Здравейте! Нашия малчуган е на 10 месеца. Порода френски булдог (поне за такъв го купих

) Както и да е. Вече решихме,че в най - скоро време ще се сбогува с двете си прелестни топчета, на които аз толкова много се радвах. Основната причина е поради здравословни проблеми,а другата причина е, че е адски агресивен към непознати кучета (мъжки, женски, разгонени, бременни, 5-50 кг - за него няма абсолютно никакво значение!Куче ли е - под ножа! Само пинчерката,която вече 3 пъти му хапе муцуната до кръв, има честта и превилегията да не бъде нападната - тя е водачът на глутницата и той го осъзнава,макар да се виждат рядко) Та надявам се тази агресия,ако не изчезне то пона да намалее,ама само времето ще покаже. Имам няколко въпроса свързани с кастрацията и ще се радвам някой минал по този път да ми помогне. Горе - долу имам представа какво е да имаш кастрирано животно,защото преди година кастрирахме котката ни (и до ден днешен ликувам за това

),но
1. Малкия е на 10 месеца. До колкото знам при женските е хубаво да се кастрират преди първото разгонване,но за мъжките нямам никаква информация. Подходящо ли е сега на 10-11 месеца да го кастрираме?
2. Сега е лято и както всички знаем предстоят няколко много горещи месеца - това проблем ли е и до колко?
3. Колко време след операцията ще мога да заведа кучо на море? Защото края на юли - началото на август мислим да го водим,но дали ако го кастрирам сега ще се е възстановил напълно до тогава и ще може да пътува и да се търкаля в пясъка и солената вода?
Ами май е това за сега..