Публикувано: 12 March 2006 - 11:02 PM
МИла dakel fenka,
Въобще не се притеснявай за ушите и за подмятанията на сестра ти. Аз също съм чувала подобни приказки от мои "приятели " за мои по-предишни кучета. Това не трябва да те смущава. Виждам, че си искрен и изпълнен с обич към всички животни човек, за това ще ти отговоря честно без предрасъдъци и не искам да ме разбираш погрешно. От снимката става ясно, че наистина ушите са по-малки, отколкото трябва да бъдат. Не съм специалист и не съм сигурна, че моето куче е по стандарт. Именно за това искам да ти кажа, че причината не е в калция, и ушите не би трябвало да се изправят, а да стоят надолу. Калцият, както сама знаеш, се дава за укрепване на костаната система, а не за уши. Представи си например една немска овчарка, на която не е даван калций. На нея ушите ще се изправят, ако е породиста немска овчарка, но например може да получи рахит или друго костно забляване, ако не и е даван калций. Но това в никакъв случай не трябва да е пречка да обичаш или да гледаш на твоя любимец така, сякаш има някакъв недъг.
С най- искрени чувства Кремена