Дакел
Публикувано: 12 February 2006 - 12:08 AM
Кажете някой интересен детайл от дакелското поведение... l)
Публикувано: 12 February 2006 - 02:38 PM
Цитат
Хаха, и нашта скоро взе да го прави.. b) А и като тръгна да и се карам същото...почва да ме лае най-нахално...да скача по мен и да ме блъска с лапи....е разбира се когато нещата са по-сериозни тя се усеща и се ориентира доста добре...големи образи са тези дакели... d)
Публикувано: 12 February 2006 - 04:39 PM
Шели не е къпана, така че нямало е повече маски b) Но иначе добре се развива, не може да се оплачем ;)
Само вчера нещо ме озадачи: значи не искаше да си яде храната и аз й я взех. Викам щом не иска, чак насутринта ще яде тогава. Като не е гладна, няма да я тъпчем я! Но като седнахме ние да вечеряме, взе да се овърта около масата и като приключихме се смилих над нея и й дадох малко от пилешкото, което остана. Наистина съвсем малко й дадох и 2-3 малки кокалчета, които със сигурност не бяха от опастните тръбести кости! Та излапа ги тя, но след 1 час започна да се дави и повърна. После мина някъде още час и пак повърна. Като и двата пъри беше от пилешкото и кокалчетата. И накрая като си лягахме вече повърна още веднъж, но този път беше почти само стомашен сок. s) Не знам защо така!
А тази сутрин си изяде порцията, понеже е била гладна явно. Ноооооооо след 2 часа някъде повърна и нея! s) Направо така, както си я беше изяла, не беше изобщо смелена храната!
Сега се чудя честно дали довечера да я храня. Мисля да я оставя да си почине от храна. Да й се разтовари стомахчето малко и чак утре да й дам. Не знам и аз... А иначе изпражненията са си нормални, няма проблеми. По принцип нали така казват, че акото е първия признак за проблемите. Но при нея няма нищо странно! Направо се чудя откъде това повръщане.
Да се е случвало така и при вашите кученца???? А болнаво поведение няма, никак даже. Луда е колкото за двама :-) Така че се съмнявам да е нещо сериозно!!!
Приемам съвети, ако ситуацията ви е позната :-)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 12 February 2006 - 04:44 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 12 February 2006 - 06:25 PM
Иначе аз на Леа и давам да пие от дъжд на вятър да прясно мляко...!!! Викат , че се продрискват , ама не...!!! А всъщност по-подходящо може да кисело... bl) знам ли и аз...!!! Дава ли симптоми на болно куче??? Смисъл да е унила...! Ако да , най-добре си отидете на ВЕТ!
Публикувано: 12 February 2006 - 07:45 PM
А за прясното мляко знам, че не е препоръчително. А киселото е подходящо, когато имат разтройство май, но да не е с голяма масленост! По-нисък процент да е.

Публикувано: 12 February 2006 - 08:06 PM
А ми незнам за прясното мляко..! bl) Леа уумира за прясно мляко... dribble dribble dribble !!! Незнам що така , ама обожава прясно мляко!!! И сега , като толкова обича как да не и дам!!! r) Ма не и става нищо...т.е. не се продрисква...! Кисело виж не съм и давала...!!! r)
Айде информирай ни за Шели!!! r) w) d)
Публикувано: 12 February 2006 - 09:10 PM
Иначе за гризкането на одеалото, това е любимото му занимание. Но не яде скъсаното, а го плюе. В резултат цялата къща е в остатъци от одеало. А другия много гаден навик е, да вади ватата на всичко меко. Така направи с бебешкото си одеалце, което е много сладко и той много си го обича, ама само му прави дупки и вади мекото и си го тъпче в устата. Аз го зашивам, той го къса.......принудихме се да го приберем за сега. Същото направи и с плюшеното си куче. Скъса му носа и взе да вади памука, заших го, той пак го съдра, та и него му конфискувахме b) Голямо е диване. А като му се караш и се обръща и най-нагло почва да се кара и да гледа мръсно. Даже и в момента се лаят с приятеля ми! l) w)
Публикувано: 12 February 2006 - 11:08 PM
Не помня дали съм ви казвала, но още от малка й бяхме смачкали едно пластмасово шише /от Кока-кола/ и голяма игра пада с него. Та и досега си е любима играчка. Аз мога такова нещо да ви препоръчам, ако търсите вариант за ефектна и неядяща се играчка l) Поне засега не го е изяла, то е доста твърдо и няма как просто! Така че просто го ръмжи и хапе. Абе, голяма скица като го погне super best
А за повръщането, да не казвам голяма дума, но май наистина е било временно неразположение явно. Тази вечер не е имало инциденти :-) Всичко е ОК! И дано, че хич не ми се ходеше на лекар. Стига й това, че другия месец предстои кастрация и опериране на пъпната й херния. Доста я чака. Остава и сега да се разболее s)

Публикувано: 13 February 2006 - 12:19 AM
Леле , голяма мък от няколко дни.....като и тума одялцето оня ден и не съм видяла и съм и изпуснала жабата на вън.. oleeee !!! Та докато не се стопи снега да я намеря ,ще се задоволим само с таралеж !!! l) Иначе шишето е ОК вариант, като изключим шума! ;)
п.п. О, мила Шели имал пъпна херния??? s) Всъщност , какво представлява тя? bl)
Публикувано: 13 February 2006 - 11:12 AM
А за пъпната херния разбрахме след като купихме Шели. Лекарката ни каза, пита дали са ни казали, че Шели има пъпна херния. И разбира се никой нищо не ни беше казал. По принцип така се раждат. Там, където е пъпчето има малък отвор, който при някои бебета не се затваря. И ако до 3-4ия месец не се затвори сам, трябва да се оперира. Казват, че не е голям проблем и ако не се оперира, но няма смисъл да се поемат излишни рискове. И понеже ще я кастрирваме, лекарката каза че най-добре двете операции наведнъж да се направят. Както се казва с един удар два заека. Да не се налага да й слага упойка два пъти, все пак си е бебе още. w)
Иначе е добре, относно оняденшните повръщания де. Тази сутрин още не е яла, но ... понякога така прави. Не можем нещо да си спазваме режима на хранене с нея. В темите за "Хранене" все казват, че кучето е хубаво да си знае часовете в които се храни. По-лесно е за стомаха, когато му даваме храна по едно и също време всеки ден. Но Шели сама си решава кога да яде. Сутрин толкова рано явно не е гладна и чак по-късно си изяжда. А вечер също понякога не иска да яде. И сутрин и вечер я храним в 7.30 часа. Но когато сутринта не зпази часа, то и вечерното хранене се разваля. А не искам да й давам по-късно от 8 часа, понеже не било здравословно. И какво да я правя?! oleeee
Понякога я лъжа, като й слагам по нещо апетитно в храната, че да я изяде. Понякога се хваща, но ... не винаги! Голям инат! n)

Публикувано: 13 February 2006 - 05:34 PM
Цитат
На Луси това и е най-голямата занимавка.Още като беше съвсем малка и дадох едно шише 1.5л от мин. вода..голяма игра падна, но за една вечер и шишето вече не става за нищо.Сега поне 2 пъти в седмицата се радеа на шише b)
А нека сега аз да ви се похваля...днес съвсем случайно срещнах един дядо с един прекрасен черен дакел.Много се зарадвах,защото си мислех, че дакелите в Плевен са много малко, а още повече в Сторгозия, където живея аз...а то не било така.Дядото ми каза, че познавал още 2ва дакела близо до неговия блок, разменихме си телефоните и утре ще ги срещнем с Луси b) А този дакел беше голям сладур..само, че беше с много светло кафяви очи, не бях виждала такъв дакел...а вие?
Публикувано: 13 February 2006 - 07:22 PM
А вие като направите срещата с другите дакели, да направите много снимки, че псоле да ви се радваме и ние! ;) И ще чакаме разкази super

Публикувано: 13 February 2006 - 08:16 PM
Относно храненето, ние също развалихме режима s) Елмо като не искаше да яде и само се чудехме как да го излъжем и сега като прояде хапва по малко на често. А имаше железен режим. Сега храната стои по цял ден в купичката и той си хапва когато иска. Поне яде и то както трябва. Ама аз хич не искам така да няма режим. Какво да правя не знам...........
Публикувано: 13 February 2006 - 08:38 PM
Цитат
Ами мисля , ако му оставяш купичката само в определното за храна време ...!!! Примерно даваш му в 7 вечерта...и му я оставяш...и ако не я яде, и не ще , прибираш купичката до следващото ядене! И така ,като изгладнее да видим дали ще се назландисва...!!! И като свикне , че само един/ два пъти му се дава ядене ще си знае и да видиш как ще си папа..! Е мисля така ще стане! Незнам кажете и вие!!! d)
----------------------------------------------------------------------------------------------
И сега една прясна беля на Леа (преди 3 минути)
Значи сестра ми яде и седнала на леглото, гледа телевизия и си говори с майка ми..! И си е оставила чашата на земята, впрочем тя е от тея (от МсДоналдс) дето са със захлупаче...! И тя си говори и в един момент ,както си говорим и чувамв , как Леа лочи от чашата (леден шейк със сладолед oleeee ) и майка ми като я видя нададе вой и я плесна по дупето... l) и тя кат се стресна и подскочи и разля цялата чаша (или тва което беше останало) и беж към къщата и се скри oleeee l) Е не са ли шантави кучета! l) b) d)
Публикувано: 13 February 2006 - 09:56 PM
----------------
За режима за хранене: и аз мисля, че с махане на купичката с храна е ефектен начин. Аз го прилагам от време на време. Като не е изяла порцията до 20-30 мин. и махам купичката. Та чак до следващото хранене. И през деня само наградките и обичайните глезотийки. Никаква храна. Тая вечер беше примерна и си изяде всичко :-) Утре сутринта ще видим как ще реагира.
d) d) d)

Публикувано: 13 February 2006 - 11:24 PM
Та ... преди 2-3 дни някъде излизаме с Митко по работа навън и я оставяме Шели самааааааааа. Малко обаче след като сме излязли, се обадила по домашния телефон една приятелка. Иииииии познайте наша Шели вдигнала слушалката l) l) l)
Пребираме се ние и нищо не забелязваме, понеже телефона е в спалнята и кой да ходи до там, че да проверява. Едва вечерта като си лягахме, видях че слушалката е отворена и телефонът няма сигнал. Чудих се, чудих и не разбрах как така сме я оставили отворена. Предположих, че сме го блъснали просто по някое време ... Ноооооооо на другия ден се видяхме с приятелката ми и тя вика абе вчера ви звънях, някой вдихна и ... нищо. Чуло се нещо като подсвиркване и това било. Тя затворила и след това пак набрала номера, но вече давало заето. Понеже наща Шели вдигнала слушалката и разбира се не й стига "образованието" да затвори слушалката l) l) l)
Така съм се смяла. oleeee Вече й викаме Шели-телефонистката. Даже направихме един експеримент. Звъннах от мобилния ми и тя веднага се запъти към спалнята и взе да се ослушва. И я смъмрих набързо, че да не свиква с вредни навици. Ще ми телефонира тя ... n) l)

Публикувано: 14 February 2006 - 12:18 AM
Вашите бели нищо не струват спрямо това, което Елмо направи в последните часове!!! Направо побеснях - изяде ми СИМ картата! А телефона ми беше страхотен и не ми се сменяше, а и не е сега момента! Ужас. Беше на масата, той я взе и за секунди я сдъвка!!!!!! И после след наказанието събори клавиатурата!!!!! Е няма такова диване!