Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#2321 Потребителят е офлайн   Jasen Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 30 November 2006 - 06:39 PM

Явно въобще не съм бил ясен. Нека опитам отново ;)
Тя е на 11 месеца и не винаги само когато я разхождам си върши нещата, но понякога и в къщи. Те са я научили там в един ъгъл на едни вестничета. И сега като я взема горе ще почне на пикае и ака ( срам ме да го кажа, ама къде да търся синоними... :) ) както и прави де. Дано сега ме разбере, че горкото куче и тази вечер трябва да спи на студа долу .

#2322 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 06:50 PM

Ами... сложи й и ти вестничета в един ъгъл?
Мисля, че това е най-логично... а и я следи изкъсо като е при теб, щом ти се стори, че почва да диша по-тежко и да нервничи: хоп на разходка.
Освен всичко друго, ако хората отдолу няма да ги има доста време... тя ще "превърти" от самота тази дакелка и ще започне да разрушава къщата им...
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#2323 Потребителят е офлайн   Неделя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 11:34 PM

Най-после си инсталирах кирилица и мога да ви разкажа какво точно се случва с Арда.
Да чукна на дърво кученцето е прекрасно - здраво, любвеобвилно, весело и доста послушно. Досега само дето си игра с една маратонка, и краде чорапи, които крие под дивана, и май това е. А ДА, малко нахапа дистанционното, ама то си работи и така b)
При нея хубавото е че бързо и омръзват тия бели и никога не стига до тотално разрушение на предметите. Пу-пу-пу.
А, сега се сетих и че веднъж ми унищожи една кутия цигари, беше ги разкъсала до една...

И сега да си дойда на думата - преди ок. 7-8 дни приплака леко пред вратата, и аз се зачудих, щото тя никога не скимти, и си помислих, че много и се пишка и иска да я изведа. Отивам там и гледам- на пода малко пишо и в него кръв. И оттогава като се започна - кръв, не ами.... непрекъснато просто капе, подула се е страхотно и само се ближе. Но най-странното е, че психологически се измени - станала е една гальовна, една меланхолична, кротка, разхожда се тука като собствения си призрак
r)
Много съм объркана - Арда ми е първо куче и въобще не знаех, че разгонване означава ТОВА, мислех си, че просто стават по- леконравни, и че разгонването на женската е проблем за мъжките кучета, които полудяват по нея.
Не знаех, че има кръв и прочие.

Сега конкретно - моля ви кажете ми

- Кога горе-долу е нормално да спре кървенето
- винаги ли е така обилно или само първия път
- колко често се разгонват женските
- може ли да общува иззобщо с мъжки кучета или е опасно да се приближават
- купих и едни бебешки гащи, но тя си ги събува, има ли специални кучешки гащи или други приспособления за случая.
- и на полседно, но не по важност - боли ли я

Извинявайте че ви занимавам с тези работи, но просто няма кого да попитам тук.

А сега понеже виждам, че обсъждате зимни дрешки... Тук у Финландско кучешките дрешки са АДСКИ скъпи, едно наи-обикновено плетено пуловерче струва 20/30 евро, представяте ли си. Накрая намерих едно палтенце от магазин за бракувани стоки, много сладко, прилича на палтенцето на малкия принц, и я докарвам с него. За съжаление нямам снимки, но скоро ще я снимам и ще ви я покажа.... много е аристократична bravoS

И последно, за да не разтеглям постинга безкрайно / ужасена съм от факта, че тук болшинството от хората не давата кучетата им да си играят с други кучета, дърпат ги зверски с каишките и не дават дори да се помиришат, това много ме натъжава и ми засилва и без това силната носталгия.... като си дойда през зимата, страшно искам да доведа Арда на някоя от дакелските сбирки, нали ще се събирате през зимата?

Ето една ловна снимка на мен и Арда, която е облечена в стар вълнен чорап, снимката е правена преди около месец и половина, в Лапландия, и това сигурно е първия дакел стъпил по тези земи bgflag

Прикачени файлове

• Прикачен файл  lovci2.JPG (62.4K)
    Брой сваляния: 49

#2324 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 09:19 AM

Неделя, здравей! Ти кога си заминала за тия северни страни? bl) Не знаех, че не си в БГ!
Разказвай още, как е там? :-)

Арда ще се оправи, не се притеснявай з анея, не е болест това все пак! 1super
А на въпросите ти:
-Кога горе-долу е нормално да спре кървенето - това не знам точно, но не е през цялото време
- винаги ли е така обилно или само първия път - доколкото знам зависи и от кучката, като при жените - за всяка е различно
- колко често се разгонват женските - 2 пъти в годината
- може ли да общува иззобщо с мъжки кучета или е опасно да се приближават - може да общува, но само в периода, в който тя се пази и не се дава, после вече става страшно wink когато започне да се дава! Ще трябва да я пазиш, че така идват бебетата ;-)))
- купих и едни бебешки гащи, но тя си ги събува, има ли специални кучешки гащи или други приспособления за случая - има специални кучешки гащи за тази цел, тук в БГ се продават
- и на полседно, но не по важност - боли ли я - ами мисля че не им е много конфортно в началото! Пак ще кажа - като при жените!!! Ех, тая уресия l)

А я разкажи за лова сега! Стана ми интересно, че и пушка си нарамила!!! Как се справя Арда, ловец ли е??? d) d) d)
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#2325 Потребителят е офлайн   Неделя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 11:31 AM

Цитат

Неделя, здравей! Ти кога си заминала за тия северни страни?

А я разкажи за лова сега! Стана ми интересно, че и пушка си нарамила!!! Как се справя Арда, ловец ли е??? d) d) d)

Ами аз правя магистратура тука от една година, и Арда я взех като си бях в БГ за през лятото.

Мога да ви разправям много неща, всякакви куриози, примерно, че е АБСОЛЮТНО забранено да си разхождаш кучето без каишка, дори и на поляни, в горички и прочие места, където няма никой. От това горките животни страдат много, защото не могат да се натичат, като са вързани за тромавия си стопанин, който на всичкото отгоре държи искъсо.
Повечето животни, които виждам, са унили и натежали.

Единственото място, на което можеш да пуснеш куче от повода, са едни кошари 20х20 м, оградени с телена мрежа и засипани с пясък, на вратата на кошарата е написано МАЛКИ ПОРОДИ или съответно ЕДРИ ПОРОДИ, има ги във всеки квартал, и най-гадното е че обикновено са заобиколени от горички и прекрасни безлюдни полянки (в Хелсинки имадоста зеленина ), но НЕ! - трябва да седиш в кошарата.

Аз не се съобразявам много, щото ми се струва абсурдно Арда, дето е най-любвеобвилната душичка и е 6-7 килца, да представлява опасност за което и да е живо същество. Затова си я пускам като няма хора, и през нощта.

Ето снимка на кошарата

Прикачени файлове

#2326 Потребителят е офлайн   Неделя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 11:43 AM

Ето тук виждате Арда да си играе в кошарата за всякакви породи, с един ретривър, който така се е обездвижил, че прилича на възрастно куче, а е само на три години.
Това, на което е стъпил е контейнер за пясък, а зад него им едно табло, на което собствениците на кучета си оставят съобщения от рода на "търсим мъжки..." или "благодарим на жената, която е спасила кучето ни, когато падна от балкона, и молим да ни се обади, за да я черпим с бонбони..." и прочие b)

Прикачени файлове

#2327 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 11:44 AM

На мен това ми мяза повече на детска площадка, а не на място, където кучетата да се натичат и налудуват! Що за разбирания имат?!?!? bl) bl)
И във Виена има такива оградени места, но те са алеи със зелени площи и наистина е приятно да влезеш там с кучето си и да се разхожда човек!

А спазват ли се тези забрани? В смисъл има ли хора, които все пак си пускат извън кошарите животните да тичат? И какви са глобите там или санкциите за такива нарушения?

брей, стана ми интересно дори oleeee
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#2328 Потребителят е офлайн   Неделя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 11:47 AM

Ето ги любимите ми пейки с форма на кучета, сложени вероятно с цел да ни повдигнат духа и да не се чувстваме съвсем като в затвор.

Прикачени файлове

#2329 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 11:52 AM

Много нестабилни и неудобни ми се виждат тези пейки! Най-вероятно е от снимката, но ми се вижда, че стоят наклонени на една страна и ако седне човек (някое детенце особено) ще се глъзне надолу и ще падне l)

А за лова не казваш нищо? Нали сме и ние ловна порода b)
User's Signature

Качена снимка

#2330 Потребителят е офлайн   Неделя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 12:11 PM

Цитат

А спазват ли се тези забрани? В смисъл има ли хора, които все пак си пускат извън кошарите животните да тичат? И какви са глобите там или санкциите за такива нарушения?

брей, стана ми интересно дори oleeee

Всичики забрани тук се спазват без иззобщо да се разсъждава дали са правилни или не. Това е една от причините Финландия да е добре функционираща държава, - хората сляпо следват правилата и законите.

А какво ще стане, ако си пускаш кучо - нищо вероятно - ще получиш мъмрене, или някоя глоба. Аз използвам, че съм чужденка и се правя, че не разбирам, а ако някой ми направи забележка, много се очудвам и казвам А, аз не знаех :)
Веднъж една приятелка финландка, която има две белгийски овчарки ми каза, че този закон да не се пуска куче от повода, идва от едно време, когато е имало много бяс в страната. И понеже Финландия е 80% гори и езера, дивите животни разнасят болести, и това било с цел да предпазят домашните.
По-късно бесът изчезнал, но законът си останал и никой не се сетил, е вече няма нужда от него. Били му свикнали. И така.
А за дивите животни в града НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ - в Хелсинки, столица и прочие, е пълно с диви зайци, през нощта тичат наоколо, вднъж с Арда даже гонихме един, а преди няколко дни видях една лисица да минава под балкона, което вече ме разби тотално.

Ето ни нас с Арда как спазваме законите super best

Прикачени файлове

#2331 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 12:34 PM

Нямах представа какви хора са финландците, сега добих поне малка! Явно значат за тях нещо законите им! За разлика от тук. n)
User's Signature

Качена снимка

#2332 Потребителят е офлайн   Неделя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 12:35 PM

Цитат

Нали сме и ние ловна порода b)

ловна сме, как b)

Ами на онази снимка дето съм с пушката, сме на лов за птици, а както знаете дакела е зайчар, лисичар, и въобще ДУПКАР. Обучението на куче за лов изисква много време и упоритост, както и постоянен достъп до дивата природа, и въпреки че Арда е с доказан ловен инстинкт (хваща зайча следа и я следва до 200/300 м, копае дупки, обича да влиза в дупки и т.н), за съжаление не е работещо ловно куче. Тогава като бяхме на лов, тя само ни следваше, облечена в чорапа, а на 6/7мия км ходене, почна да мрънка и искаше да я носим на ръце b)
на другия ден се наложи да я оставим в хижата и да излезем с един финландски шпиц, или както се превежда от фински породата / финландско щръкнало ухо

Прикачени файлове

#2333 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 12:58 PM

ха, много интересно! Такива са наще глезанки! На топло и мекичко все да са! Не стават за ловджийки l)

В ловния форум можеш да разкажеш някоя интересна случка. Ако имаш снимки, сложи!

------------
виж си и личните
User's Signature

Качена снимка

#2334 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 03:47 PM

Сега прочетох всчко и изглежд много интересно!И да те поздравя защото много хубаво гледаш Арда явно, защото е чудесно!Много е хубава!Не мога да повярвам че не си пускат кучетат да тичат!Това е уасно!Горките животни!!! s)

#2335 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 04:51 PM

Арда е станала супер сладурана w) А както прочетох и тя има вредни навици досущ като Морти (визирам цигарките.. той и запалени ги краде oleeee )
МНого е хубава.. ПУ-ПУ (love)
Скоро не съм показвала Морти, та ето го и него.. не, че се е променил l)

Прикачени файлове

#2336 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 04:53 PM

Тичащ с обърнато ухо.. както винаги r)

Прикачени файлове

#2337 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 04:57 PM

Ушото пак наобратно b) .. тука съм малко рижава, но се правете, че не ме виждате ouu

Прикачени файлове

#2338 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 05:26 PM

Мале Морти е пич и половина! w) w) Голям сладур!

#2339 Потребителят е офлайн   Dackelklub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2006 - 11:16 AM

Цитат

Ами... сложи й и ти вестничета в един ъгъл?
Мисля, че това е най-логично... а и я следи изкъсо като е при теб, щом ти се стори, че почва да диша по-тежко и да нервничи: хоп на разходка.
Освен всичко друго, ако хората отдолу няма да ги има доста време... тя ще "превърти" от самота тази дакелка и ще започне да разрушава къщата им...

Точно така ! Даже в началото може да пробваш с леко препикан вестник, така че да се ръководи и от миризмата - в никой случай не я оставяй сама - те са интелигентни кучета и бързо се приспособяват - само й покажи какво искаш от нея и тя с радост ще го направи. Ако видиш голям зор - обади се , може да измислим нещо ! r)
User's Signature

[br][br]www.amor.dir.bg [br][br]www.dackelklub.dir.bg

#2340 Потребителят е офлайн   betray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 01:48 PM

Здравейте, ето и малко снимки на Бети и Стинки d) d) d)
Големи дакелуни са ми w) w) w) bravoS

Прикачени файлове

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема