КАСТРАЦИЯТА
Публикувано: 23 November 2009 - 11:02 PM
Нито килограмите, нито възраста на вашето куче са проблем за кастрация!
Изказването на този "доктор" за кастрация на 20 дневно куче е .... голяма глупост !
Публикувано: 24 November 2009 - 01:18 PM
1. Всичко е много мъничко. Образно казано няма място; просто е адски трудно да си ... пъхнеш ръцете и инструментите в мъничко телце. Трудно се отстраняват тъкани. Може да остане част, което означава по-нататъшно възпаление и засташаване на живота му.
2. Дори да се отстрани прецизно цялата тъкан,когато е в растеж има сериозна опастност от разраствне на неразвитата до момента тъкан. Води пак до различни следоперативни усложнения.
Позволявам си да цитирам нещо точно за крипторхизма, от друг форум. Т.е. кастрация при този проблем се препоръчва след навършена година най-рано!
Благодаря за отговора, моят Рони е на година и 3 месеца.
Публикувано: 25 November 2009 - 12:46 PM
Публикувано: 25 November 2009 - 12:59 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 November 2009 - 02:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 30 November 2009 - 08:47 AM
Същото ми го казаха и на мен когато исках да я кастрирам на 5 месеца.
Че всичко вътре е твърде близко едно с друго и има риск да се засегнат и други органи и няма място.
Казаха ми да стане на 8-9-10 месеца да се развие и да порасте , за да бъде всичко наред.
На моето куче му взеха кръв преди интервенцията.
Много е важно след това кучето да не скача от високо и да не играе и да тича много много 10тина дни , защото има някаква опасност за раната.
п.с. вчера бях в парка с моето куче и присъствах на следния разговор.
1:Ние мислим да я кастрираме
2:Нееееееееее , как ще я кастрирате вижте какво хубаво кученце е
3:Даааааааа , недейте да я кастрирате , хубаво е да роди поне 1 път , а желателно е да роди два пъти и стига толкова
2:така е полезно е за кучето и му увеличава живота

Повечето хора мислят по същия начин и затова скоро няма да се оправи проблема с бездомните кучето , които примерно са се оказали не такива за каквито са ги взели стопаните им.

Публикувано: 09 December 2009 - 01:21 PM
Публикувано: 19 December 2009 - 12:23 AM
Същото ми го казаха и на мен когато исках да я кастрирам на 5 месеца.
Че всичко вътре е твърде близко едно с друго и има риск да се засегнат и други органи и няма място.
Казаха ми да стане на 8-9-10 месеца да се развие и да порасте , за да бъде всичко наред.
Това ми изглежда казано за някой лекар, на който му треперят ръцете ... щом на 5 месеца нещата вътре са твърде близко едно до друго ... и няма място ...

Според докторите, с които съм говорила на тази тема 5 месеца е дори идеална възраст за кастриране (преди първото разгонване). А това, 'дето говорят, че им бил спирал растежа ако се кастрират по-рано 'ич не било и вярно. При нас тази година бяха кастрирани 8 бездомни кученца на около 3 месечна възраст, (дали имаха и толкова) и са в момента едрички, на около 10 месеца вече и по-високи от майка си.

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 December 2009 - 10:54 AM

Публикувано: 30 December 2009 - 03:24 PM
Ей това не трябва да го има. Не трябва да има остатъци.
Поне така си мисля.
Публикувано: 30 December 2009 - 03:31 PM

Публикувано: 30 December 2009 - 05:27 PM
Питах конкретно на какво се дължи 1 месец и 20 дни след кастрацията да почне да тече гной.От клиниката ми казаха , че когато се кастрира остава някаква малка част от матката и понякога в много редки случай това се получавало.
Вмомента се лекуваме с антибиотик и се надяваме да не ни режат 2ри път...

Публикувано: 30 December 2009 - 05:41 PM
Това не го разбирам? Моля някой да ми обясни ? И ако е пиометра , защо от клиниката не ми казаха ??

Публикувано: 30 December 2009 - 05:59 PM
Ами за това ви дадох линк към темата - да прочетете. Ето цитати от нея, които можехте да намерите сами:
3.При малък разрез,с цел премахване на яйчниците няма добра видимост към матката/не може със сигурност да се твърди,че няма пат. промени в нея/!!!!!!!
4.Ако той седне да кастрира и премахне само яйчниците на РАЗГОНЕНА кучка лично ще го почерпя/ако продължи въпреки това да твърди,че е прав!!!!!
5.Аз лично предпочитам овариохистеректомията ,тъй като смятам, че въпреки по-голямата травматичност може да има по малък риск от усложнения-грешка ли е?-нека да го докаже,но тогава ще трябва го доказва на 80% от лекарите,които извършват отстраняване на яйчниците заедно с матката.
Tука спора взе да става прекалено медицински и малко личен и затова това ще е последното ми участие в него.
Относно боксерката.
Не е задължително след като са оставени яйчниците да се стигне до чуканчева пиометра. Възможно е.
Овариоектомия може да се извърши и при огромен разрез, ако някой иска да огледа пикочен мехур и черен дроб.
Аз бих кастрирал разгонена кучка /овариоектомия/ и няма да стане нищо, освен че доктор акселбултериер ще почерпи. Но защо да не чакам да и мине, след като риска от кървене е по-голям? Пак повтарям, няма да стане нищо, защото виновниците за пиометри - източниците на прогестерон ще бъдат отстранени.
Овариохистеректомията не е грешка. В повечето случаи обаче не е нужна. Точка.

Публикувано: 30 December 2009 - 06:12 PM

При пиометра на чуканчето какво е най-доброто решение , пак ли операция?

Публикувано: 30 December 2009 - 08:19 PM
Когато кастрирате, се информирайте предварително какво точно се маха, за да не се случват такива неща. Каква диагноза ви казаха, ако не пиометра???