Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#101 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 June 2007 - 07:44 AM

ouu Вече не знам какво става с тези препарати -на мсецец давам по около 30 лева за Фронтлайн и каишки и какво сутринта докато се миехме след разходка какво да видя -Мики плъзнал от бълхи ,коитп си бяха спретнали банкет на гърба му.Или Фронтлайна не е читав или тия гадове вече не му обръщат внимание.Още днес след като се обезпаразитиме от гадовете ще му сложа Адвантикс или и аз не знам вече какво NNN

#102 Потребителят е офлайн   sweet_zozo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 08:36 AM

Понеже виждам в постовете разли4ни продукти и разли4ни мнения относно на4ини на обезпаразитяване , може ли някой да ме посъветва какво да ползвам за обезпаразитяване на моето малко сладур4е ( йорк териер на 52 дни) на 10 Юли трябва да се обезпаразити , а на 23 последната ваксина r)

#103 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 30 June 2007 - 11:22 AM

Вътрешно цестал, външно Стронгхолд
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#104 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 10:28 AM

Обезпаразитавам моите вътрешно на месец, месец и половина.
Шелтито не яде боклуци, по-точно нищо, което е извън купата му за хранене, нито давам сурово месо. Въпросът ми е - може ли да разредя обезпаразитяването му, и ако да - на колко месеца ?

П.С. Ползвам Cestal
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#105 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 July 2007 - 10:57 AM

Не съм лекар, но от всичките си преживявания разбрах следното: паразитите си завършват цикъла на 2 седмици. Понеже няма начин да се тъпче кучето с хапчета на всеки 2 седмици лекарите са стигнали до средна стойност - 3 месеца /повечето така препоръчват/. Обаче аз си мисля друго - има изследвания на проби, какъв е смисъла да тровим кучето на всеки 3 месеца, вместо на определен период от време да не дадем проба от фекалиите му за изследване. Аз лично вече 2 пъти така си спестих даването на хапче. И в крайна сметка защо да даваме хапче на здраво куче /т.е. без признаци за паразити/? Аз сега давам на 6 месеца, през останалото време при съмнение или прфилактично давам проба за изследване.
Пак казвам, не съм лекар, това са мои разсъждения, до които съм стигнала след мой си опит. АКо греша нека някой ме поправи.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#106 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 11:31 AM

и през колко време да ваш профилактично проба за изследване?ако в този период гадините са станали полово зрели и вече къщата ти е пълна с яйца тях как ще махнеш?
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#107 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 July 2007 - 11:48 AM

За 4 години кучето ми един единствен път е хващало глисти, и ги махнахме само с едно обезпаразитяване, на второто вече нямаше нищо. Къщата ми не беше пълна с яйца и не съм си правила труда да ги чистя, това е въпрос на лична хигиена на къщата и кучето. Като имай предвид, че кучето ми постоянно дъвче нещо от земята навън, я трева, я пръчки, я си облизва лапите. Проба давам веднъж на 2-3 месеца, на мястото на хапчето. След 2-3 месеца пък давам хапче. Досега както казах сме имали един единствен глист, който тя веднага повърна, защото й е раздразнил стомаха. Яйца и да е имало ги е изакала навън, защото кучето ми си върши нуждите навън. Не виждам какъв е проблема.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 08:07 PM

Цитат

паразитите си завършват цикъла на 2 седмици. Понеже няма начин да се тъпче кучето с хапчета на всеки 2 седмици лекарите са стигнали до средна стойност - 3 месеца /повечето така препоръчват/.

Ето, поправям те, колежке. Това важи за нематодите. Задължителното обезпаразитяване е на 3 месеца заради ехинококозата, която е опасна за човека. При обезпаразитяване на три до шест месеца глистите не могат да се намножат достатъчно, че да са патология.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 July 2007 - 08:30 PM

Добре, колега, а изследването на проба не показва ли наличие на /каквито паразити има в организма на кучето/ и чак при доказване на съществуването им там да се дават хапчета? Защо да си тровя кучето ако в 9 от 10 случая то няма паразити? За да давам постоянно пари на фирмите внасящи хапчетата? Предпочитам да ги дам на ветеринарките си да си свършат работата и да не си тровя кучето. Не е ли така, колега? r)
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 12 July 2007 - 10:12 PM

Цитат

Добре, колега, а изследването на проба не показва ли наличие на /каквито паразити има в организма на кучето/ и чак при доказване на съществуването им там да се дават хапчета? Защо да си тровя кучето ако в 9 от 10 случая то няма паразити? За да давам постоянно пари на фирмите внасящи хапчетата? Предпочитам да ги дам на ветеринарките си да си свършат работата и да не си тровя кучето. Не е ли така, колега? r)

Защото ако в един от тези случаи кучето се зарази с тения и тя стане полово зряла и започне да отделя членчета и яйце зарази човек поради вашата немарливост или пък ако с нематод зарази дете и то ослепее завинаги дори хиляди пъти да повтаряте после " Да се е.а в тъпата глава що не давах по-често" няма да можете да поправите грешката. Не забравяйте, че правилната профилактика е най-доброто нещо за предпазване на здравето на животното и човека и тази профилактика не зависи от вашето мнение, а лежи на точни и продължителни проучвания.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#111 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 01:40 AM

ем хората след дългата тема все още не са разбрали за какво са лекарите(не че за да обезпаразитяваш кучето си навреме трябва да си лекар...)
оставете ги да не си "тровят" кучето,а да тровят себе си с глисти,тении,бълхи и каквото им хрумне
лошото е,че освен тях ще патят и други от цялата работа...глистите в случая май са нааай-малкия проблем(но никак маловажен)
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 07:50 AM

Цитат

Цитат

Добре, колега, а изследването на проба не показва ли наличие на /каквито паразити има в организма на кучето/ и чак при доказване на съществуването им там да се дават хапчета? Защо да си тровя кучето ако в 9 от 10 случая то няма паразити? За да давам постоянно пари на фирмите внасящи хапчетата? Предпочитам да ги дам на ветеринарките си да си свършат работата и да не си тровя кучето. Не е ли така, колега?  r)

Защото ако в един от тези случаи кучето се зарази с тения и тя стане полово зряла и започне да отделя членчета и яйце зарази човек поради вашата немарливост или пък ако с нематод зарази дете и то ослепее завинаги дори хиляди пъти да повтаряте после " Да се е.а в тъпата глава що не давах по-често" няма да можете да поправите грешката. Не забравяйте, че правилната профилактика е най-доброто нещо за предпазване на здравето на животното и човека и тази профилактика не зависи от вашето мнение, а лежи на точни и продължителни проучвания.

1super 1super 1super
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#113 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 July 2007 - 09:35 PM

Чакайте сега да се разберем. Първо - мен точно не можете да ме наречете мърлива по никакъв начин, кучето ми минава през ветеринарите по 2 пъти на месец /така се налага/. Второ - дайте да разясним за какво говорим, а? СЛед положителна проба за яйца разбира се веднага се дават хапчета за изчистване на организма. Ако пробата е отрицателна защо трябва да давам хапче, като то няма да има какво да изчисти? За 3 месеца /какъвто е срока на обезпаразитяването според вас, лекарите/ ако кучето ми е хванало нещо, то ще даде признаци много преди да е станало време да се дава профилактично хапчето. Или те глистите ще чакат точно една седмица преди хапчето да се появят? Нещо май комуникацията тук куца. Обаче веднага трябва да се обижда, това е лесно.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 01:46 AM

да,определено куца комуникацията-отначало казваш,че цикъла на развитие на паразитите е 2 седмици(не знам за кои по-точно става дума...те да не са 2-3 вида...а и май чак за 14 дена нищи не може да се развие де ама айде!),после говориш нещо за "усреднени" 3 месеца(което не е и вярно!!!) и после се оказва,че даже и в тези срокове не обезпаразитяваш кучето си....

помисли сама-по твойте думи:обезпаразитяваш си кучето,след 3 месеца даваш фекална маса за изследване-и не откривате нищо!след 3 дена глистите стават полово зрели(защото кучето ти се е заразило наскоро) и започват да снасят яйца,но разбираш след още 3 месеца при следващото изследване или обезпаразитяване.
през тези 3 месеца кучето ти "сее" яйцата в дома ти-няма как да не си отърка дупето в килима,дивана или където се сетиш и всички в дома ти са потенциални заразени
това е варианта с глистите....сега помисли зза същия филм,обаче с тения...
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 08:56 AM

Аз от глисти и паразити не разбирам, но никой не ми отговори на поставения въпрос - шпица навън яде всякакви боклуци, които докопа - кокали, клечки, дори и конски фъшкии; шелтито не яде нищо друго, освен храната, която е в купата му.
На колко време да обезпаразитявам единия, и на колко - другия ?
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 July 2007 - 11:43 AM

MistressLinda, яденето и неяденето на боклуци в случая няма почти никакво значение, и двете кучета са почти еднакво застрашени, така че ги обезпаразитяваш както е казал личният ви ветеринарен лекар.

she_wolff, първо не ми е ясно защо все трябва да се заяждаш с мене, но ще го отдам на някаква лична причина.
И сега да обясня, защото очевадно си четеш между редовете и си разбираш както си искаш постовете ми. Обезпаразитявам си кучето редовно, с най-качествените препарати. Тази ситуация, дето си я описала фигурира само в твойто въображение, у нас такова чудо не може да се случи. Най-малкото защото кучето ми е с толкова чувствителен стомах, че както вече споменах реагира на първия развил се до възрастен глист, след което разбира се последнва обезпаразитяване. Ситуацията която описваш е също толкова валидна и за редовното обезпаразитяване. Ако дам на кучето си хапче, но паразитите са още яйца, то не би имало никакъв ефект, по простата причина, че тези хапчета не действат на яйцата /надявам знаеш това/. Така че дали ще дам проба и тя ще е отрицателна /поради наличието на неразвили се още яйца/ или ще дам хапче, което няма да подейства на яйцата е все едно. Само че в единия случай напразно ще съм натоварила организма. Сега ако искаш да си говориме в стил "ако стане еди какво си" темата ще стане като фантастичен филм. Не виждам смисъл. За 3 месеца всяко опаразитено куче вече ще е дало признаци на опаразитенсот много преди да се даде хапче за "профилактика". И да поясня, лекарите са тези, които казват /повечето/, че е най-добре профилактиката да се прави на 3 месеца. Ако ти не си съгласна кажо своя срок и се обоснови. На мен всички лекари са ми акзвали да си обезпаразитявам кучето на 3 месеца. И ако толкова не можеш да си обясниш за какво говоря вземи се успокой и прочети спокойно постовете ми, за да разбереш аджеба какво се опитвам да кажа. АКо ти се струва объркано не е в мен проблема, просто ти не ме разбираш /или не искаш, щото трябва да има спор/
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 12:22 PM

Благодаря, samotmata.

Не искам да ви преча на полемиката, за яйца и паразити не знам нищо b)

Работата е там, че съм изчела цялaта тема, а мненията на специалисти и ветлекари са най-различни (да не кажа противоречиви)- от препоръки за ежемесечно обезпаразитяване до такива за 3 месеца - все пак разликата е доста голяма ...
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 July 2007 - 12:39 PM

Мда, разликата е голяма. И всеки е прав донякъде. Защото не може да се трови организма на толкова малко време, за което се развиват възрастни индивиди на паразитите, но пък и не може да не се дава често, защото има голяма опастност после да не може да се изчисти, ако все пак има нещо. Затова повечето лекари са стигнали до средната стойност 3 месеца. Разбира се това е при положение, че няма никакви признаци на опаразитеност. В крайна сметка твойте кучета трябва да имат ветеринарен лекар, който да е запознат с тяхното ежедневие и по собствена преценка да ти каже на колко време според него трябва да се обезпаразитяват твоите кучета. Затова би трябвало да се придържаш главно към неговите препоръки.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 01:20 PM

Mнението на нашия вет - на 2 месеца, но според теорията за яйцата, паразитите, и тяхното развитие - би трябвало всеки месец.

За препаратите - cestal бил добър, но по последни наблюдения drontal бил по-добър.

А сега де r)
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 July 2007 - 02:43 PM

По теорията за яйцата трябва да се обезпаразитява на всеки 14 дни. Затова тази теория не върши работа в случая. Затова си следвате препоръките на вашия вет, като по свое решение давате на 2 или на 3 месеца /на здраво куче без признаци на опаразитеност/. И Цестал и Дронтал са хубави, някои лекари втърдят, че е хубаво да се редуват, аз не виждам логиката. Аз пък използвам и Канидон, който е почти същия като Дронтала. Според мен няма по-добър препарат, има препарати, които действат и такива които не действат /или поне не достатъчно/.
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема