Dog.bg Форуми : Препоръчайте ми добър ветеринарен лекар!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Препоръчайте ми добър ветеринарен лекар!

#61 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 July 2012 - 11:45 AM

За Варна не знам,ама в Стара Загора проф.И.Борисов е Бог на ортодонтията ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 11:57 AM

Показване на мнениетоyani4ka, в 24 July 2012 - 11:45 AM, написа:

За Варна не знам,ама в Стара Загора проф.И.Борисов е Бог на ортодонтията ;)

Благодаря :rc_036: ако някой се сети за добър специалист и във Варна - моля пишете :rc_036: Стара Загора ни е малко далече :dh_188:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 July 2012 - 12:38 PM

Е аз ви го казвам като вариант,ако не намерите някой във Варна :)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Jaco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 08:47 PM

Здравейте,
Исках да попитам дали някой от вас е от Велико Търново и дали може да ми препоръча добра ветеринарна клиника в Търново?
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2012 - 05:29 AM

Ние ходим в " Санивет " и за сега съм доволна :)

#66 Потребителят е офлайн   Roni 11 Икона

Публикувано: 18 August 2012 - 04:56 PM

Здравейте!
Моля за помощ! Имам сиамка на 1г, и 3м. Има проблем с венците и в нашия град не могат да й помогнат. Може ли някой да ми препоръча добра клиника и лекар в Русе или Плевен?
Благодаря предварително!

#67 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 09:04 PM

Показване на мнениетоJaco, в 15 August 2012 - 06:47 PM, написа:

Здравейте,
Исках да попитам дали някой от вас е от Велико Търново и дали може да ми препоръча добра ветеринарна клиника в Търново?

Познавам много добре клиниките в града. "Благодарение" на техните грижи поддържам минимално количество животни, повечето живяха по първо посещение на вет. кабинет по проблем различен от ваксина. Ще им дам кратка характеристика на всеки един от тях, някои от историите са познати във форума, други - не. Разполагам с резултати от аутопсии, снимки и епикризи, мога и да ги публикувам. Лично аз животни в търновски клиники повече не водя, дори за поставяне на ваксини.
Клиника 1
Разполага долу-горе с добро оборудване, 1 сравнително можещ лекар и още 2-3. Апаратурата им е стара, но другите кабинети не разполагат и с толкова. Там лекуваха "успешно" две мои животни, едното коте почина на 1.5 година, а любимицът ми Грей на 11 месеца. Историята я има описана някъде във форума. Всичко започна със сълзене на очите, след едномесечно "лечение" с различни капки в очите му се появиха язви. След това решиха, че котаракът е напълно здрав, а проблемът е поради влизане на миглите в очите, предложиха козметична операция, и тъй като беше време за годишната ваксина му я поставиха. На петия ден след козметичната операция котаракът почина. Когато отидох да върна яката, бяха ми я дали да я ползвам след операцията, ми казаха да си я оставя за спомен.
Клиника 2
На когото му почине животно в клиника 1, отива в клиника 2 и обратно. Там отидох след смъртта на Грей, занесох телцето му за аутопсия. Казаха, че могат да го отворят (използвам техните думи), но нищо черно на бяло няма да напишат защото те срещу колеги не казват лоши думи. :zz_020:
В устата на персийката се появи раничка и тъй като дълго време не минаваше я заведох при ветеринарите в клиника 2. Казаха, че е тумор и трябва да го изрежат, а аз да занеса пробата в онкото. Попитаха ме как искам да режат изцяло да го махнат или само проба да вземат (какво ли питат мен). :eg_033: Казах, че да го изрязват целия защото ако е злокачествен ще стане много зле. Отивам да взема котката и ми съобщават, че рязали, рязали, но стигнали до нещо твърдо и не посмели. Предложиха да си взема котката и да я занеса в СтЗ.
Клиника 3
С персийката попаднах в клиника 3. Оказа се, че това е обикновен херпес и минава с дезинфектант във водата и 2-3 пъти намазване.
Там ми лекуваха котарака. Получи запушване и трябваше да сложат катетър. Така го сложиха, че са пробили уретъра. Съответно след "излекуването му" попадам отново при тях със същия проблем. Не искам да описвам цялата история защото за мен е много тежко да си го спомням. "Лечението" му струваше около 800 лв и животното беше напълно съсипано. Последно се получи това - Качена снимка
Казаха, че това са възпалени анални жлези, на въпроса ми защо оттам тече урина, беше отговорено, че те такава не виждат.
Котаракът е жив след няколкочасова операция в клиниката в СтЗ. При нея се установи, че уретрата е пробита на няколко места, пенисът е сраснал и разни други ужасии.
Клиника 4
Мислех, че мога да разчитам поне за дребни работи. Там беше занесено кучето ми от човек, който "го намерил на улицата". Ветеринарят знаеше, че го търся и вместо да го прегледа защото тя беше видимо отслабнала и обезводнена и дава две огромни купи с долнокачествени гранули. Вечерта дрискаше кръв, а аз се молех да оцелее до сутринта за да я заведа в Стара Загора.

Така, че избирай, ако искаш на лични ще ти кажа името на клиниките. :wb_052:

В клиника 2 имаше един много смешен случай. Позната има бритиш, който е роден с физически недъг и иска да го кастрира. Ходи редовно в клиниката и там много добре познават Дракон, когато котето навършва 10 месеца запазва час за кастрация. Подготвят всичко и се оказва, че това не е Дракон, а Драконша. :ab_041:
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#68 Потребителят е офлайн   Jaco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 10:55 AM

Олеле , Ofika не мога чак да повярвам през какво сте минали! От скоро имам кученце и сега направо ме е страх като чета до къде може да се стигне от безотговорни ветеринари!!! Аз заведох кучо за втората ваксина в Санивет и за сега няма проблеми, а иначе съм от Стара Загора и за там от личен опит знам , че са едни от най добрите ветове в България ,но понеже сага живея в Търново няма как да заведа кучето си там :( Надявам се да няма проблеми. А иначе съм ви много благодарна за изчерпателния отговор и се надявам всичко при вас да е наред :)
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   Jaco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 10:58 AM

Така, че избирай, ако искаш на лични ще ти кажа името на клиниките.

Ако можеш да го направиш ,ще бъда много благодарна:)
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   tosheva Икона

Публикувано: 24 August 2012 - 11:56 AM

Здравей Ofika,
От повече от година чета във форума, но едва днес се регистрирам след като прочетох последното ти мнение. Искрено ти съчувствам, на теб и на животинката. Съчувствам ти най-вече, защото съм си патила от некадърни ветеринарни лекари. Не искам да обиждам цялата Ветеринарна общност, искрено се възхищавам на професията и знам, че в някои от клиниките и дори в тези с по оскъден инвентар, работят истински професионалисти.
Искам да споделя какво ми се случи зимата. Имам мъжко коте на 2г., зимата спря да яде и започна да слабее. Питах позната за ветеринар в квартала и тя ми даде телефон на нейна позната ветеринарка. Тя обаче била в майчинство и ме прати при колежката и, която в момента работела в клиниката. Въпросната "д-р" Гергана Киркова.
Първо се опита да вземе кръв - неуспешно! След 30мин борба и след като спука три вени накрая се отказа и каза, че котето било направило колабс на съдовете от стреса или нещо такова. През цялото време се държеше се все едно съм и длъжна с нещо.
Опита се да направи ехография - неуспешно!
След едно голямо мислене накрая ме изкара виновна, че аз съм му готвила храната и най-вероятно аз съм си виновна (с назидателен тон). Обясних, че гледам още една котка и винаги съм ги хранила така, но не. Сложи антибиотик и стероиди и каза, че ще прави курс. След 2 часа при нея се прибрах с чувство на вина. В крайна сметка на следващия ден отидох при друг ветеринар, той ме пита, разгонен ли е, казах да. А той каза, това е нормално при мъжките. И наистина след като мина разгонването си прояде. Радвам се, че не отидох при въпросната д-р Киркова със спешен случай, защото тогава незнам какво щеше да стане. Скоро си говорихме с познати в квартала и стана дума, че всички които ходят там са лекувани по същия начин.
Лек ден от мен.

#71 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 12:27 PM

Винаги ще има недоволни.До сега не съм имала проблеми във вет.клиника " Санивет".

#72 Потребителят е офлайн   Felisiti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2012 - 08:05 PM

За клиника "Санивет" не мога да дам добър отзив. Ходих с мой съсед да си кастрира двата мъжки котарака. Обясниха, че по нов метод кастрирали, като запазвали тестисите на животното. Обадиха си след час да идем да ги вземем, котараците имаха по една драскотина и толкова. Живеят с две женски котки, които се оказа, че в последствие са забременили.

#73 Потребителят е офлайн   baubau Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2012 - 08:00 PM

Показване на мнениетоFelisiti, в 06 September 2012 - 08:05 PM, написа:

За клиника "Санивет" не мога да дам добър отзив. Ходих с мой съсед да си кастрира двата мъжки котарака. Обясниха, че по нов метод кастрирали, като запазвали тестисите на животното. Обадиха си след час да идем да ги вземем, котараците имаха по една драскотина и толкова. Живеят с две женски котки, които се оказа, че в последствие са забременили.

Това майтап ли е? Да направи рекламация и клиниката да му заплати каквото трябва.

#74 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 08:18 PM

Показване на мнениетоbaubau, в 07 September 2012 - 06:00 PM, написа:

Това майтап ли е? Да направи рекламация и клиниката да му заплати каквото трябва.

Ти се шегуваш :db_046: Няма такъв случай, ама въобще. На мен като ми унищожиха животно на стойност 2000 евро дори извинение не получих, че и допълнително пари за епикризата ми взеха.
Предполагам, че е избран този странен метод за кастрация защото видях котарак кастриран по обичайния начин в същата клиника, който беше развил огромно възпаление. Пенисът му стърчеше постоянно, а околната тъкан беше некротизирала. Когато стопанинът го завел отново в клиниката те му предложили евтаназия и естествено прехвърлили цялата вина върху стопанина, че не се е грижил за него и позволил котаракът да излиза на двора. Добре, че човекът го завел в друга клиника и когато видях животното, то беше тръгнало да се оправя.
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#75 Потребителят е офлайн   baubau Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 08:17 PM

Показване на мнениетоOfika, в 08 September 2012 - 08:18 PM, написа:

Показване на мнениетоbaubau, в 07 September 2012 - 06:00 PM, написа:

Ти се шегуваш :db_046: Няма такъв случай, ама въобще. На мен като ми унищожиха животно на стойност 2000 евро дори извинение не получих, че и допълнително пари за епикризата ми взеха.
Предполагам, че е избран този странен метод за кастрация защото видях котарак кастриран по обичайния начин в същата клиника, който беше развил огромно възпаление. Пенисът му стърчеше постоянно, а околната тъкан беше некротизирала. Когато стопанинът го завел отново в клиниката те му предложили евтаназия и естествено прехвърлили цялата вина върху стопанина, че не се е грижил за него и позволил котаракът да излиза на двора. Добре, че човекът го завел в друга клиника и когато видях животното, то беше тръгнало да се оправя.

Разбира се,че се шегувам. И аз съм се напатила от некадърници печалбари. А за тази клиника ,както и за всеки некадърен лекар, хората трябва да знаят. Както и за всеки добросъвестен професионалист.

#76 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 09:14 AM

Моя близка е кастрирала в същата клиника сигурно над 20 кучета и за няма проблеми.
Felisiti ,всички тия котки в апартамент ли живеят ?

#77 Потребителят е офлайн   mirelski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 01:19 PM

Показване на мнениетоMechok, в 23 August 2010 - 10:28 AM, написа:

[b]Моето куче - немска овчарка много се чеше. Първо го заведох при д-р Стефанова - кабинетът й е на ул. Милин камък в кв.Лозенец. Тя го прегледа и каза, гъбички. Взе все пак проба и на другия ден каза, че диагнозата се потвърждава. Направихме 3-те задължителни ваксини по 15 лв. всяка, но той продължи да се чеше, а най-важното , че на участъци кожата се зачервява, образува се тъмна коричкау която се обелва и се получава раничка. Пропуснах да напиша, че той има каишката на Байер, а му сложи и Адвентикс. Най- големият ужас беше, когато под каишката открих оголен участък - на шията. Докторката каза да го изкъпя с шампоан - Низорал и после да се намаже с едно лекарство, което е в ампула и се разтваря във вода- получава се нещо като прясно мляко. Направихме и това, но той пак се чеше. Реших да го заведа в Син кръст, към Панчерево. Там са толкова невежи по отношение на кожните проблеми при кучетата, че аз направо се ужасих. Изследваха го за краста. Резултатът беше отрицателе. Казаха, че е алиргия и да му давам антихистаминов препарат. Бях сигурна, че това не е алергия. Продължих да търся ветеринар-дерматолог. И намерих-проф. Методи Александров, чийто научни трудове са именно в областта на ветеринарната дерматология. Той е възрастен доктор. Кабинетът му е на ул. Якубица,11 в кв.Лозенец. И най-важното - не ти преглежда кучето , за да ти вземе парите и да ти пробута нещо, без да го е грижа за животното. При повечето ветеринари финансовата страна е първостепенна. Оказа се, че моето куче нямя гъбички, понеже, симптомите, които са при микозите са абсолютно различни от тези при моя любимец. Той има невродермит. Оказа се, че каишките на Байер не са най-добрите. По добри са Скалибор. Видях диаграма, където Байер, по отношение на силата и дълготрайност на защита е на предпоследно място. това беше публикация от американски източник. Адветтикса също не е супер-препарат. Срокът му на действие е около един месец.Кучето ми се лекува сега и то успешно.90% от другите - по-млади доктори са печалбари и въобще не им е до животните.
Така, че добър ветеринар, истински, е този доктор.

Като слушам направо се плаша, колко различни мнения за един доктор може да има!!! Що се отнася до докторката, която Ви е накарала да сложите ваксини за микози, при явен обострен проблем звучи несериозно.Все едно докато сте болен да отидете да си сложите ваксина за грип.Това е едното, относно крастата- много коварна болест ,кучето може да е 100 % болно от краста, а изследванията да са отрицателни. Там вече наистина ветеринара трябва да има способността да диагностицира правилно. А що се отнася до Александров, просто явно сте късметлия, надявам се само лечението което е приложил наистина да излекува кучето, а не просто да подтисне симптомите времено. Като цяло е много трудно човек да намери добър ветеринар, да не говорим що се отнася до кожните проблеми. Мойта полу редривърка също има дерматит, постоянно се чеше, въпреки че винаги е обезпаразитена. До сега правихме на три различни места изследвания и нищо. Лошото е, че успуредно имаше проблеми и с жлезата, но слава богу след няколко системни промивки с антибиотик , проблемът отшумя и стискам палци вече 6 месеца сме ок. Но не така стоят нещата с кожните проблеми. На няколко месеца при нея сърбежите се обострят и се образуват корички. Като падне коричката отдолу е като раничка, но на ситни червени точици. Дойде ли лято проблема ескалира, тъй като в жегите се къпем в една река , а отидем ли на морето , проблемът се утроява. Къде ли и при кой ли не обиколихме и нищо, включително при Александров, за който не искам да разказвам какво мнение имам (лошо!!!), а за съжаление то се споделя и от много други в Лозенец. Преди ходих в Байвет , но там всеки ден е различен доктор, всеки има различно мнение по отношение на проблема ни и накрая се получава, че само си тровя кучето с лекарства ,купуваме ампулите Dermoscent , шампоани и други козметики, които са особено скъпи и нищо!!! Сега ходя чак в Дружба , там ветеринарите са мъж и жена, много съм доволна от тях за всичко, просто са страхотни, но за съжаление и те не се справят с точно този наш проблем.Сега Тери пие вече от 1 месец антибиотик, проблема отшумя, след време ще разбера дали сме се излекували, макар че вече се отчаях. Някой ако разполага с добър кожен ветеринар , с подобен проблем, нека да пише!!!

#78 Потребителят е офлайн   mirelski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 01:21 PM

Показване на мнениетоMechok, в 23 August 2010 - 10:28 AM, написа:

[b]Моето куче - немска овчарка много се чеше. Първо го заведох при д-р Стефанова - кабинетът й е на ул. Милин камък в кв.Лозенец. Тя го прегледа и каза, гъбички. Взе все пак проба и на другия ден каза, че диагнозата се потвърждава. Направихме 3-те задължителни ваксини по 15 лв. всяка, но той продължи да се чеше, а най-важното , че на участъци кожата се зачервява, образува се тъмна коричкау която се обелва и се получава раничка. Пропуснах да напиша, че той има каишката на Байер, а му сложи и Адвентикс. Най- големият ужас беше, когато под каишката открих оголен участък - на шията. Докторката каза да го изкъпя с шампоан - Низорал и после да се намаже с едно лекарство, което е в ампула и се разтваря във вода- получава се нещо като прясно мляко. Направихме и това, но той пак се чеше. Реших да го заведа в Син кръст, към Панчерево. Там са толкова невежи по отношение на кожните проблеми при кучетата, че аз направо се ужасих. Изследваха го за краста. Резултатът беше отрицателе. Казаха, че е алиргия и да му давам антихистаминов препарат. Бях сигурна, че това не е алергия. Продължих да търся ветеринар-дерматолог. И намерих-проф. Методи Александров, чийто научни трудове са именно в областта на ветеринарната дерматология. Той е възрастен доктор. Кабинетът му е на ул. Якубица,11 в кв.Лозенец. И най-важното - не ти преглежда кучето , за да ти вземе парите и да ти пробута нещо, без да го е грижа за животното. При повечето ветеринари финансовата страна е първостепенна. Оказа се, че моето куче нямя гъбички, понеже, симптомите, които са при микозите са абсолютно различни от тези при моя любимец. Той има невродермит. Оказа се, че каишките на Байер не са най-добрите. По добри са Скалибор. Видях диаграма, където Байер, по отношение на силата и дълготрайност на защита е на предпоследно място. това беше публикация от американски източник. Адветтикса също не е супер-препарат. Срокът му на действие е около един месец.Кучето ми се лекува сега и то успешно.90% от другите - по-млади доктори са печалбари и въобще не им е до животните.
Така, че добър ветеринар, истински, е този доктор.

Като слушам направо се плаша, колко различни мнения за един доктор може да има!!! Що се отнася до докторката, която Ви е накарала да сложите ваксини за микози, при явен обострен проблем звучи несериозно.Все едно докато сте болен да отидете да си сложите ваксина за грип.Това е едното, относно крастата- много коварна болест ,кучето може да е 100 % болно от краста, а изследванията да са отрицателни. Там вече наистина ветеринара трябва да има способността да диагностицира правилно. А що се отнася до Александров, просто явно сте късметлия, надявам се само лечението което е приложил наистина да излекува кучето, а не просто да подтисне симптомите времено. Като цяло е много трудно човек да намери добър ветеринар, да не говорим що се отнася до кожните проблеми. Мойта полу редривърка също има дерматит, постоянно се чеше, въпреки че винаги е обезпаразитена. До сега правихме на три различни места изследвания и нищо. Лошото е, че успуредно имаше проблеми и с жлезата, но слава богу след няколко системни промивки с антибиотик , проблемът отшумя и стискам палци вече 6 месеца сме ок. Но не така стоят нещата с кожните проблеми. На няколко месеца при нея сърбежите се обострят и се образуват корички. Като падне коричката отдолу е като раничка, но на ситни червени точици. Дойде ли лято проблема ескалира, тъй като в жегите се къпем в една река , а отидем ли на морето , проблемът се утроява. Къде ли и при кой ли не обиколихме и нищо, включително при Александров, за който не искам да разказвам какво мнение имам (лошо!!!), а за съжаление то се споделя и от много други в Лозенец. Преди ходих в Байвет , но там всеки ден е различен доктор, всеки има различно мнение по отношение на проблема ни и накрая се получава, че само си тровя кучето с лекарства ,купуваме ампулите Dermoscent , шампоани и други козметики, които са особено скъпи и нищо!!! Сега ходя чак в Дружба , там ветеринарите са мъж и жена, много съм доволна от тях за всичко, просто са страхотни, но за съжаление и те не се справят с точно този наш проблем.Сега Тери пие вече от 1 месец антибиотик, проблема отшумя, след време ще разбера дали сме се излекували, макар че вече се отчаях. Някой ако разполага с добър кожен ветеринар , с подобен проблем, нека да пише!!!

#79 Потребителят е офлайн   victttor Икона

Публикувано: 15 November 2013 - 02:31 AM

Ходил съм поне в 6,7 ветеринарни клиники. Радвам се че благодарение на форумите открих истински ветеринарен лекар.
Препоръчвам Ви д-р Борисов и екипа му , намират се в ж.к. Бъкстон .Лекари са много опитни ,сърдечни , личи си че са загрижени за пациентите си.
Нямат голяма и скъпа клиника ,но за сметка на това имат професионализъм и знания.
Още от вратата ще Ви посрещне секретара на клиниката един послушен фокс териер :)))

#80 Потребителят е офлайн   markova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2013 - 09:50 AM

Здравейте, извинявайте за спама, но иска да ви питам за ветеринар, който разбира от ушички! Вие сте писали за добри лекари, но според мен това, че даден лекар разбира от дерматологични проблеми (примерно) не го прави добър в чревните (примерно). За това ви питам конкретно, ако на някой от вас кучето е имало проблеми с учите и сте доволен от конкретен лекар в София, моля да ми го кажете.

Нашата Тара, тази сутрин е с гной и малко кръв в едното ухо и искам да я заведа на специалист. Страх ме е гнойта да не стигне до мозъка. Не мисля, че я боли, защото дава да я чешиш по ухото, само от вътре не дава да се бърка. Иначе няма промени в настроението или храненето. Подскача, играе си, джавка, пие вода, яде ама тази гной ме плаши. :(
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни