Обезпаразитяване
Публикувано: 30 June 2007 - 07:44 AM
Публикувано: 30 June 2007 - 08:36 AM
Публикувано: 12 July 2007 - 10:28 AM
Шелтито не яде боклуци, по-точно нищо, което е извън купата му за хранене, нито давам сурово месо. Въпросът ми е - може ли да разредя обезпаразитяването му, и ако да - на колко месеца ?
П.С. Ползвам Cestal

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 12 July 2007 - 10:57 AM
Пак казвам, не съм лекар, това са мои разсъждения, до които съм стигнала след мой си опит. АКо греша нека някой ме поправи.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 July 2007 - 11:48 AM

Публикувано: 12 July 2007 - 08:07 PM
Цитат
Ето, поправям те, колежке. Това важи за нематодите. Задължителното обезпаразитяване е на 3 месеца заради ехинококозата, която е опасна за човека. При обезпаразитяване на три до шест месеца глистите не могат да се намножат достатъчно, че да са патология.
Публикувано: 12 July 2007 - 08:30 PM

Публикувано: 12 July 2007 - 10:12 PM
Цитат
Защото ако в един от тези случаи кучето се зарази с тения и тя стане полово зряла и започне да отделя членчета и яйце зарази човек поради вашата немарливост или пък ако с нематод зарази дете и то ослепее завинаги дори хиляди пъти да повтаряте после " Да се е.а в тъпата глава що не давах по-често" няма да можете да поправите грешката. Не забравяйте, че правилната профилактика е най-доброто нещо за предпазване на здравето на животното и човека и тази профилактика не зависи от вашето мнение, а лежи на точни и продължителни проучвания.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 13 July 2007 - 01:40 AM
оставете ги да не си "тровят" кучето,а да тровят себе си с глисти,тении,бълхи и каквото им хрумне
лошото е,че освен тях ще патят и други от цялата работа...глистите в случая май са нааай-малкия проблем(но никак маловажен)

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 13 July 2007 - 07:50 AM
Цитат
Цитат
Защото ако в един от тези случаи кучето се зарази с тения и тя стане полово зряла и започне да отделя членчета и яйце зарази човек поради вашата немарливост или пък ако с нематод зарази дете и то ослепее завинаги дори хиляди пъти да повтаряте после " Да се е.а в тъпата глава що не давах по-често" няма да можете да поправите грешката. Не забравяйте, че правилната профилактика е най-доброто нещо за предпазване на здравето на животното и човека и тази профилактика не зависи от вашето мнение, а лежи на точни и продължителни проучвания.
1super 1super 1super

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 13 July 2007 - 09:35 PM

Публикувано: 14 July 2007 - 01:46 AM
помисли сама-по твойте думи:обезпаразитяваш си кучето,след 3 месеца даваш фекална маса за изследване-и не откривате нищо!след 3 дена глистите стават полово зрели(защото кучето ти се е заразило наскоро) и започват да снасят яйца,но разбираш след още 3 месеца при следващото изследване или обезпаразитяване.
през тези 3 месеца кучето ти "сее" яйцата в дома ти-няма как да не си отърка дупето в килима,дивана или където се сетиш и всички в дома ти са потенциални заразени
това е варианта с глистите....сега помисли зза същия филм,обаче с тения...

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 14 July 2007 - 08:56 AM
На колко време да обезпаразитявам единия, и на колко - другия ?

Публикувано: 14 July 2007 - 11:43 AM
she_wolff, първо не ми е ясно защо все трябва да се заяждаш с мене, но ще го отдам на някаква лична причина.
И сега да обясня, защото очевадно си четеш между редовете и си разбираш както си искаш постовете ми. Обезпаразитявам си кучето редовно, с най-качествените препарати. Тази ситуация, дето си я описала фигурира само в твойто въображение, у нас такова чудо не може да се случи. Най-малкото защото кучето ми е с толкова чувствителен стомах, че както вече споменах реагира на първия развил се до възрастен глист, след което разбира се последнва обезпаразитяване. Ситуацията която описваш е също толкова валидна и за редовното обезпаразитяване. Ако дам на кучето си хапче, но паразитите са още яйца, то не би имало никакъв ефект, по простата причина, че тези хапчета не действат на яйцата /надявам знаеш това/. Така че дали ще дам проба и тя ще е отрицателна /поради наличието на неразвили се още яйца/ или ще дам хапче, което няма да подейства на яйцата е все едно. Само че в единия случай напразно ще съм натоварила организма. Сега ако искаш да си говориме в стил "ако стане еди какво си" темата ще стане като фантастичен филм. Не виждам смисъл. За 3 месеца всяко опаразитено куче вече ще е дало признаци на опаразитенсот много преди да се даде хапче за "профилактика". И да поясня, лекарите са тези, които казват /повечето/, че е най-добре профилактиката да се прави на 3 месеца. Ако ти не си съгласна кажо своя срок и се обоснови. На мен всички лекари са ми акзвали да си обезпаразитявам кучето на 3 месеца. И ако толкова не можеш да си обясниш за какво говоря вземи се успокой и прочети спокойно постовете ми, за да разбереш аджеба какво се опитвам да кажа. АКо ти се струва объркано не е в мен проблема, просто ти не ме разбираш /или не искаш, щото трябва да има спор/

Публикувано: 14 July 2007 - 12:22 PM
Не искам да ви преча на полемиката, за яйца и паразити не знам нищо b)
Работата е там, че съм изчела цялaта тема, а мненията на специалисти и ветлекари са най-различни (да не кажа противоречиви)- от препоръки за ежемесечно обезпаразитяване до такива за 3 месеца - все пак разликата е доста голяма ...

Публикувано: 14 July 2007 - 12:39 PM

Публикувано: 14 July 2007 - 01:20 PM
За препаратите - cestal бил добър, но по последни наблюдения drontal бил по-добър.
А сега де r)

Публикувано: 14 July 2007 - 02:43 PM