Обезпаразитяване
Публикувано: 10 May 2011 - 04:32 PM
Публикувано: 23 May 2011 - 11:43 PM

Публикувано: 31 May 2011 - 11:23 AM
Публикувано: 31 May 2011 - 11:34 AM
Hello, в 23 May 2011 - 11:43 PM, написа:

Изпитано при старото ми куче drontal и не на 10 дни, а на 7.Не е въпрос дали сме маняци, а въпросът е в правилната употреба на дадено конкретно лекарство , респ.лечение според предписанието в листовката или съветът на ветеринаря, нали? Ако един сироп се пие десет дни, не го пием пет и т.н. Мисля, че може да дадете веднага, но се посъветвайте, куче-възраст-килограми и пр., при мен лечението пак казвам беше веднъж, после на седмия ден и казаха ако трябва на 14я още веднъж,дадох профилактично и проблеми никакви.
Публикувано: 31 May 2011 - 12:01 PM
anela, в 31 May 2011 - 11:23 AM, написа:
Не одобрявам.Закупувайте дори отделно хапче само в опаковка вакуум, оригинална, никакви непроверени торбички, cestal 5лв, проверено, защо да рискувате?Сменете вета?? Дори да е бил добронамерен така се създава погрешна "дисциплина" у собствениците на дом.любимци, впоследствие и деца

пп често има такива продукти, все още ненавлезли на пазара /вкл.и за хора/, но не е редно или трябвало да ви обясни по-подробно плюсове и минус, абе я си вземете хапче-проверено по-добре
Публикувано: 31 May 2011 - 12:12 PM
anela, в 31 May 2011 - 09:23 AM, написа:
Да не би да става въпрос за Хартгард? То е и за профилактика срещу дирофилариите,но доколкото зная не покрива всички вътрешни паразити.
Това че ви продават нещо което не се внася официално не ме учудва много,въпреки че не е правилно,но поне да ви бяха дали кутийката да прочетете описанието и най вече да видите срока на годност.
Според мен ако все пак решите да го давате,върнете се при вета да прочетете всичко за него и да видите дали е в срок.
Публикувано: 01 June 2011 - 01:16 AM
Обаче не намирам листовката и не зная по колко хапчета се дават и на колко килограма.
Които знае как се дава лекарството нека сподели.
Може ли да се дава на бремена котка?
Една таблетка за колко килограмова котка е ?
Публикувано: 01 June 2011 - 01:38 AM
mgbagera, в 01 June 2011 - 01:16 AM, написа:
Обаче не намирам листовката и не зная по колко хапчета се дават и на колко килограма.
Които знае как се дава лекарството нека сподели.
Може ли да се дава на бремена котка?
Една таблетка за колко килограмова котка е ?
My link

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 June 2011 - 11:54 AM
kino, в 31 May 2011 - 12:01 PM, написа:
anela, в 31 May 2011 - 11:23 AM, написа:
Не одобрявам.Закупувайте дори отделно хапче само в опаковка вакуум, оригинална, никакви непроверени торбички, cestal 5лв, проверено, защо да рискувате?Сменете вета?? Дори да е бил добронамерен така се създава погрешна "дисциплина" у собствениците на дом.любимци, впоследствие и деца

пп често има такива продукти, все още ненавлезли на пазара /вкл.и за хора/, но не е редно или трябвало да ви обясни по-подробно плюсове и минус, абе я си вземете хапче-проверено по-добре
Определено ще се върна при вета за повече инфо. Идеята да взема това хапче беше то да действа за вътрешни паразити включително дирофилария. Да не го тъпча с два вида хапчета, те натоварват организма все пак. Тези cesta са само за тении и глисти до колкото виждам...знаете ли проверено хапче за тези паразити+ дирофилариоза. Че тук в Бургас се разпространява много тази болест. Иначе за смяна на вета направо не знам...има ли някакъв смисъл. Ние защото си имаме друго тежко заболяване Глаукома и съм сменила куп лекари...в Бургас, Стара Загора, София....по няколко. Бих чула и за лекар предложения

Публикувано: 02 June 2011 - 12:03 PM
Лола, в 31 May 2011 - 12:12 PM, написа:
Да не би да става въпрос за Хартгард? То е и за профилактика срещу дирофилариите,но доколкото зная не покрива всички вътрешни паразити.
Това че ви продават нещо което не се внася официално не ме учудва много,въпреки че не е правилно,но поне да ви бяха дали кутийката да прочетете описанието и най вече да видите срока на годност.
Според мен ако все пак решите да го давате,върнете се при вета да прочетете всичко за него и да видите дали е в срок.
Тези Хардгард, как изглеждат във формата на сърце ли са...не би трябвало да са те, нали не действат за всички тении. Вета каза, че от Турция ги внасял тези.
Публикувано: 02 June 2011 - 12:34 PM
Хапчета за глисти се пият на 2,5-3 месеца.
Ако излезне глист след пиене, се дава пак след 7-10 дена (периода на инкубация и излюпване на яйцата).
Ако след 10-те дена излезнат пак, се дава пак през 10 дена докато изчезнат.
След като изчезнат следващото се дава след 2,5-3 месеца.
Но тук много зависи от самото хапче. Аз взимам Cestal+ и при тях такава е процедурата.
Имайте впредвид че е препоръчително хапчетата да се дават с намаляне на храната на половина, за да могат да се усвоят добре.
Принципно хапчетата не умъртвяват глистите а само ги парализират. Затова бъдете внимателни със изпражненията и не ги оставяйте на улицата/градинката.
Ако имате дете и кучето ви има глисти се препоръчва да му направите изследвания. Засега повечето мнения са че възрастен човек трудно се заразява но си имайте едно впредвид ако кучето ви има глисти.
Публикувано: 03 June 2011 - 11:46 AM
anela, в 31 May 2011 - 12:23 PM, написа:
Ползвала съм Хартгард /ако за това хапче говорите/ и то НЕ Е във формата на сърце. Във формата на сърце се произвеждат главно витаминчета за широка употреба, не съм срещала досега хапче против паразити с такава форма.
Освен това, както са споменали досега, всяко хапче против паразити, независимо каква марка е, е отделно опаковано в собствено станиолче или подобно.
Баси колко бързо започнаха да лъжат хората и за дирофиларията... :(

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 June 2011 - 01:58 PM
Публикувано: 03 June 2011 - 03:02 PM
anela, в 03 June 2011 - 11:58 AM, написа:
Видяхте ли му името на лекарството? Ако намерите в интернет как изглежда и го постнете може да се окаже познато на някои от съфорумците
Публикувано: 03 June 2011 - 03:02 PM
Какво точно пишеше на кутията? Хич ли нямаше на латиница нещо - поне името?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 03 June 2011 - 03:48 PM
1. Незаконно е.
2. Щом няма регистрация има вероятност лекарството да не отговаря на някое изискване.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 June 2011 - 04:44 PM
bushkata, в 03 June 2011 - 03:02 PM, написа:
Какво точно пишеше на кутията? Хич ли нямаше на латиница нещо - поне името?
Името на хапчето е heart, формата му е сърце....нищо не намирам обаче за него в нета. Нито в бг сайтове, нито в чужди.....оф кажете какво да взема да дирофилария и това го хвърлям.....
Публикувано: 03 June 2011 - 08:12 PM
anela, в 03 June 2011 - 04:44 PM, написа:

Най-добре ще направиш. Потърси с тръсачката - има поне 2 големи теми по въпроса.