Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#121 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 23 November 2009 - 11:02 PM

Преди да се премине към каквато и да било манипулация с упойка на кучето се правят изследвания на кръв, сърце и бял дроб!Ако кучето е здраво вероятноста за проблеми с упойките е минимална!
Нито килограмите, нито възраста на вашето куче са проблем за кастрация!
Изказването на този "доктор" за кастрация на 20 дневно куче е .... голяма глупост !

#122 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 01:18 PM

Цитат(neznainata @ Nov 23 2009, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Най-общо казано, когато кученцето е в расеж, има риск основно от 2 неща:
1. Всичко е много мъничко. Образно казано няма място; просто е адски трудно да си ... пъхнеш ръцете и инструментите в мъничко телце. Трудно се отстраняват тъкани. Може да остане част, което означава по-нататъшно възпаление и засташаване на живота му.
2. Дори да се отстрани прецизно цялата тъкан,когато е в растеж има сериозна опастност от разраствне на неразвитата до момента тъкан. Води пак до различни следоперативни усложнения.

Позволявам си да цитирам нещо точно за крипторхизма, от друг форум. Т.е. кастрация при този проблем се препоръчва след навършена година най-рано!

Благодаря за отговора, моят Рони е на година и 3 месеца.

#123 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 12:46 PM

Вчера говорих с моя ветеринар и той ми препоръча хирург, при който да кастрирам Кай, но тази сутрин се замислих за една малка подробност - упойката. Някой може ли да ми обясни как се упоява кучето преди операцията, със стреличка, инжекция или хапче? Питам тъй като моето куче не си пада много по инжекциите и оказва голяма съпротива всеки път когато се наложи да му бъде поставена такава.

#124 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 November 2009 - 12:59 PM

С две инжекции - първата е "подготовка" за сърцето, втората е упойката. Ако е нужно ще му сложите намордник (вземете си и го сложете предварително, ако кучето хапе при такива манипулации) и ще го боцне лекаря.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#125 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 02:45 PM

Не хапането е проблем, Кай бяга, гърчи се, върти се, квичи и общо взето се страхува много. А наморника го плаши още повече.....

#126 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 02:47 PM

Ще трябва да го озаптите, за да може лекаря да си свърши работата.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#127 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2009 - 08:47 AM

tedito , за съжаление не е глупост това.
Същото ми го казаха и на мен когато исках да я кастрирам на 5 месеца.
Че всичко вътре е твърде близко едно с друго и има риск да се засегнат и други органи и няма място.
Казаха ми да стане на 8-9-10 месеца да се развие и да порасте , за да бъде всичко наред.
На моето куче му взеха кръв преди интервенцията.
Много е важно след това кучето да не скача от високо и да не играе и да тича много много 10тина дни , защото има някаква опасност за раната.

п.с. вчера бях в парка с моето куче и присъствах на следния разговор.

1:Ние мислим да я кастрираме
2:Нееееееееее , как ще я кастрирате вижте какво хубаво кученце е
3:Даааааааа , недейте да я кастрирате , хубаво е да роди поне 1 път , а желателно е да роди два пъти и стига толкова
2:така е полезно е за кучето и му увеличава живота

dry.gif
Повечето хора мислят по същия начин и затова скоро няма да се оправи проблема с бездомните кучето , които примерно са се оказали не такива за каквито са ги взели стопаните им.
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   daniel_panayotov Икона

Публикувано: 09 December 2009 - 01:21 PM

снощи по4ина моето коте казваше ше САРКА беше уникално красиво и добро котенце близо 19 години е гледах ,ако кажа 4е по4ти годините в моето израстване тя беше до мен няма да излажа по4ина ...от задушаване имаше тумор4ета едно голямо и 2 по малки но нямаше никакви рани само се виждаха и бяха тварди на пипане ..за няколко месеца (2-3) ги разви ..за 3-4 дена се промени драсти4но последните дни отслабна спря да се храни когато пишкаше е болеше и падаше ..наложи се храната водата да и се давва в леглото и така до снощи когато полу4и криза и ми издахна в рацете ...попаднах на този форум и видях 4е тука ако го напиша ще ме разберете боли ме толкова много оби4ах е с цялото си сърце и душа ...това бешее наи благородното саздание което бях виждал тя беше не животин4ето ми а тя ми беше като сестри4ка 19 години тя бе 4аст от мен ...искам да ви кажа 4е навремето когато и бяха давани тези хап4ета контрасех никои не беше ни казал за тези страни4ни ефекти ...за което ги мразя тези ветеринари защото не казваха на стопаните кое е наи добро за техния домашен лубимец ...оби4ам те моми4ето ми и никога няма да те забравя ти си в сарцето ми по4иваи в мир мили4ката ми :((((((

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2009 - 12:23 AM

Цитат(hwarang @ Nov 30 2009, 07:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tedito , за съжаление не е глупост това.
Същото ми го казаха и на мен когато исках да я кастрирам на 5 месеца.
Че всичко вътре е твърде близко едно с друго и има риск да се засегнат и други органи и няма място.
Казаха ми да стане на 8-9-10 месеца да се развие и да порасте , за да бъде всичко наред.

Това ми изглежда казано за някой лекар, на който му треперят ръцете ... щом на 5 месеца нещата вътре са твърде близко едно до друго ... и няма място ... ud_009.gif
Според докторите, с които съм говорила на тази тема 5 месеца е дори идеална възраст за кастриране (преди първото разгонване). А това, 'дето говорят, че им бил спирал растежа ако се кастрират по-рано 'ич не било и вярно. При нас тази година бяха кастрирани 8 бездомни кученца на около 3 месечна възраст, (дали имаха и толкова) и са в момента едрички, на около 10 месеца вече и по-високи от майка си.

User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 10:54 AM

За съжаление от кастрацията може да има и странични ефекти. Например на моето куче 1 месец и 20дни след като я кастрираха и се получи възпаление на остатъка от матката и течеше гъста гной от вулвата. Това води до дълго време лекуване с антибиотици или най-неприятния вариант - реоперация и отстраняване на възпалената част.

User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 December 2009 - 11:37 AM

това, което ви се е случило не е страничен ефект от кастрацията.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 03:16 PM

А на какво се дължи?
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 30 December 2009 - 03:24 PM

Цитат(plamenko @ Dec 30 2009, 10:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление от кастрацията може да има и странични ефекти. Например на моето куче 1 месец и 20дни след като я кастрираха и се получи възпаление на остатъка от матката и течеше гъста гной от вулвата. Това води до дълго време лекуване с антибиотици или най-неприятния вариант - реоперация и отстраняване на възпалената част.

Ей това не трябва да го има. Не трябва да има остатъци.
Поне така си мисля.

#134 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 03:31 PM

Тук е коментирано.
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 05:27 PM

Кучето ми не е боледувало от пиометра... този линк е излишен в моя случай.
Питах конкретно на какво се дължи 1 месец и 20 дни след кастрацията да почне да тече гной.От клиниката ми казаха , че когато се кастрира остава някаква малка част от матката и понякога в много редки случай това се получавало.
Вмомента се лекуваме с антибиотик и се надяваме да не ни режат 2ри път...

User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2009 - 05:30 PM

полученото се казва Пиометра. В Случая пиометра на чуканчето. Няма общо с естеството на операцията.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 05:41 PM

Не разбирам. Кастрирана е точно , за да се предпазим от гинекологични проблеми , както и от пиометра. И след кастрацията се получава пиометра ??
Това не го разбирам? Моля някой да ми обясни ? И ако е пиометра , защо от клиниката не ми казаха ??
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 05:59 PM

Ами за това ви дадох линк към темата - да прочетете. Ето цитати от нея, които можехте да намерите сами:

Цитат
На времето имаше едни колеги, които премахваха матката, но оставяха яйчниците на кучетата ''за да се чувствали жени'' :) Благодарение на това видях и чуканчеви пиометри.........

Цитат
Има колеги които все още оставят поне единия-десния,че е по къса връзката и наистина пиометра на чуканчето е често явление след това.

Цитат
2.Отново се изказва неподготвен-при екстраовариална тъкан и липса на маточен ендометриум/премахнат оперативно/-няма пиометра!!!!!!!!!
3.При малък разрез,с цел премахване на яйчниците няма добра видимост към матката/не може със сигурност да се твърди,че няма пат. промени в нея/!!!!!!!
4.Ако той седне да кастрира и премахне само яйчниците на РАЗГОНЕНА кучка лично ще го почерпя/ако продължи въпреки това да твърди,че е прав!!!!!
5.Аз лично предпочитам овариохистеректомията ,тъй като смятам, че въпреки по-голямата травматичност може да има по малък риск от усложнения-грешка ли е?-нека да го докаже,но тогава ще трябва го доказва на 80% от лекарите,които извършват отстраняване на яйчниците заедно с матката.

Tука спора взе да става прекалено медицински и малко личен и затова това ще е последното ми участие в него.
Относно боксерката.
Не е задължително след като са оставени яйчниците да се стигне до чуканчева пиометра. Възможно е.
Овариоектомия може да се извърши и при огромен разрез, ако някой иска да огледа пикочен мехур и черен дроб.
Аз бих кастрирал разгонена кучка /овариоектомия/ и няма да стане нищо, освен че доктор акселбултериер ще почерпи. Но защо да не чакам да и мине, след като риска от кървене е по-голям? Пак повтарям, няма да стане нищо, защото виновниците за пиометри - източниците на прогестерон ще бъдат отстранени.
Овариохистеректомията не е грешка. В повечето случаи обаче не е нужна. Точка.

User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 06:12 PM

Кучето ми са го кастрирали в клиника Син Кръст. Препоръчаха ми я , като една от най-добрите клиники за домашни любимци. Вече много взе да ми писва от лъжци. Сега на кой да вярвам , на вас или на тях. Искам просто кучето ми да е добре мамка му , много ли искам , сума ти пари дадох заради нея, а от всичко това само тя страда и аз покрай нея. eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif
При пиометра на чуканчето какво е най-доброто решение , пак ли операция?
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 08:19 PM

Да. Лечение не виждам как ще помогне, като после кучето трябва да се заплоди (което няма как да стане в случая, май?) и може отново да се появи пиометра.
Когато кастрирате, се информирайте предварително какво точно се маха, за да не се случват такива неща. Каква диагноза ви казаха, ако не пиометра???
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема