Дакел
Публикувано: 16 June 2006 - 08:36 AM

www.putfile.com/anika85[br]Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]
Публикувано: 16 June 2006 - 08:41 AM
Цитат
2 килограма за 2 месечно дакелче? Според мен са много. Шели беше 1,5 кг на 2 месеца. А сега на почти 10 м. е 4 килограма (да има и съвсем малко отгоре)! Те винаги са гладни така е! Но трябва да се внимава!
Ти с какво я храниш и какъв режим си й установила???

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 June 2006 - 08:41 AM
Прикачени файлове
-
DSC01437_nova_2.JPG (30.02K)
Брой сваляния: 91

www.putfile.com/anika85[br]Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]
Публикувано: 16 June 2006 - 08:44 AM

Публикувано: 16 June 2006 - 08:51 AM
А иначе 4 пъти е много добре. По-добре по-начесто, но по по-малко, отколкото само два пъти да се храни, а с големи дози! И ние бяхме на Роял Канин в началото - от МИНИ Джуниър си взела, нали? 1super
Но все ме притеснява, че за 2 месеца дозата беше определено по-малко. Някъде от рода на 57 - 60 гр или нещо такова. Трябва да видя вкъщи на чувалчетата (аз си ги пазя) b)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 June 2006 - 08:53 AM
Цитат
Не се притеснявай, сега малко на диета ще го сложиш бебето и готово b) Шегувам се разбира се, не бива рязко да се сменя дажбата. По мъничко ще намаляваш, докато дойде до точната доза, която трябва да поема на ден!
(почти съм 100 % сигурна, че 100 грама са твърде много за бебето)

Публикувано: 16 June 2006 - 08:53 AM

Публикувано: 16 June 2006 - 08:57 AM
Цитат
За нищо! 1super
А знаеш ли колко килограма ще стане кучето като порасне? Защото така се определя и дневната дажба гранули! Ние следяхме таблицата (и все още го правим де) за кучета до 5 кг. Та ако евентуално твоето бебе ще стане по-големичко, ще има друга таблица и може по нея да са по-големи дозите! Но все пак провери! Аз също ще видя в моите чували как пише. А може и в нета да се потърси, на сайтовете на храните!

Публикувано: 16 June 2006 - 09:05 AM
Снимай кучето право.. не само легнало и разплуто, за да я видим хубаво. Имайте предвид, че може да не е мини и 2 кг да си добре. Морти никога не е бил дебел, всички сте го виждали, но на два месеца си беше 2кг със сигурност!
110 грама на ден са за 7 килограмово куче в зряла възрат! Може би тя ще е точно там някъде така както върви! Моя съвет е да и даваш по 90 грама. Дакелите са лакоми кучета, колкото и да и дадеш толкова ще изяде и няма да изглежда нахранена!
Сваляй от дневната дажба по 10-20 грама, всеки път като минавате на нова доза по-натам. Сигурна съм, че яде и лакомства и т.н., не е само Рояла! l)
А иначе от тази гледна точка май имам късмет - Морти не е толкова лаком! Яде по 75-80 грама на ден и то по негово желание.. вече даже не му сипвам по повече и все остава по малко, а все пак трябва да яде а трябва да яде 130! b)
Това разбира се зависи и от храната, колко е хранителна и т.н. С Рояла не си спомням какво беше положението, но той така или иначе предпочиташе да не яде отколкото да яде Роял Канин oleeee
Публикувано: 16 June 2006 - 09:17 AM
Ето и малко допълнително инфо:
"Чувствителна храносмилателна система.
След отбиването храносмилателната система на кученцето не е укрепнала напълно, поради което е възможна появата на стомашно-чревни разстройства.
Тенденция към натрупване на наднормено тегло.
При кучетата от дребни породи се наблюдава тенденция към натрупване на мастни резерви от по-ранна възраст. Затова прехранването може да доведе до наднормено тегло, което носи риск за хармоничния растеж на кученцето.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
Редовно хранене.
¡ Хранете кученцето три пъти дневно до навършване на 6 месечна възраст, а след това по два пъти на ден в точно определени часове. Наблюдавайте растежа му като редовно следите теглото му.
Добри навици от самото начало.
¡ Приучете кученцето към хигиена от най-ранна възраст - почистване на зъбите и разресване на козината. Вашият ветеринарен лекар може да ви покаже как да правите това." ............
"Кратък и интензивен растеж.
На 6 месечна възраст кученцата от дребните породи са преминали по-голямата част от растежа. Те увеличават телесното си тегло средно с 20г дневно, като на 10 месечна възраст са достигнали 20 пъти по-голямо тегло от това при раждането им. През този период кученцата се нуждаят от два пъти повече енергия в сравнение с кучетата в зряла възраст, за да се задоволят нуждите на интензивния им метаболизъм.
Кучетата от дребните породи достигат тегло на зряло куче на 10 месечна възраст."
...........................

Публикувано: 16 June 2006 - 09:30 AM

Публикувано: 16 June 2006 - 11:06 AM
Знаеш ли майка й и баща й от кой вид дакели са?
Значи Стинки е на близо 3 месеца и мисля, че е около 2 кг., но Бети е мини-дакел- към 5 кг е...малко повече от 5.Таткото е по-едър,но сигурно е към 6 кг. А твоето бебе ,ако е от по-едрите е нормално да е дебеличко в момента. Струва ми се,че е по-едро, поне доколкото виждам от снимките ви:))
Готина е .Мисля, че определено е по-добре да си хапва от колкото да е капризна като Бет и Стинки w) w) w)
Не й се притеснявай,сладка е :) b) b) b)
Публикувано: 16 June 2006 - 11:17 AM
Цитат
Aко ще и от най-гигантските за гиганските дакели да е.. НЕ Е НОРМАЛНО ДА Е ДЕБЕЛО! Трябва да изглежда добре за размерите си.. каквито и да са те. Щом куче изглежда дебело значи трябва да яде по-малко! Няма ги тия работи то е бебе тряа да е дебело.. кучето трябва да се пази от малко! cl)
Публикувано: 16 June 2006 - 11:22 AM
Така че,не му се притеснявай на бебока. Обичай си го и го гушкай много. Това е особено важно за дакела- да усеща ,че го обичаш и така е щастлив w) w) w) w)
Публикувано: 16 June 2006 - 11:33 AM
П.П. На тая тема повече няма да пиша..
Публикувано: 16 June 2006 - 11:35 AM
Прикачени файлове
-
bet_i_stink.jpg (51.62K)
Брой сваляния: 75
Публикувано: 16 June 2006 - 11:37 AM