Цитат
.
Да те питам ти с какво я храниш?
много се радвам, че ти харесва Арда, аз мисля, че Айричка е страхотна, и намирам прилика между тях, въпреки че са различно оцвтени, физиономиите им си приличат, а доколкото разбирам имат и сходни навици- примерно това с чорапа, Арда е най-големия примъквач на чорапи, взима си ги и си ги занася на нейното място, и там дълго се бори с тях...
Защо не се опиташ да я снимаш в профил, изправена, така че да се вижда целия силует, аз ще направя същото и ще можем да обсъдим дължината на крачетата и пропорциите.
с какво я храня - ами в началото като я взех започнах с Royal Canin, докато укрепне и придобие имунитет, особено като разбрах че там са хранили с гръкляни, а тя нямаше още 2 месеца
l) и така до четвъртия месец, като от време на време и давах и готвенко, там месце с някой зеленчук. После имах намерение да я захраня с по-евтина храна, и да наблегна на готвеното, но като дойдох в Хелсинки, се оказа, че тук роял канина никак не е скъп, а ако вземеш голяма разфасофка (3 кг примерно) си е направо евтин, и така продължих с него. Но като готвя, примерно ако има риба, отделям и малко, после варя черен ориз, настъргвам половин морков, и добавям малко зехтин. Ако е месо, може да сложа и едно сурово яйце, после пъхам манджата в хладилника и й давам по веднъж на ден вместо суха храна. Гледам да не е голямо количество, за да не се развали в хладилника и така.... Много внимавам да не я угоя - храня я по три пъти на ден, по малко . 1 кг суха храна ми стига за около 2 седмици.
в началото много ме дразнеше този Роял канин, щото всички го прехвалваха, а на мен ми се струваше, че това е гаден концерн, също като фармацевтичната мафия, която печели от страданието на хората. Ако те боли нещо, или си пълен, си много сугестивен и поддатлив на манипулация, и естествено че ще си купиш Златно чудо, или някакви там хапчета дето ги рекламират. При продуктите за домашни любимци деиства същия принцип, само дето те залагат на ЛЮБОВТА на човек към кучето му. И от това правят пари. Всички тия лакомства, бисквитки, хиляди различни пакетчета и консерви, повечето от които дори не знаеш какво съдържат, ме изпълват с огромно подозрение. А ветеринарите, също както лекарите, които са се превърнали в рекламни агенти на медикаменти, само викат АААууууу! РОЯЛ КАНИН, РОЯЛ КАНИН worthy и ти пъхат в ръцете листовки, и едва ли не те убеждават, че ако не си храниш кучето с това, то ще се разболее.... Ами преди колко там...двайстина години, като не е имало суха храна, хеле пък роял канин, хората как са гледали кучета? Така си разсъждавам аз, и парадоксално си храня кученцето с Роял канин, знам че е идиотско, но истината е че Арда се чувтства и изглежда много добре, пък и нямам познанията , за да й готвя храна, която да бъде съвършено пълноценна, така че в крайна сметка и аз съм един от милионите доерчиви потребители. dribble