Dog.bg Форуми : оранди

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

оранди

#1 Потребителят е офлайн   Rianna Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2007 - 12:08 PM

Здравейте!Имах няколко прекрасни оранди една по една всичките умряха-вечерта е добре а на сутринта лежи на една страна и след час умира или направо си я намирам умряла!Гледах ги в аквариум 120литра с външна помпа непрекъснато следях PH,GH,KH.всяка седмица смяна на 20-30литра и нищо!Добавях и минералните соли на Сера и по малко сол за по твърда вода.Къде бъркам-защо умират?Сега аквариума ми е празен ,но помпата ,и осветлението работят заради бактериите.Не знам какви риби да пусна страх ме е ,че орандите пак няма да оцелеят.А живяха някои по 1год.други по половин год.при мен но в крайна сметка нищо!Кажете аз ли бъркам какво става?

#2 Потребителят е офлайн   Hanibal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 04:09 PM

Според мен просто се престараваш в грижите си и в такива случаи обикновено човек бърка ! Възможно е да си прекалила със солта ! Аз гледам 20 години риби и не съм им слагал минерални соли нито пък съм следил за твърдостта на водата освен когато става въпрос за размножа-ване и не съм имал такива фатални резултати. Може би е по - добре да си вземеш скаларии вместо принцеси ?|

#3 Потребителят е офлайн   Rianna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 04:47 PM

Може и така да е !Слагам соли и сол за да им стане по-твърда водата,защото в такава вода са били отглеждани преди да пристигнат в България.Просто не знам защо става така с тези рибки.А относно скалариите -мерси за предложението,но не ги харесвам изобщо!

#4 Потребителят е офлайн   Hanibal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 06:46 PM

Според мен скалариите са степени по - хубави от принцесите ! Какво ще кажеш за тези ?

Прикачени файлове

#5 Потребителят е офлайн   Hanibal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 06:48 PM

И още !

Прикачени файлове

#6 Потребителят е офлайн   T_H_A1984 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 07:10 PM

Rianna,

златните по принцип са много издражливи рибки и за да умрат наистина има някакъв проблем. Аз също имам съмнение, че проблема е в дозата сол, която слагаш, а и във вида сол, която ползваш. Аз също гледам риби от близо 20 години и златните са ми слабост http://dog.bg/f/inde...=ST&f=25&t=7841 според мен купи отново златни без значение дали са оранди, телескопи, воални, шубункин, комети и т.н.

Не е необходимо да им слагаш сол. Ако все пак искаш сложи им морска сол предварително разтворена във вода и то в съотношение 1 ч.л. на 20 литра вода. Ти каза, че твоят аквариум е 120л. , но той реално не е толкова. Като махнеш въдуха над повърхността на водата до ръба на стъклото, грунда и декорациите вътре литража пада до 80-90л РЕАЛНИ така, че повече от 4 ч. лажички сол не слагай, дори 3. А да и храни по малко веднъж дневно не повече и максимум 5 дни седмично. Поддържай по-ниска температура 22 градуса, но не над 25.

Успех със златните!

#7 Потребителят е офлайн   Rianna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 07:23 PM

Мерси много ще пробвам още веднъж.И на мен са ми слабост орандите -ще го направя както ти казваш.Аз ги гледах на 26 градуса защото те са внос от Азия където температрите са високи.

#8 Потребителят е офлайн   T_H_A1984 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 08:46 PM

Цитат

Мерси много ще пробвам още веднъж.И на мен са ми слабост орандите -ще го направя както ти казваш.Аз ги гледах на 26 градуса защото те са внос от Азия където температрите са високи.

Това, че се опитваш да ги аклиматизираш е похвално, но преди да ги изложат в магазина за продаване повечето магазинери ги аклиматизират за определен период от време, за да привикнат към параметри и качества на водата и температура. Почни ако те е страх с 25 градуса и постепенно свали до 22.

Снимки на орандите от преди да умрат имаш ли? Ако да дай 1-2 тук!

Поздрави и успех

#9 Потребителят е офлайн   Rianna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 11:29 PM

http://www.snimka.bg...album_id=171042[URL=http://www.snimka.bg/album.php?album_id=171042 това са няколко снимки останали и аз не знам как!Другите ги изстрих от апарата като ми умряха рибките.Мерси за пожеланията!Ще видите и албума на другия ни аквариум с дискуси -уж капризни риби ,но според мен те се гледат по-лесно и успешно от орандите за съжаление!

#10 Потребителят е офлайн   Hanibal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 07:36 AM

Веднага видях един проблем в аквариума с принцесите- имаш един доста голям варовиков камък вътре- дали ти е минавало през ума, че той доста ти втвърдява водата ! А за дискусите мога да кажа че някой у вас може да си позволи сериозни инвестиции в акваристиката . b)

#11 Потребителят е офлайн   T_H_A1984 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 11:00 AM

Hanibal е прав. Ако отглеждаше африкански цихлиди варовика щеше да е перфектен, но тук само пречи. Пречи, защото повишава много PH-то на водата и това може да доведе до умирането на рибките, а ти им добавяш и сол, а и соли за по-висока твърдост....

Забрави за всичко: махни камъка, не слагай соли, а само малко морска сол.

Успех

#12 Потребителят е офлайн   Rianna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 12:54 PM

Този камък го купих точно за да им втвърдява водата!GH на водата ми беше 9-10 като това ставаше много трудно защото Софийската вода е мека.Аз правех всичко това по съвет на хората от които си купувах рибките!А и когато съм си купувала риба преди да я пусна измервам показателите на водата в пликчето -а те обикновенно са като моите Gh-9-10 KH-3-4 Ph-7-8.Факт е че въпреки всичко си уморих рибките-явно нещо не е както трябва. s) За сега ще се въздържа от нови рибки.Чух ,че в Благоевград развъждат оранди т.е.родени са тук аклиматизирани но просто не знам!толко риби уморих... s)

#13 Потребителят е офлайн   Hanibal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 07:53 PM

Rihanna преди две години работех извън моя град и имах един телескоп. Тъй като той правеше водата в аквариума на помия с постоянното си ровене на дъното и разтрошаване на изпражненията на всички риби, от които редовно си и хапваше bravoS - та се видях принуден да го извадя и да го гледам в един 20 литров аквариум. В този аквариум той си живееше без да му се сменя водата цял месец - можеш да си представиш в какво се е превърнала към края на периода ! Давам ти този пример за да разбереш че принцесите са едни от най-малко претенциозните риби. Просто махни варовика от аквариума купи си нови риби и от време на време им сменяй вода и нищо повече . Прекалено много си се грижила и с грижите си си ги убила.

#14 Потребителят е офлайн   demedalorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2007 - 08:59 AM

Задължително ли е да се слага сол във водата ? :o
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   nEpOTo_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip