Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#521 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 October 2009 - 03:46 PM

Цитат(Betunka @ Oct 8 2009, 10:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Titti_7 @ Oct 7 2009, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте отново, днес водих кученцето на ветеринар и той без да направи никакви изследвания ми даде да му дам prarimc-D и ако не повърнело другата година трябвало да почна да му бия инжекцията. Въпросите ми са: да му го дам ли или да се консултирам и с друг доктор и ако някои има наблюдение от хапчето, моля да ми каже какви други странични ефекти да очаквам.

Аз лично никога не съм давала ПРАЗИМЕК на моята Бети, защото доста лоши нища съм чувала за това хапче, знам, че някои породи имат непоносимост към него и веднъж едва не убих една котка с въпросния медикамент. Мисля, че вероятността кученцето Ви да е заразено е минимална и не разбирам защо ветеринарят не му е взел кръв за изследване и не е поставил инжекция.
За вътрешни паразити използвам Цестал или Дронтал+, за външни Фронтлайн-спрей, а за дирофилария - Севамек :)
И в цестала, и в дронтала има прациквантел, каквато е едната съставка на Празимек. Цевамек съдържа ивермектин, каквато е другата съставка на Празимек. Така че в случая не правите нищо по-различно, освен да тормозите кучето допълнително с манипулации. Вероятността животното да се зарази никак не е минимална и това е доказано с проучвания по региони. Това, какво правите Вие си е ваша работа, но като не разбирате не се опитвайте да давате погрешни напътствия на хора, които искат съвет.

User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#522 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 October 2009 - 07:57 PM

Цитат(D-r Koko @ Oct 8 2009, 01:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Betunka @ Oct 8 2009, 10:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Titti_7 @ Oct 7 2009, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте отново, днес водих кученцето на ветеринар и той без да направи никакви изследвания ми даде да му дам prarimc-D и ако не повърнело другата година трябвало да почна да му бия инжекцията. Въпросите ми са: да му го дам ли или да се консултирам и с друг доктор и ако някои има наблюдение от хапчето, моля да ми каже какви други странични ефекти да очаквам.

Аз лично никога не съм давала ПРАЗИМЕК на моята Бети, защото доста лоши нища съм чувала за това хапче, знам, че някои породи имат непоносимост към него и веднъж едва не убих една котка с въпросния медикамент. Мисля, че вероятността кученцето Ви да е заразено е минимална и не разбирам защо ветеринарят не му е взел кръв за изследване и не е поставил инжекция.
За вътрешни паразити използвам Цестал или Дронтал+, за външни Фронтлайн-спрей, а за дирофилария - Севамек :)
И в цестала, и в дронтала има прациквантел, каквато е едната съставка на Празимек. Цевамек съдържа ивермектин, каквато е другата съставка на Празимек. Така че в случая не правите нищо по-различно, освен да тормозите кучето допълнително с манипулации. Вероятността животното да се зарази никак не е минимална и това е доказано с проучвания по региони. Това, какво правите Вие си е ваша работа, но като не разбирате не се опитвайте да давате погрешни напътствия на хора, които искат съвет.

Приемете искрените ми извинения за некоректната намеса :) Не желая да се оправдавам и съм напълно съгласна с критиката Ви :) Явно моят ветеринар ме е подвел, а аз за малко да подведа други хора. Благодаря за бързата реакция :)

#523 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 09:39 PM

Много точно д-р Боянов иначе известен като Коко

#524 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 07:22 AM

Уважаеми доктори моля ви и аз за едно мнение.Относно тази болест дирофилариоза когато попитах един ветеринар в нашия град за нея ми беше отговорено,че от нея може да се зарази куче над двегодишна възръст.Вярно ли е това?
Освен това за вътрешно обезпаразитяване давам на кучето ми Канидон.Той съдържа съставките на лекарствата които дават съфорумците,но никъде не съм видяла някой да дава това точно лекарство.Според вас трябва ли да го сменя или е добро като вариант?Благодаря предварително!

#525 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 October 2009 - 07:27 AM

Нито е вярно, че кучето трябва да е над дадена възраст за да се зарази, нито е вярно, че канидон ще предпази вашето куче от нея. В моята клиника не се ползва.
User's Signature

#526 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 09:12 PM

Здравейте !

На 13.09 на кучето ми му поставиха в клиника адвантикс , според килата и дозата, само ,че сега има бълхи, какво да правя? Всъщност , не знам дали ще се махнат или падант сами, дали ще се развъдят, но има.

Благодаря !
User's Signature

Качена снимка

#527 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 06:46 AM

Цитат(samanta @ Oct 12 2009, 08:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте !

На 13.09 на кучето ми му поставиха в клиника адвантикс , според килата и дозата, само ,че сега има бълхи, какво да правя? Всъщност , не знам дали ще се махнат или падант сами, дали ще се развъдят, но има.

Благодаря !

Пробвайте да сложите и противопаразитна каишка.Напоследък забелязвам,че само такива комбинации вършат работа.

#528 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 12:30 PM

Питах в клиниката на момента, защото знаех ,че ще пътува има вероятност да хване някоя бълха или кърлеж, казаха ми категорично , че нямало нужда. Сега с какво мога да ги махна, от каишката ще избягат ли и каква да бъде? Някакъв прах за мазане, нещо друго може ли да свърши работа?
User's Signature

Качена снимка

#529 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 12:51 PM

Цитат(samanta @ Oct 13 2009, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Питах в клиниката на момента, защото знаех ,че ще пътува има вероятност да хване някоя бълха или кърлеж, казаха ми категорично , че нямало нужда. Сега с какво мога да ги махна, от каишката ще избягат ли и каква да бъде? Някакъв прах за мазане, нещо друго може ли да свърши работа?

И ние сме с Адвантикс,но се наложи каишка.Има най различни видове,всеки си преценява,но вършат работа,постепенно умират гадинките.Ако обаче са много бълхите и трябва веднага да се премахнат има спрейове.Виждала съм как със спрей Фронтлайн напръскаха едно куче и бълхите буквално заваляха от него.

#530 Потребителят е офлайн   nikita_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 03:10 PM

Здравейте, имам куче на 6 месеца. Тежи 22 кг и и даваме по 2 хапчета за вътрешно обезпаразитяване. Заведох я при ветеринаря. Той и даде двете хапчета, но в колата като се прибирахме повърна. Малко след това отидох при ветеринарката в квартала, а не там къдто ходим по принцип. Питах и я и те ми каза да и дам нови след 2-3 дена, защото не знаехме дали ги е повърнала или са се разтворили. След 3 дена пробвах да и дам нови 2 хапчета. Слагах ги в месо, но го плюеше, после ги направих на прах, но го разпиля, накрая се разпени цялата от хапчета и в крайна сметна нищо не направихме. За това я заведох при ветеринарката в квартала да и ги даде тя. Първото го глътна, но второто го изплю. Лекарката събра каквото беше останало от хапчето и пак и го набута в гърлото. Повечето го глътна, но малка част пак я изплю и пак взе да се пени. Тоест около хапче и половина е изпила. Това достатъчно ли е? И другия ми въпрос. Лекарката каза, че щом ги пие толкова трудно и постоянно ги плюе по добре следващия път да и ги даде с инжекция. Вършат ли същата работа като хапчетата тези инджекции?
User's Signature

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!!!

Качена снимка

Save-darina.org - Спаси, дари на...

#531 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2009 - 04:10 PM

Не съм убеден, че лекарката ви има инжективен препарат срещу тении.
User's Signature

#532 Потребителят е офлайн   nikita_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 05:02 PM

Значи по добре да се пробвам пак с хапчетата.
User's Signature

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!!!

Качена снимка

Save-darina.org - Спаси, дари на...

#533 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 08:37 AM

Дъждът отмива ли естествената мазнина на косъма? Снощи накапах кучето с Адвантикс, но днес пак заваля... Да считам ли, че трябва да повтарям процедурата?
Ако дъжда също отмива мазнината, не знам в този сезон как се процедира с пипетите. dry.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 16 October 2009 - 10:01 AM

Аз лично понеже съм Тома -Неверни,от пролетта до есента слагам и пипети и противопаразитна каишка,сега от есента сме само на каишка и съм доволна.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#535 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2009 - 11:56 AM

Цитат(koniarska @ Oct 16 2009, 10:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз лично понеже съм Тома -Неверни,от пролетта до есента слагам и пипети и противопаразитна каишка,сега от есента сме само на каишка и съм доволна.

И с пипета + каишка - пак хванахме бълхи! ud_009.gif
Истерясах, докато се борех с гадините, щъкаха по козинката - вярно, често изнемощяли, ама намирах и пъргавелки...
Накрая разбрах каква е работата - извеждах я в двора на кооперацията ни, който беше тревясал и там се разхождат съседските котки. Оказа се - пълно е с бълхи! Та моята хубостница след всяко излизане там се "зареждаше" с нова партида, та противопаразитните средства не смогваха да се справят.
Пръскала съм я допълнително със спрей Bolfo, слагах и пудра тапилан, но сагата с бълхите при нас приключи, когато окосихме двора и напръскахме с препарат против гадинките. Оттогава не съм видяла бълха по нея, иначе - няма спасение.

#536 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 07:35 PM

На 42-43 кг куче дадох 4 хапчета празимекс, от магазина ми казаха да не давам повече от 4 дори и за по тежко куче. Но не изкара глисти от което се изненадах - не е обезпаразитявано от доста време вътрешно. Също и беше яло 2,3 часа преди хапчетата, но казаха че не е проблем. Въпроса ми е дали да обезпаразитявам след месец пак или нЕма нужда.

#537 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 November 2009 - 02:39 PM

Извинявам се ако не е по темата но с какъв препарат и по какъв начин пръскате двор/полянка за бълхи? Реших да се презастраховам
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#538 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 09:54 PM

Meto аз лично не пръскам двора с препарат против бълхи, но третирам кучето с Frontline и нямам никакъв проблем.

#539 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2009 - 11:15 PM

Цитат(Meto @ Nov 21 2009, 02:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се ако не е по темата но с какъв препарат и по какъв начин пръскате двор/полянка за бълхи? Реших да се презастраховам

Ектомин 100ЕК - трепач е!
Разрежда се с вода - 1ml препарат на 1 литър вода.
Ние тази година пръскахме двора с пръскачка - обикновена, за лозя, овошки и подобни.
Едва след пръскането се отървахме - кучо ни ги носеше в къщи гадините от двора и нямаше спасение, докато не напръскахме - ни Frontline, ни противопаразитна каишка помагаха.
Иначе - "личните предпазни средства" за самото куче са достатъчни, ако няма такава опаразитена среда.
ae_085.gif

#540 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 12:12 PM

Имаме куче от една седмица, на 4 месеца е. Засега сме и сложили пипета Фронтлайн защото е малка за каишка.

Относно вътрешните паразити:
не съм видяла гадове в какашките, но все пак ще попитам - добре или зле е за кучето в тази възраст да му давам препарат /превантивно/ за вътрешно обезпаразитяване? Какво бихте ми препоръчали? И ако се дава - кои?
Този уикенд сме на доктор, но аз все пак да си питам....

Мерси предварително

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема