Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#561 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2010 - 06:28 PM

Да помоля пак за отговорчета на по-горе зададените от мен въпроси smile.gif
Моля!

#562 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2010 - 06:32 PM

Извинявай, не съм видяла.
Празимек Д е вариант. Или даване всеки месец на съответната доза Ивермектин
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#563 Потребителят е офлайн   divakka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 06:50 PM

наи добре се дават в парче кренвирш така кучето по лесно ги взема

#564 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 06:55 PM

Да,за вътрешно обезпаразитяване става дума.Значи няма такова за кучета?Учудвам се...
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#565 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2010 - 07:18 PM

Котките са по-трудни за обезпаразитяване, повярвайте ми:))
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#566 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2010 - 07:33 PM

Благодаря за отговора, д-р Бобадова ae_085.gif
за едно запче половин кремвирш заминава при моето говедо tb_195.gif и се наяжда за 3 хапчета ab_041.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#567 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 09:41 PM

d-r Bobadova Благодаря за отговора smile.gif

#568 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2010 - 09:44 PM

Здравейте на всички. Нашият франзузин е на 2,5 месеца. Преди няколко дни го обезпаразитиха за 2-ри път, и забелязах, че в акото му има глисти zd_120.gif Даже днес "акаше" само кръв и глисти ud_009.gif Много се притесняваме, водихме го на лекар, но казаха , че е нормално и се изчиствал така. А за нас дали е опасно? От няколко места ми казват, че и ние можем да се заразим от него, ако е така как да се предпазим?
Благодаря предварително! wd_043.gif
User's Signature

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 28 February 2010 - 04:46 PM

Здравейте, предварително се извинявам ако това за което питам е обсъждано вече.
Ползвали ли сте FRONTLINE спрей?Аз до сега само пипетите и съм доволна, Зина я пръскаха веднъж като беше бебе още и също е ефикасен, но ме интересува главно дали е по-изгодно да взема спрей 250 мл. и за колко ще ми стигне (като се има в предвид че имам 1 голямо вече на ръст хъски и едно малко бебче-неизвестна порода евентуално дребна), и дали е удобен за нанасяне защото все пак козината на Зина е доста гъста и трудно ще достигне до самата кожа по-скоро само отгоре ще успея да я напръскам.Също съм чувала че спрея е по-дълготраен като ефект (2 месеца за кърлежи и 2 за бълхи) а пипетата е само 1 за кърлежи и 2 за бълхи - това вярно ли е?
Благодаря! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#570 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 11:16 AM

Цитат(Archiball @ Jan 24 2010, 12:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, в темата прочетох, че обезпаразитяването с инжекции действа само на кръглите червеи. В бебешката си възраст моя мопс е обезп. с дронтал пъпи, но след 4-тия си месец се разболя от демодекоза и минахме на лечение в което беше включен и препарата Севамек (мисля, че е с айвермектин, нали така?). По думите на нашия вет. инжектирането с това лекарство е напълно достатъчно за вътрешно обезп. и няма нужда да даваме и хапчета. Обаче се оказва, че май не е така. Мопса е вече на 9 месеца и все още продължаваме да се бодем (до сега си мислих, че инжективното обезп. за ендопаразити е по-добро от хапчетата, все пак само айвермектина пази и от дирофилариоза). Какво да правя? Да давам ли и хапчета едновременно с инжекциите? Това няма ли да натовари много все пак малкия черен дроб на един мопс? Благодаря предварително на всичко отзовали се.

пишете какво е станало. по принцип само цевамек-ът рядко е достатъчен когато говорим специално за демодикоза.

#571 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 11:41 AM

Имам един малко нетрадиционен въпрос по темата.Кучовците ги пръскаме,пудрим,накапваме и там каквото трябва и горе-долу ги предпазваме.След всяка разходка моята куча я проверявам най-щателно.Лошото е че освен по тях гадовете пълзят и по нас.Вчера два кърлежа видях да се разхождат по панталона ми и ако не ги бях забелязала щях да си ги занеса в къщи.Та си мислех какво ще стане ако напръксам с противопаразитен спрей крачолите на панталона си за разходка.Безопасно ли ще е и изобщо има ли смисъл според вас подобно нещо?

#572 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 12 April 2010 - 01:37 PM

Обезпаразитяването на тревните площи, където си разхождате кучетата е грижа на общината. Но тъй като от там "грижливо си гледат работата", наистина има смисъл да се пръскате с противопаразитен спрей преди всяка разходка.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#573 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 02:21 PM

Цитат(D-r Koko @ Apr 12 2010, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Обезпаразитяването на тревните площи, където си разхождате кучетата е грижа на общината. Но тъй като от там "грижливо си гледат работата", наистина има смисъл да се пръскате с противопаразитен спрей преди всяка разходка.

Много Ви благодаря,д-р Коко

#574 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 07:17 AM

Цитат(Tanichka @ Feb 20 2010, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички. Нашият франзузин е на 2,5 месеца. Преди няколко дни го обезпаразитиха за 2-ри път, и забелязах, че в акото му има глисти zd_120.gif Даже днес "акаше" само кръв и глисти ud_009.gif Много се притесняваме, водихме го на лекар, но казаха , че е нормално и се изчиствал така. А за нас дали е опасно? От няколко места ми казват, че и ние можем да се заразим от него, ако е така как да се предпазим?
Благодаря предварително! wd_043.gif

От твоя пост разбирам ,че или се ползва спрей или пипета която се втрива на вратлето.
Искам да попитам нещо което не вълнува само мен - ако вече е сложена пипета Фронтлайн може ли паралелно с това да се ползва преди всяка разходка и спрей фронтлайн? Или нещата стоят така - или спрей или пипета ?

Тъй като кучето което гледаме има втрита само пипета Фронтлайн ( а знам ,че Адвантикс е по добро защото е и за комари ) , какво да ползваме за против комари ?

Благодаря ако някой ми помогне !

#575 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:57 PM

Аз давам Бихелдон на мойте кучета, въпроса ми е следния, какво още мога да им давам заедно с него за предпазване от Дирофилариоза? И трябва ли преди това да им направя някакви изследвания преди да дам каквото и да било? Бихелдона давам на всеки 2 месеца.

#576 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 04:19 PM

Цитат(borisova @ Apr 17 2010, 01:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
за предпазване от Дирофилариоза? И трябва ли преди това да им направя някакви изследвания преди да дам каквото и да било?

Задължително тест.Прочетете в темата за дирофилариоза.
http://forum.dog.bg/...?showtopic=8481

#577 Потребителят е офлайн   sladko_angel4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 08:00 PM

Здравейте,вчера си осинових едно кученце от форума, на около 2 месеца.Днес го заведох на вет,за да го обезпаразити вътрешно.До момента нямаше глисти,но преди 30 мин в изпражнението имаше доста,но бяха мъртви.Искам да попитам до кога ще ги изкарва и възможно ли е да се зарази и старото ми куче?
User's Signature

Качена снимка

#578 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 06:42 PM

С това обезпаразитяване аз лично вече съвсем се обърках.Днес водих кучето ми да направим тестове за дирофилариоза и да започнем профилактика.Замъкнах я чак до Стара Загора в Клиниката към Ветеринарния факултет.Много подробно ми обясняваха кое,как,защо и в крайна сметка ми казаха,че ако от април до октомври слагам Стронгхолд и давам Каниверм(или Цестал Плюс или Дронтал Плюс,едно от тези три) кучето ми ще е напълно защитено.Сега обаче преглеждайки по назад в темата чета,че Стронгхолд не покрива кърлежите,не го виждам и в описанието му.Вече изобщо незнам какво да правя.

#579 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 09:02 PM

Показване на мнениетоЛола, в 30 April 2010 - 06:47 PM, написа:

С това обезпаразитяване аз лично вече съвсем се обърках.Днес водих кучето ми да направим тестове за дирофилариоза и да започнем профилактика.Замъкнах я чак до Стара Загора в Клиниката към Ветеринарния факултет.Много подробно ми обясняваха кое,как,защо и в крайна сметка ми казаха,че ако от април до октомври слагам Стронгхолд и давам Каниверм(или Цестал Плюс или Дронтал Плюс,едно от тези три) кучето ми ще е напълно защитено.Сега обаче преглеждайки по назад в темата чета,че Стронгхолд не покрива кърлежите,не го виждам и в описанието му.Вече изобщо незнам какво да правя.

И ние се видяхме в чудо с всички тея препарати и болести... В крайна сметка ето до какъв извод стигнахме: за външно обезпаразитяване - хубава каишка на врата - 20-30 лв за доста месеци, на фона на 20-30 лв/месец, ако се слагат спот-он препарати. Вярно - не е най-естетичното, но се свиква. Още повече, че нашето куче няма да ходи по изложби.
За вътрешно обезпаразитяване - всеки месец на първо число Цестал плюс - 2лв за хапче.
За дирофилариоза - всеки месец на 15 число при ветеринаря да му изчисли дозата и да бие инжекция ивермектин подкожно - за 2 лв.
Всичко излиза 4-5 лв на месец + 20-30 лв през 5-6 месеца за противопаразитна каишка.
Дано съм била полезна :smile:

#580 Потребителят е офлайн   alexpet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 09:54 PM

Здравейте,
незнам дали точно за тук е въпросът ми :dh_188: Преди три или четири седмици, открих два забити кърлежа на кучето ми, единият беше зад ухото , а другият точно на окото :dry: взех препарат за накапване против кърлежи и бълхи от марката TOP SPOT ON . Кърлежите изпадаха и всичко беше наред до днес, когато забелязах че в областта на гърба малко над плешките в посока към врата ( дано да съм обяснила както трябва ), горе-долу там където накапвах с препарата има едно петно с диаметър около3-4 см без козина :ud_009: (окапала е) , на част от това петно има нещо като коричка ( съсирена кръв ). Та се чудя това може ли да е странична реакция от накапването или да търся причината в някакър вид краста :dry:
Има ли някой на който да му се е случвало нещо такова след накапване ?

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни