Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#161 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 February 2010 - 12:33 PM

Цитат(D-r Koko @ Feb 5 2010, 10:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Тези импланти НЕ ПОДТИСКАТ отделянето на тестостерон

Ок, ок, поправям се. Не подтискат, верно е. Моя е грешката. Само не навиквайте, колега.
Как стои въпросът с вноса? Легалния...
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 05 February 2010 - 07:23 PM

Вирбак го внасят легално.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#163 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 February 2010 - 08:54 PM

Благодаря.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   Maimunche Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 February 2010 - 09:36 AM

Тази сутрин оставих кучинка за кастрация в "101 любимци". Хич не ми допадна лекаря, който я прие. Радвам се, че той няма да я оперира, но съм ужасно притеснена дали всичко ще мине добре. Не ми разрешиха да остана, само я затвориха в клетка, горкото ми куче само ме гледаше и сякаш питаше "Ама защо ме оставяш??????" Ще се побъркам.

Дали постъпвам добре ????? ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2010 - 10:16 AM

Не знам нищо за клиниката, но стискам палци! Всичко ще мине добре smile.gif не се безпокой. На каква възраст е кучето ти?
Пиши после да кажеш как е минала операцията и как е куча

#166 Потребителят е офлайн   Maimunche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 10:30 AM

На 6 месеца е. Дано всичко е наред, ужасно се притеснявам!
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2010 - 12:31 PM

Не се притеснявай, принципно вкички отпращат стопаните преди операцията. Що се отнася до лекаря, някой просто не са особено комуникативни. Ако не се лъжа бяхме там за снимка. Куч отказа всячески да седи мирен за снимката и трябваше малко да го упоят. Лекаря беше доста студен и ни връчи декларацията заради упойката. Като видя, че за малко към списъка му ще се прибави и човешки пациент (щях да се кабична и аз dry.gif ) се пробва да бъде по мил, но просто не му е в характера. До като чакахме обаче, го видях как преглежда другите пациенти и с животните беше много добър. Така, че не се притеснявай от впечатлението ти от лекарите.
Стискаме палци на малката, всичко ще е наред ae_085.gif

#168 Потребителят е офлайн   Maimunche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 02:49 PM

Благодаря много за милите думи! След малко тръгвам да си прибера бебето. Ще пиша после как се чувстваме и дали всичко е ок tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   Maimunche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 09:29 AM

Вчера всичко мина успешно. След като се бях побъркала през деня и съжалих десетки пъти, че й го причинявам, всичко си дойде на мястото. Вече съм убедена, че е за добро :)
Взехме си я в много по-добро състояние от клиниката, отколкото очаквах. Мислех, че няма да може да ходи изобщо... А то милото така ни се зарадва, че си я прибираме ! wub.gif Наистина цяла вечер беше като дрогирана и предпочиташе да спинка, но имаше опетит и беше жизнена. Цяла нощ спинка при мен и не шунка даже! Тази сутрин изглеждаше още по - добре! Довечера сме още един път да ни поставят венозно антибиотик, останалата част ще ни дадат на хапченца. Още няколко дни и ще й махнат и конците и вече ще е като нова!

На всички, на които им предстои - да не се тревожат - много по леко минава, отколкото очаквате!
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 11:36 AM

Хехе, супер ab_041.gif Казах ли аз, че всичко ще е наред smile.gif И ние преживяхме същите притеснения преди операцията, но сега сме супер щастливи, че сме взели решението и всичко вече е монало. Много щастливи и палави години заедно ви пожелавам ae_085.gif

#171 Потребителят е офлайн   prizmo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 01:26 PM

И аз сутринта оставих госпожицата за кастриране,знам че е за нейно добро wd_043.gif но ми е ужасно притеснено и чакам само да дойде време да ида да си я прибирам.Стискайте палци на лудорията dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   Maimunche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 02:37 PM

Стискам палци! Не се тревожи, и аз вчера бях луднала, но ще ниме ок, спокойно! wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   Bebe_mi6ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 02:50 PM

За пръв път имам женско куче и след месец ще я кастрирам , много ми е притеснено , дори още обмислям , но знам че ще и е по-добре да е кастрирана , намалява рискове от болести и прочие . Страх ме е единствено при упойката да не и стане нещо ... След месец става на 4 месеца , но ми казаха след третата ваксина преди първото разгонване да я кастрирам ... да изчакам ли малко поне до 5-тия месец или да я "кръцнем" ? Имам много информация но търся мнения отвсякъде , просто всичко свързано с операции и упойки ме плаши , затова и ушичките ни остават цели ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Maimunche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 04:57 PM

Изчакай до 5-6 месец. Нека да порасне още малко. Аз моята я кастрирах на 6 месеца и няколко дни и мисля, че беше перфектното време. Вече мина една седмица от кастрацията, а все едно не е била изобщо оперирана. Нито на характер се промени. wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 02:27 PM

Здравейте. Моето мопсче Берта мина през това преди месец и половина. Сега е на 11 месеца. Още от както я взех разпитвах насам натам кога е най-благоприятно да се направи кастрацията и всички ветове бяха на едно мнение - след първото разгонване, но не по-късно от 10тия месец. Обяснението беше следното - първото разгонване на женските настъпва в момент когато физическтоо и развиване още не е приключило, а една кастрация преди това може да наруши нормалното физическо развитие. Разпитах и за това дали кастрацията след първото разгонване няма да загуби профилактичната част от манипулацията и ми отговориха, че няма проблеми в това отношение. Сега предполагам че всеки вет си има мнение по този въпрос, но аз послушах нашите и за сега всичко е добре.

#176 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 07:19 PM

Здравейте! Аз имам мини пинчер на 10месеца ! Първото разгонване беше на 6,5месеца и доста се притеснявах,но се реших и на 1март я кастрирахме. Да и аз се притеснявах заради упойката защото тя е 2,100 кг ,но всичко мина мисля успешно. Притеснява ме това,че трети ден не е акала.Но кастрацията е на гладно и жадно и тя пръвия ден нищо не хапна, а вчера малко пилешко варено месо и днес хапна повече Дори днес вета който и поставя антибиотика и сложи мускулно някакво лекарство да я предизвика,но вече няколко часа минаха и може би лекарството още нее подействало.

На тези които се притесняват мога да дам съвет .................няма страшно Това за ветовете е рутинна операция Само да попаднете на добър вет. Аз съм безкрайно доволна от отношението в тази клиника в която ходих независимо ,че е на 200км от Бургас, ако се наложи отново там ще отида.
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 March 2010 - 09:49 AM

Аз имам запитване моето куче е на 12год,кастриран е когато беше на 3год.От около година проявява така да го наречем силен интерес към разгонени кучки,направо подлудява започва да вие да плаче,да драска ,да скимти направо не се търпи ходи да се бие с другите кучета много ни е трудно да го овардим невредим.А и съседите не са във възторг може да реве и цяла вечер без да спре.Преди сме нямали такива проблеми,защо се появиха сега? Ако някой може да помогне ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 11:45 AM

Надбъбречната жлеза също отделя тестостерон, който може да е причината за това вашето куче да се държи така. Защо толкова късно като възраст, можем само да предполагаме. Има вероятност да е развил тумор, който стимулира това. Направете необходимите изследвания и приложете препарат, който ще успокои нещата. Ако е тумор на едната жлеза, макар и трудно, не е невъзможно да се направи адренектомия.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#179 Потребителят е офлайн   menyanthe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 09:56 AM

Аз имам малко тъп въпрос - понеже не съм наясно, а и не питах, ама май трябва да я водя Лора да й махат конците? Това може ли да стане при друг ветеринар и колко би ми струвало? Понеже в момента наистина се чудя с какви пари да изкарам месеца... bm_008.gif blush.gif
И също - понеже май съм минала срока за това - това проблем ли ще бъде? Кастрирането беше в началото на месеца - а аз изобщо не знаех, че трябва да й се махат конците, а и честно казано не намерих много информация за това какво се прави СЛЕД кастрацията, да не кажа, че никаква информация не намерих...
А пък преди, като кастрирах другите маци - въпреки че все пак беше отдавна, не си спомням да сме ги водили после за махане на конците wa_048.gif

#180 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 March 2010 - 11:16 AM

Ако е с интрадермален(скрит) шев,няма нужда да ходите,нищо не се сваля.Погледнете коремчето на маца и кажете виждате ли нещо?Няма как да не различите конци....
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »