Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#631 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2011 - 10:43 AM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 08 April 2011 - 08:26 PM, написа:

Предстои ми да кастрирам кучето си, но също така трябва да сменям препарата против бълхи и кърлежи. Искам да попитам дали е по-добре да взема спот-он или каишка? (Досега бяхме с "Килтикс" и съм доволна, но не знам какво е по-добре да се сложи след операцията)

ПС. Зададох същия въпрос и в тема "Кастрацията", но тъй като там никой не пише, питам и тук.

Чак сега видях поста. Значи аз преди кастрацията попитах дали може да си обезпаразитя кучето вътрешно и външно и ветовете казаха, че няма проблем. В понеделник дадох хапчета Дронтал и сложих пипета Фронтлайн комбо. В петък на същата седмица куча беше кастрирана. Следващото външно е чак след месец, така че тя отдавна ще е забравила за операцията. Мисля, че няма връзка обезпаразитяването с кастрацията. Ако имаш някакви притеснения звънни на вета за твое успокоение. Успех с кастрацията.
User's Signature

Качена снимка

#632 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 01:17 PM

Мерси за отговора evridika.
Аз вече купих каишка, понеже се оказа че няма значение. Все пак по-добре беше да попитам :)
Другата седмица ще се кастрираме в "Немски кастрационен център" ... обаче нещо съм доста притеснена.
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#633 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 03:01 PM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 21 April 2011 - 02:17 PM, написа:

Аз вече купих каишка, понеже се оказа че няма значение. Все пак по-добре беше да попитам :)
Другата седмица ще се кастрираме в "Немски кастрационен център" ... обаче нещо съм доста притеснена.

Ако си притеснена за кастрацията те разбирам много добре. 3 дни преди операцията бях кълбо от нерви, излязоха ми един куп пъпки по лицето, абе изобщо..... Важното е да имаш доверие на докторите, ако нещо те съмнява по-добре потърси други. Нашия доктор го виждахме преди операцията няколко пъти за уточнения, и по други проблемчета и просто има добро излъчване, обяснява всичко, не се изнервя от тъпите ми въпроси, обожава кучетата, а моята като го види и му ляга в краката да я гали :ab_041: И е добър хирург де:) Спокойно, защото кучо усеща твоята нервност и ще се изнерви и то. Всичко ще мине ок.
Малко се отплеснах, сори за спама в темата за обезпаразитяване.
User's Signature

Качена снимка

#634 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 08:17 PM

Показване на мнениетоevridika, в 21 April 2011 - 03:01 PM, написа:

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 21 April 2011 - 02:17 PM, написа:

Ако си притеснена за кастрацията те разбирам много добре. 3 дни преди операцията бях кълбо от нерви, излязоха ми един куп пъпки по лицето, абе изобщо..... Важното е да имаш доверие на докторите, ако нещо те съмнява по-добре потърси други. Нашия доктор го виждахме преди операцията няколко пъти за уточнения, и по други проблемчета и просто има добро излъчване, обяснява всичко, не се изнервя от тъпите ми въпроси, обожава кучетата, а моята като го види и му ляга в краката да я гали :ab_041: И е добър хирург де:) Спокойно, защото кучо усеща твоята нервност и ще се изнерви и то. Всичко ще мине ок.
Малко се отплеснах, сори за спама в темата за обезпаразитяване.

Няколко от приятелите ми си кастрираха кучетата там и казват че лекарите са добри и всичко като цяло е добре.. Но просто като си представя че трябва да я заведа :dh_188: .. Все пак трябва да се отиде де :) ще се стегнем и всичко ще е ОК
User's Signature

Качена снимка

#635 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 01:19 PM

Един въпрос за каишките Килтикс.През всичките месеци на действие ли миришат така ужасно? Вярно, че вече посвикнах и не губя съзнание щом се доближа до куча,но все пак да попитам тези които са ги използвали.

#636 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 26 April 2011 - 01:38 PM

След втория месец спират.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#637 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 01:39 PM

Лично аз свалих старата каишка КИЛТИКС преди около 2 седмици и все още си миришеше, макар и по-слабо.. Бях я ползвала 8 месеца (с един повече от дадения срок).
User's Signature

Качена снимка

#638 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 10:44 AM

Привет,

някой знае ли колко струва каишката Scalibor и от къде може да се купи? В онлайн магазините намирам информация, но не и цени :dry:
Въпреки, че е нов продукт мисля да го пробвам - пишат, че освен кърлежи и бължи отблъсква комарите, които разнасят гадните болести, вкл. дирофилариоза....
User's Signature

Качена снимка

#639 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 01:45 PM

Показване на мнениетоevridika, в 28 April 2011 - 08:44 AM, написа:

Привет,

някой знае ли колко струва каишката Scalibor и от къде може да се купи? В онлайн магазините намирам информация, но не и цени :dry:
Въпреки, че е нов продукт мисля да го пробвам - пишат, че освен кърлежи и бължи отблъсква комарите, които разнасят гадните болести, вкл. дирофилариоза....

и аз това се чудех наскоро, но след разговор с нашия ветеринар, реших да си останем с килтикс...

днес видях скалибор в зоомагазин до била младост и беше на цена около 30лв (+ 1-2 може би)... казаха ми че действа 4 месеца
User's Signature

Качена снимка

#640 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 12:17 PM

Каишките KILTIX еднакво ефикасна ли е при къс и дълъг косъм?
User's Signature

Парис :)
Качена снимка
Качена снимка

#641 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2011 - 04:32 PM

Миналата година купих каишка Килтикс и миришеше ужасно много, дори да стоиш на 2 метра от кучето, НО тази година мирише много слабо /купена е преди 2 седмици/. Помислих си ,че годността й е изтекла ама не е. Не сме мокрили каишката. Възможно ли е да са ни продали менте? /и двете каишки са купени от един и същи магазин/

#642 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2011 - 11:43 PM

Здравейте, имам нужда от съвет. Преди десетина дни намериха глисти в акото на кучето и са ѝ дали хапче. Доколкото знам, трябва да се даде още едно след 10 дни, което беше вчера. Обаче ветеринарят казал, че няма нужда, ако не се забележат глисти. Опитах се да обясня, че трябва да се даде пак, но ме обвиниха едва ли не, че съм някаква маниачка на тема болести. Не мога да се преборя от разстояние :eg_033: След около 2 седмици се прибирам и ще взема нещата в свои ръце. Въпроса ми е как да процедирам? Трябва ли да изчакам да мине месец от последното хапче или мога да дам веднага 1 и после пак ли второ след 10 дена? Моля ви, дайде ми някакъв съвет как да процедирам.
User's Signature

Качена снимка

#643 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 11:23 AM

Здравейте, искам да попитам някой ползвал ли е хапче а вътрешно обезпаразитяване heart ( във формата на сърце, зелено). Нашият вет ни го препоръча, защото действало освен на обичайните тении и глисни и за дирофилария. Било вносно и нямало на българския пазар. Никаква информация не намирам за хапчето, а вета ми го даде в една торбичка. Нито листовка, нищо. Ще се радвам ако някой знае нещо повече за лекарството да сподели, преди да съм го дала. Може да ме сметнете а параноичка, но не съм много доверчива към лекарите.....благодаря предварително
User's Signature

Качена снимка

#644 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 11:34 AM

Показване на мнениетоHello, в 23 May 2011 - 11:43 PM, написа:

Здравейте, имам нужда от съвет. Преди десетина дни намериха глисти в акото на кучето и са ѝ дали хапче. Доколкото знам, трябва да се даде още едно след 10 дни, което беше вчера. Обаче ветеринарят казал, че няма нужда, ако не се забележат глисти. Опитах се да обясня, че трябва да се даде пак, но ме обвиниха едва ли не, че съм някаква маниачка на тема болести. Не мога да се преборя от разстояние :eg_033: След около 2 седмици се прибирам и ще взема нещата в свои ръце. Въпроса ми е как да процедирам? Трябва ли да изчакам да мине месец от последното хапче или мога да дам веднага 1 и после пак ли второ след 10 дена? Моля ви, дайде ми някакъв съвет как да процедирам.

Изпитано при старото ми куче drontal и не на 10 дни, а на 7.Не е въпрос дали сме маняци, а въпросът е в правилната употреба на дадено конкретно лекарство , респ.лечение според предписанието в листовката или съветът на ветеринаря, нали? Ако един сироп се пие десет дни, не го пием пет и т.н. Мисля, че може да дадете веднага, но се посъветвайте, куче-възраст-килограми и пр., при мен лечението пак казвам беше веднъж, после на седмия ден и казаха ако трябва на 14я още веднъж,дадох профилактично и проблеми никакви.

#645 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 12:01 PM

Показване на мнениетоanela, в 31 May 2011 - 11:23 AM, написа:

Здравейте, искам да попитам някой ползвал ли е хапче а вътрешно обезпаразитяване heart ( във формата на сърце, зелено). Нашият вет ни го препоръча, защото действало освен на обичайните тении и глисни и за дирофилария. Било вносно и нямало на българския пазар. Никаква информация не намирам за хапчето, а вета ми го даде в една торбичка. Нито листовка, нищо. Ще се радвам ако някой знае нещо повече за лекарството да сподели, преди да съм го дала. Може да ме сметнете а параноичка, но не съм много доверчива към лекарите.....благодаря предварително

Не одобрявам.Закупувайте дори отделно хапче само в опаковка вакуум, оригинална, никакви непроверени торбички, cestal 5лв, проверено, защо да рискувате?Сменете вета?? Дори да е бил добронамерен така се създава погрешна "дисциплина" у собствениците на дом.любимци, впоследствие и деца :ab_041: Не бих дала на детето си хапче в торбичка, нито на кучето си. :rc_036

пп често има такива продукти, все още ненавлезли на пазара /вкл.и за хора/, но не е редно или трябвало да ви обясни по-подробно плюсове и минус, абе я си вземете хапче-проверено по-добре

#646 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 12:12 PM

Показване на мнениетоanela, в 31 May 2011 - 09:23 AM, написа:

Да не би да става въпрос за Хартгард? То е и за профилактика срещу дирофилариите,но доколкото зная не покрива всички вътрешни паразити.
Това че ви продават нещо което не се внася официално не ме учудва много,въпреки че не е правилно,но поне да ви бяха дали кутийката да прочетете описанието и най вече да видите срока на годност.
Според мен ако все пак решите да го давате,върнете се при вета да прочетете всичко за него и да видите дали е в срок.

#647 Потребителят е офлайн   mgbagera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 01:16 AM

Котките ми имат глисти и им купих Prazimec-С http://imageshack.us.../img0236wn.jpg/
Обаче не намирам листовката и не зная по колко хапчета се дават и на колко килограма.
Които знае как се дава лекарството нека сподели.
Може ли да се дава на бремена котка?
Една таблетка за колко килограмова котка е ?

#648 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 June 2011 - 01:38 AM

Показване на мнениетоmgbagera, в 01 June 2011 - 01:16 AM, написа:

Котките ми имат глисти и им купих Prazimec-С http://imageshack.us.../img0236wn.jpg/
Обаче не намирам листовката и не зная по колко хапчета се дават и на колко килограма.
Които знае как се дава лекарството нека сподели.
Може ли да се дава на бремена котка?
Една таблетка за колко килограмова котка е ?

My link
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#649 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 11:54 AM

Показване на мнениетоkino, в 31 May 2011 - 12:01 PM, написа:

Показване на мнениетоanela, в 31 May 2011 - 11:23 AM, написа:

Не одобрявам.Закупувайте дори отделно хапче само в опаковка вакуум, оригинална, никакви непроверени торбички, cestal 5лв, проверено, защо да рискувате?Сменете вета?? Дори да е бил добронамерен така се създава погрешна "дисциплина" у собствениците на дом.любимци, впоследствие и деца :ab_041: Не бих дала на детето си хапче в торбичка, нито на кучето си. :rc_036

пп често има такива продукти, все още ненавлезли на пазара /вкл.и за хора/, но не е редно или трябвало да ви обясни по-подробно плюсове и минус, абе я си вземете хапче-проверено по-добре

Определено ще се върна при вета за повече инфо. Идеята да взема това хапче беше то да действа за вътрешни паразити включително дирофилария. Да не го тъпча с два вида хапчета, те натоварват организма все пак. Тези cesta са само за тении и глисти до колкото виждам...знаете ли проверено хапче за тези паразити+ дирофилариоза. Че тук в Бургас се разпространява много тази болест. Иначе за смяна на вета направо не знам...има ли някакъв смисъл. Ние защото си имаме друго тежко заболяване Глаукома и съм сменила куп лекари...в Бургас, Стара Загора, София....по няколко. Бих чула и за лекар предложения :smile: тук в Бургас, че и кастрация ще ни предстои и не знам....
User's Signature

Качена снимка

#650 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 12:03 PM

Показване на мнениетоЛола, в 31 May 2011 - 12:12 PM, написа:

Да не би да става въпрос за Хартгард? То е и за профилактика срещу дирофилариите,но доколкото зная не покрива всички вътрешни паразити.
Това че ви продават нещо което не се внася официално не ме учудва много,въпреки че не е правилно,но поне да ви бяха дали кутийката да прочетете описанието и най вече да видите срока на годност.
Според мен ако все пак решите да го давате,върнете се при вета да прочетете всичко за него и да видите дали е в срок.

Тези Хардгард, как изглеждат във формата на сърце ли са...не би трябвало да са те, нали не действат за всички тении. Вета каза, че от Турция ги внасял тези.
User's Signature

Качена снимка

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема