Dog.bg Форуми : Литература за всеки,който отглежда куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Литература за всеки,който отглежда куче

#1 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 August 2007 - 06:41 PM

Нека обменим информация относно подходящата и полезна литература,която ние-собствениците на кучета,ползваме!Споделете книги,които сте прочели в последно време,,на каква тематика са,автор,издателсво,доволни ли сте?В момента търся нещо като ветеринарен наръчнк за собствениците на кучета,в който да има подробна,но достъпно поднесена информация за болестите по кучетата,симптоми и лечение-не четиво за специалисти,а любетели.
Споделете вие какви книги имате!
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#2 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 August 2007 - 09:26 PM

Аз използвам тази книга на Брус Фогъл и ми върши чудесна работа. Може да се поръча от Амазон и си струва много - стига да четеш английски.
Иначе последната книга за кучета, която си купих беше за пудела от поредица Моето куче. Не, че ми трябва, ама си казах - айде, на български излезе книга за твоята порода, пък ти няма да я погледнеш. b) Иначе според мен книжките са твърде елементарни и еднотипни...
Абонирана съм за руския "Друг" и за едно специализирано американско списание за пудели, най-вече от там чета най-интересните и нови неща, които ме интересуват.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2007 - 09:27 AM

Ами...аз съм много доволна от една руска книжка за това как да възпитаме и отгледаме ку4енцето си от бебе ... В нея има абсолютно вси4ко , което всеки на4инаещ стопанин трябва да знае , а и за вещите е полезна 1super Майка ми я донеса от Русия , но скоро след около 1-2 месеца ще я има преведена на бг. Препоръ4вам ви я като излезна на български да си я купите ! Много е полезна 1super 1super 1super А самата книга се казва "Как воспитать идеальную собаку" Не съм много на ти с руския така 4е може да имам някоя греш4ица , защото книгата в момента не е в мен b)
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   MiSs SuNsHiNe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 08:39 PM

Аз имам "Световна енчиклопедия на кучетата",но тя е по-скоро като справочник-в нея има инормация за над 700 породи d) и какъв е техния стандапр. Иначе си купувам "Моят приятел кучето" и "Обичам те животно" и според мен тези 2 списания са много полезни за всеки кучкар. super best super best super best
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 09 September 2007 - 10:57 AM

И аз имам енциклопедията и благодаряние на нея научих за доста интересни породи (за които преди незнаех cl) ).Иначе имам една стара книжка за кучето "Кучето" се казва.В нея има много полезни съвети и подробно се описва как да отглеждаш куче.Има глава за бъдещия развъждач.Книжката е немска но мисля,че отдавна не е излизала в печат. cl)
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#6 Потребителят е офлайн   kristi_90 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 08:33 PM

Днес докато се разхождах на Главната,минах покрай "Хеликон" с намерението да си купя книжка за кучетата.Дълго разглеждах и реших за уводна книжка да си взема тази.
"Кучето" на Хелмут Рогер.Сторими се подходяща за хора,които за първи път ще си взимат кученце(както и аз).И така...Като я прочета ще споделя мнение. r)

П.П.Maggie да не говорим за една и съща книжка? r)

#7 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 11:13 PM

Ето тази книга е полезна не само за на4инаещи ку4кари , които са си взели ку4енце и не знаят какво да правят и как да го обу4ават на всеразли4ни неща , а и за гвещите ! Вси4ки могат да нау4ат по нещо от нея !!! Направо ви я препоръ4вам най-искрено на вси4ки . Книгата е на руски и много скоро ще излезе на бг ... Аз я имам на руски , но непременно ще си я купя на български ! Книгата е изклю4ителна и има много полезни съвети за отглеждането на палето от неговите първи дни до неговата старост 1super Ето я и книжката !!!

1super

http://img61.imagesh...e=sabakusn7.jpg
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2007 - 07:20 AM

Ами кристи май е така. b) Ще ти е много полезна особено щом ще си взимаш кученце за първи път!
User's Signature

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#9 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2007 - 10:02 AM

Много хубава книга за обучение е "Обучение на кучето" от поредицата "Моето куче" на СОФТПРЕС. Струва 9-10 лв. и съдържа ясно описание със снимки на основните команди в тяхната последователност за период от 8 седмици. Автор е германка, не помня името, с дългогодишен опит в обучение на кучета. От същата поредица имам и "Голдън ретривър".

#10 Потребителят е офлайн   wabbitt Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 12:16 PM

Тази книга "Моето куче" къде може да се намери защото ми трябва някоя хубава книга за обучението на кучетата, а и не само, трябва ми и книга в която да пише и общи неща за отгледждането (хигиена, хранене и тн)

#11 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 07:54 PM

Цитат

Днес докато се разхождах на Главната,минах покрай "Хеликон" с намерението да си купя книжка за кучетата.Дълго разглеждах и реших за уводна книжка да си взема тази.
"Кучето" на Хелмут Рогер.Сторими се подходяща за хора,които за първи път ще си взимат кученце(както и аз).И така...Като я прочета ще споделя мнение. r)

П.П.Maggie да не говорим за една и съща книжка? r)

И аз я имам тази книга иии....смятам ,че са хвърлени пари на вятъра...информацията се разминава с тази ,която съм научила от Брус Фогъл и този форум и сайт.Информацията за породите ми се струва доста невежо написана ,а и да знаете "бигъла е към дребните /миниатюрните/ породи" - да ,да ,ама друг път...

Предпочитам да дам 30лв за "Всичко за кучето" на Брус Фогъл.Отколкото 7,50лв или там колкото е ,за тази книга...пф.

Разтърсете се малко и ще открите разминаванията.

#12 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2007 - 07:23 PM

Ммм права си.Сравних я с инфото от една друга книжка "От носа до опашката" пак за кучета и открих нелепите грешки. bl)
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 December 2007 - 06:44 PM

Тук хората са събрали доста български заглавия.
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни