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 02:58 PM

Цитат

Къде се слага този чип? А платихте ли данък? Пишете и за изпитите :)

Чипът се слага отляво на вратлето с една голяма инжекция b) Но бързо минава, само малко кръв й тече, нали сме с нежна кожичка w) А данък не сме плащали, понеже още не сме ходили в общината. Но при нас той отпада, защото Шели е кастрирана, така че ще трябва просто да я регистрираме като домашно куче, ще ни дадат там некви бележки и това е!

А за изпитите от клуба не знам все още нищо.
User's Signature

Качена снимка

#1672 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 03:50 PM

Ааа, чипът ми изглеждаше добра идея, но вече не :) Не си ли личи, че е под кожата...
Иначе моля който знае повече инфо за регистрацията, особено от личен опит, нека пише :)
Имам нови снимки на Йодко, ама не мога да ги кача, не знам как, ако можете да помогнете, няма да е зле victoryVVV
Искате ли да си организираме голяма дакелска среща събота или неделя, таман и хората от клуба да дойдат - работата с оценките ще стане по-бързо

#1673 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 03:52 PM

Четящите устройства са много важни, т.н. бар кодове освен в паспорта ще фигурират и в регистъра на Дакел Клуба - това става задължително с чип /в най-лошия случай татуировка/ - още един начин да докажете, че кучето е Ваше. Освен това в регистъра ще бъдете записани с всякакви данни за кучето - от къде сте го получили, рожденна дата, майка, баща и т.н. от това, което е известно, както и ще бъде съхранено копие от експертната оценка. w)

За експертните оценки - това не са изпити - достатъчно е кучето Ви да е социализирано - т.е. да има прилично поведение между други кучета и хора и да се яви за екстериорна оценка пред съдия по породата. Не става дума за работни изпити. За тях е нужно специално обучение и касае само кучетата, които ще бъдат използвани за лов d)
User's Signature

#1674 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 04:33 PM

Цитат

Имам нови снимки на Йодко, ама не мога да ги кача, не знам как, ако можете да помогнете, няма да е зле

Супер, дай да го видим тоя сладур Йода колко е пораснал w)
Снимки как се слагат май имаше във форума някъде обяснено, надълго и нашироко :-) Аз не съм много по тая част, но по принцип снимката трябва да е качена на някой сайт, а вече може и просто да е в компютъра ти. Когато пишеш мнение най-долу има надпис "прикачи файл" - от там натискаш "choose", намираш къде точно е снимката в компа ти и натискаш ОК. Би трябвало да стане. Аз лично не съм го пробвала още тоя номер, но по принцип така е по-добре с картинките. Отколкото да се качват първо на сайт, а от там вече да се слагат тук във форума. Бе, май много объркано го написах, но дано си ме разбрала. Ако пък не, може да ми пратиш на моята поща всичко, а аз вече ще ги сложа тук! b)
User's Signature

Качена снимка

#1675 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 04:36 PM

Цитат

в регистъра на Дакел Клуба

А вашият клуб регистриран ли е в БРФК? Защото ми казаха, че е важна тази подробност! И затова, разбира се, питам. За мен специално няма голямо значение, защото така или иначе няма да се явяваме с Шели на изложби, но за другите може да е от значение!
User's Signature

Качена снимка

#1676 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 07:18 AM

Цитат

Цитат

в регистъра на Дакел Клуба

А вашият клуб регистриран ли е в БРФК? Защото ми казаха, че е важна тази подробност! И затова, разбира се, питам. За мен специално няма голямо значение, защото така или иначе няма да се явяваме с Шели на изложби, но за другите може да е от значение!

Действително въпросът е от съществено значение. В момента тече процедура по регистрацията му в БРФК. super best
User's Signature

#1677 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 07:35 AM

Цитат

Ааа, чипът ми изглеждаше добра идея, но вече не :) Не си ли личи, че е под кожата...
Иначе моля който знае повече инфо за регистрацията, особено от личен опит, нека пише :)
Имам нови снимки на Йодко, ама не мога да ги кача, не знам как, ако можете да помогнете, няма да е зле  victoryVVV
Искате ли да си организираме голяма дакелска среща събота или неделя, таман и хората от клуба да дойдат - работата с оценките ще стане по-бързо

Дакел Клуба кани всички дакели, техните притежатели и фенове на Първа среща с кучета. Нека да се съберем, да се запознаем и да се преброим. Срещата ще бъде в Парка Заимов - в района около Малък Театър зад Канала /най - ориентировъчно Театър София/ в неделя, 04.06.06 г. от 11 ч. d) d) d)
Моля всички, които желаят да впишат дакелите си в Регистъра да ни пишат на имейл dackel@abv.bg за да можем да Ви изпратим заявка - формуляр за кучето, в която фигурират данните му, както и заявка за членство в клуба. w)
Ако имате въпроси - обаждайте ни се ! 0878 399 151
User's Signature

#1678 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 11:26 AM

Супер!!! bravoS d) Значи ще се видим!!! b)

Цитат

Деси, а при вас как вървят нещата с изпитите на Леа?  ;) Ще се явявате ли? Изобщо влезе ли във връзка с клуба или не си още? Разкажи, ако имаш информация!

И да тренирате с Лейчето, че да им скриете шапките на останалите  super best

Еее да ще разправям! Ама вие няма ли да дойдете!? b) Ако дойдете тамън ще се видим!
Тия дни ще изпратя мейл за регистър! d)
---

Цитат

За експертните оценки - това не са изпити - достатъчно е кучето Ви да е социализирано - т.е. да има прилично поведение между други кучета и хора и да се яви за екстериорна оценка пред съдия по породата. Не става дума за работни изпити. За тях е нужно специално обучение и касае само кучетата, които ще бъдат използвани за лов 

Чудно! super best Лейчето тук поне е много добричка!!!
А в изпълненията... worthy b)

#1679 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 11:57 AM

Цитат

В момента тече процедура по регистрацията му в БРФК. super best

От време на време и аз преглеждам тази тема,тъй като очаквам своя дакел.Ще ми се да уточня процедурата по приемане,за да е ясна на всички.

Процедура по регистрацията на даден клуб може да има само в съда.И след като клуба има съдебна регистрация се подават документи в БРФК за членство. УС на БРФК преглежда молбата за членство и ако всичко е наред,предлагат Общото събрание на федерацията,чрез гласуване да приемат или не клуба като редовен член.Следващото Общо събрание ще бъде догодина.
Желаем ви успех в начинанието!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#1680 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 02:36 PM

oleeee Моля да ни извините - поради допусната правописна грешка ouu в телефонния номер за връзка с клуба посочваме следните номера, където можете да ни търсите денонощно :

0878 399 150
0877 399 151
0899 34 84 60
0889 116 612
1super
User's Signature

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84