Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#591 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2010 - 12:03 PM

Показване на мнениетоMeto, в 17 May 2010 - 08:40 AM, написа:

Показване на мнениетоsin_zaek, в 17 May 2010 - 10:34 AM, написа:

ние сме с каишка килтикс и адвантикс (за кучета над 25кг).. и миналата и тази година не сме имали проблеми..
за нас тази комбинация освен че е ефективна и ценово е прилична...

Две каишки на веднъж? :ud_009:

килтикс е каишка, а адвантикса е спот-он
User's Signature

Качена снимка

#592 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 11:09 PM

Показване на мнениетоLG9, в 17 May 2010 - 10:00 AM, написа:

Гадното е,че Адвентикса не става за големи породи кучета.До колкото си спомням беше някъде до 25кг.За по-големи трябва двойно и става много солено.

Я пак помисли - Advantix за кучета НАД 25 кг.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#593 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 12:46 PM

Показване на мнениетоneznainata, в 20 May 2010 - 11:14 PM, написа:

Гадното е,че Адвентикса не става за големи породи кучета.До колкото си спомням беше някъде до 25кг.За по-големи трябва двойно и става много солено.

Я пак помисли - Advantix за кучета НАД 25 кг.

Хубаво!
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#594 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 02:30 PM

Ние също сме с каишка-Килтекс,и с Фронтлайн и всеки ден го преглеждам и редоно свалям кърлежи.Говорих с вета и той каза ,че идеята на тези обезпаразитяващи средства,е че когато кърлежът се захване,и засмуче от кръвта,впоследствие умира.
Питам аз,каква е идеята тогава,след като така или иначе,гадинката си го ухапва?
Предното ми куче,винаги е бил обезпаразитяван най-редовно,и пак се разболя именно от ухапване на заразен кърлеж - ерлихиоза.
Незнам вече какво да правя с/у тези гадове...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 03:51 PM

Advantix предпазва от прикрепяването на кърлежи и бълхи,но той мерише и не им позволява да припарят до кучето,докато Фронтлайн се разпространява по мастните жлези на кучето и ги отравя.

User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#596 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 06:49 PM

Какво правим, ако куче погълне обезпаразитяващо хапче за куче с 10 кг по-тежко ? Качена снимка

#597 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 07:55 PM

Като цяло - нищо. Опасните дози са над 100 пъти предписаните (според литературата), така че и по-сериозно предозиране не би следвало да води до опасни последствия. Може да се очаква примерно кучето да е с разстройство. Зависи какво означава "куче, по-тежко с 10 кг." - по-тежко от какво, т.е. с колко по-голяма е дозата (двойна примерно?).

#598 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 08:55 PM

Да, де. Двойна доза, тоест.
И аз предполагах, че ще се разминем само с разтройство, но все пак реших да попитам.
Мерси за отговора, shifter!

#599 Потребителят е офлайн   Койчо Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 05:16 PM

Утре Трябва да дам на моя хубавец хапче за обезпаразитяване но дали е добро хапчето името на лекарството е : CANIVERM и как се дава по точно натрушено със лажица и вода или просто в храната ??? Кучето е на 45 дена ;)

#600 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 05:39 PM

Здравейте! От известно време съм доста наплашена по отношение на обезпаразитяването - външно и вътрешно. Външно ползвам Адвантикс, от който бях много доволна, но напоследък не съм. Вътрешно - Цестал. За Цестала получавам съобщения от ветеринарния лекар кога трябва да се даде и досега бях спокойна. Наскоро обаче ми разказаха за случай на кучешка тения и ми подейства много стресиращо. Въпросът ми е - ако всеки месец му давам Цестал има ли опасност да се заразя с кучешка тения, защото аз си го гушкам постоянно, даже си го целувам понякога.
User's Signature

Качена снимка

#601 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2010 - 03:20 PM

Здравейте. Имам мопс на година и нещо. Беше за седмица на вилата на лятна ваканция и когато отидох да го взема беше целия в бълхи. Третиран е с Адвантикс преди три седмици и въпреки всичко... Успях да намеря само Тапилан и веднага го натупах. След това обаче той започна да си търка дупето, да трепери и да скимти. Звънях на нашия вет, който каза веднага да го изкъпя, за да спре въздействието на Тапилан-а. Изкъпах го и вече няма проблем. Само че сега имам друго питане за Адвокейт-а - тъй като е къпан преди два дни, мога ли да го сложа или трябва да изчакам още няколко дни, за да се стабилизира ph - то на кожата, за да няма раздразнение. И още нещо - тъй като Адвокейт е за вътрешно и външно обезпаразитяване търся препоръка дали да продължа да давам и Цестал за всеки случай...
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 07:26 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 07 July 2010 - 03:44 PM, написа:

Здравейте! От известно време съм доста наплашена по отношение на обезпаразитяването - външно и вътрешно. Външно ползвам Адвантикс, от който бях много доволна, но напоследък не съм. Вътрешно - Цестал. За Цестала получавам съобщения от ветеринарния лекар кога трябва да се даде и досега бях спокойна. Наскоро обаче ми разказаха за случай на кучешка тения и ми подейства много стресиращо. Въпросът ми е - ако всеки месец му давам Цестал има ли опасност да се заразя с кучешка тения, защото аз си го гушкам постоянно, даже си го целувам понякога.

Вие всеки път едно и също ли ползвате за вътрешно обезпаразитяване? Трябва да се редуват.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#603 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 08:36 PM

Не, не трябва да се редуват.
Основните съставки на всичките видове обезпаразитяващи са едни и същи; някои имат и допълнителни действащи вещества - Дронтал, Цестал... Но, като цяло, все едно какво хапче се дава, важното е да е качествено.
От редуване на разни препарати няма никакъв смисъл, предвид състава им.
Друг е въпросът, че е хубаво от време на време да се дава копропроба, просто за общо спокойствие - има някои паразити, които ни дронтал, ни цестал ги лови (неопасни за хора, като цяло), възможно е и циклите на развитие на паразитите да не съвпадат баш съвсем с циклите на обезпаразитяването - все пак хапчето се дава на даден период, но действа "еднократно", а кучето не е защитено от заразяване до следващото даване.
Впрочем, кучешка тения е по-вероятно да се хване от неизмит плод, отколкото от куче. В пъти по-вероятно. Факт.

#604 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 01:47 PM

Здравейте,имам две немски овчарки.Едната на 1г и 7 месеца,а другата на 1г и 1месец.Използвам за вътрешни паразити само Празимек,като им ги слагам в храната през 3 месеца.Та въпроса ми е на какво мнение сте за тях и дали са достатъчно ефикасни срещу всякакви вътрешни вредители!?.Никога не са имали глисти,водили сме ги на ветеринар когато е трябвало за ваксини и тем подобни неща.Само дето понякога имат разстройство,защото им давам домати и краставици нарязани в храната.Държа да отбележа,че им давам екологично чисти зеленчуци,защото живея на село и си ги произвеждам.

#605 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 02:47 PM

И тук е мястото да ви попитам какви продукти използвате за да предпазите кучетата си от бълхи,кърлежи и т.нЗащото наскоро им взех едни уж ефикасни каишки за бълхи с 6месеца трайност,но след месец на едното ми куче се скъса и забелязах,че вече не мирише.А явно и на другото.

#606 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 03:05 PM

Показване на мнениетоFreddie, в 13 July 2010 - 12:52 PM, написа:

И тук е мястото да ви попитам какви продукти използвате за да предпазите кучетата си от бълхи,кърлежи и т.н

Аз бих казала,че тук е мястото да прочетете цялата тази тема.Надълго и нашироко е обсъждано точно това :smile:

#607 Потребителят е офлайн   Freddie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 04:37 PM

Малко множко ми идват 30-страници,но попрочетох оттук оттам.И все пак,уплашихте ме с мнението си за Празимек Д.Значи за втори или трети път давам на немските ми овчарки от него и не съм имала проблем.Наистина ли е отровен.На година и нещо са ми и двете около 20кг.Ветеринарят ми ги препоръча като едни от най-добрите?Досега проблеми с глисти не съм имала.Избягвам да им давам каквото и да било месо.Предимно им давам хляб с нарязани краставици и домати и едно кубче бульон и гранули разбира се,когато има пари за тях.И относно външното обезпаразитяване-дайте ми инфо за този Адвантикс откъде да се купи,цена и т.н и ако е много скъп нещо друго като алтернативал Пипетките Вирбак са добри,не съм имала проблем с тях досега,но сега нямам пари за тях.Само двете са си и не влизат в контакт с други кучета.Тревата в двора им постоянно се коси ,чистя им навсякъде.Абе въобще стопанин мечта съм им.

#608 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2010 - 05:48 PM

От както имам куче го обезпарзитявам вътрешно с Празимек Д и съм много доволна. Против кърлежи,бълхи и т.н. използвам Фронлайн,Адвантикс или каишка Килтикс. Миналата година кучо беше с каишка и с Фронлайн /до юни/ след това беше само с каишката и нямахме проблеми.

#609 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 06:31 PM

Показване на мнениетоFreddie, в 13 July 2010 - 02:42 PM, написа:

Малко множко ми идват 30-страници,но попрочетох оттук оттам.И все пак,уплашихте ме с мнението си за Празимек Д.Значи за втори или трети път давам на немските ми овчарки от него и не съм имала проблем.Наистина ли е отровен.На година и нещо са ми и двете около 20кг.Ветеринарят ми ги препоръча като едни от най-добрите?Досега проблеми с глисти не съм имала.Избягвам да им давам каквото и да било месо.Предимно им давам хляб с нарязани краставици и домати и едно кубче бульон и гранули разбира се,когато има пари за тях.И относно външното обезпаразитяване-дайте ми инфо за този Адвантикс откъде да се купи,цена и т.н и ако е много скъп нещо друго като алтернативал Пипетките Вирбак са добри,не съм имала проблем с тях досега,но сега нямам пари за тях.Само двете са си и не влизат в контакт с други кучета.Тревата в двора им постоянно се коси ,чистя им навсякъде.Абе въобще стопанин мечта съм им.

За Празимека и аз съм чувала както добри,така и отрицателни отзивиПрез април като водих куча в Стара Загора за тестовете за дирофилариоза ми казаха че празимека не е толкова лош като лекарство,колкото че качеството му през последните години се е влошило.Но аз лично не съм го ползвала.Аз купувам Цестал плюс и съм доволна.Адвантикса за средно по големина куче цената е около 16лв.
Относно храната,то не е тук мястото,но не давайте бульон на кубче,много е солено и има подправки а това изобщо не е добре за кучетата.
И още...знам че са множко страниците в темата,но има наистина много полезни постове които наистина помагат.Затова предложих да изчетете всичко,не да се заяждам.

#610 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 August 2010 - 11:48 AM

Въпросче за кучешка тения.
Човек се заразява чрез поглъщане на яйца, а кучето - на сколекси.
Чисто теоретично - възможно ли е куче да се зарази от яйца, а човек - от сколекси?

Логично не, но се чудя как така при спукване на ехинококова киста се получават нови, пък ако го изядеш - не? Може би не могат да оцелеят в стомаха?
Попълвам си познанията и ми стана интересно.

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни