Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#641 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2011 - 04:32 PM

Миналата година купих каишка Килтикс и миришеше ужасно много, дори да стоиш на 2 метра от кучето, НО тази година мирише много слабо /купена е преди 2 седмици/. Помислих си ,че годността й е изтекла ама не е. Не сме мокрили каишката. Възможно ли е да са ни продали менте? /и двете каишки са купени от един и същи магазин/

#642 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2011 - 11:43 PM

Здравейте, имам нужда от съвет. Преди десетина дни намериха глисти в акото на кучето и са ѝ дали хапче. Доколкото знам, трябва да се даде още едно след 10 дни, което беше вчера. Обаче ветеринарят казал, че няма нужда, ако не се забележат глисти. Опитах се да обясня, че трябва да се даде пак, но ме обвиниха едва ли не, че съм някаква маниачка на тема болести. Не мога да се преборя от разстояние :eg_033: След около 2 седмици се прибирам и ще взема нещата в свои ръце. Въпроса ми е как да процедирам? Трябва ли да изчакам да мине месец от последното хапче или мога да дам веднага 1 и после пак ли второ след 10 дена? Моля ви, дайде ми някакъв съвет как да процедирам.
User's Signature

Качена снимка

#643 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 11:23 AM

Здравейте, искам да попитам някой ползвал ли е хапче а вътрешно обезпаразитяване heart ( във формата на сърце, зелено). Нашият вет ни го препоръча, защото действало освен на обичайните тении и глисни и за дирофилария. Било вносно и нямало на българския пазар. Никаква информация не намирам за хапчето, а вета ми го даде в една торбичка. Нито листовка, нищо. Ще се радвам ако някой знае нещо повече за лекарството да сподели, преди да съм го дала. Може да ме сметнете а параноичка, но не съм много доверчива към лекарите.....благодаря предварително
User's Signature

Качена снимка

#644 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 11:34 AM

Показване на мнениетоHello, в 23 May 2011 - 11:43 PM, написа:

Здравейте, имам нужда от съвет. Преди десетина дни намериха глисти в акото на кучето и са ѝ дали хапче. Доколкото знам, трябва да се даде още едно след 10 дни, което беше вчера. Обаче ветеринарят казал, че няма нужда, ако не се забележат глисти. Опитах се да обясня, че трябва да се даде пак, но ме обвиниха едва ли не, че съм някаква маниачка на тема болести. Не мога да се преборя от разстояние :eg_033: След около 2 седмици се прибирам и ще взема нещата в свои ръце. Въпроса ми е как да процедирам? Трябва ли да изчакам да мине месец от последното хапче или мога да дам веднага 1 и после пак ли второ след 10 дена? Моля ви, дайде ми някакъв съвет как да процедирам.

Изпитано при старото ми куче drontal и не на 10 дни, а на 7.Не е въпрос дали сме маняци, а въпросът е в правилната употреба на дадено конкретно лекарство , респ.лечение според предписанието в листовката или съветът на ветеринаря, нали? Ако един сироп се пие десет дни, не го пием пет и т.н. Мисля, че може да дадете веднага, но се посъветвайте, куче-възраст-килограми и пр., при мен лечението пак казвам беше веднъж, после на седмия ден и казаха ако трябва на 14я още веднъж,дадох профилактично и проблеми никакви.

#645 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 12:01 PM

Показване на мнениетоanela, в 31 May 2011 - 11:23 AM, написа:

Здравейте, искам да попитам някой ползвал ли е хапче а вътрешно обезпаразитяване heart ( във формата на сърце, зелено). Нашият вет ни го препоръча, защото действало освен на обичайните тении и глисни и за дирофилария. Било вносно и нямало на българския пазар. Никаква информация не намирам за хапчето, а вета ми го даде в една торбичка. Нито листовка, нищо. Ще се радвам ако някой знае нещо повече за лекарството да сподели, преди да съм го дала. Може да ме сметнете а параноичка, но не съм много доверчива към лекарите.....благодаря предварително

Не одобрявам.Закупувайте дори отделно хапче само в опаковка вакуум, оригинална, никакви непроверени торбички, cestal 5лв, проверено, защо да рискувате?Сменете вета?? Дори да е бил добронамерен така се създава погрешна "дисциплина" у собствениците на дом.любимци, впоследствие и деца :ab_041: Не бих дала на детето си хапче в торбичка, нито на кучето си. :rc_036

пп често има такива продукти, все още ненавлезли на пазара /вкл.и за хора/, но не е редно или трябвало да ви обясни по-подробно плюсове и минус, абе я си вземете хапче-проверено по-добре

#646 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 12:12 PM

Показване на мнениетоanela, в 31 May 2011 - 09:23 AM, написа:

Да не би да става въпрос за Хартгард? То е и за профилактика срещу дирофилариите,но доколкото зная не покрива всички вътрешни паразити.
Това че ви продават нещо което не се внася официално не ме учудва много,въпреки че не е правилно,но поне да ви бяха дали кутийката да прочетете описанието и най вече да видите срока на годност.
Според мен ако все пак решите да го давате,върнете се при вета да прочетете всичко за него и да видите дали е в срок.

#647 Потребителят е офлайн   mgbagera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 01:16 AM

Котките ми имат глисти и им купих Prazimec-С http://imageshack.us.../img0236wn.jpg/
Обаче не намирам листовката и не зная по колко хапчета се дават и на колко килограма.
Които знае как се дава лекарството нека сподели.
Може ли да се дава на бремена котка?
Една таблетка за колко килограмова котка е ?

#648 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 June 2011 - 01:38 AM

Показване на мнениетоmgbagera, в 01 June 2011 - 01:16 AM, написа:

Котките ми имат глисти и им купих Prazimec-С http://imageshack.us.../img0236wn.jpg/
Обаче не намирам листовката и не зная по колко хапчета се дават и на колко килограма.
Които знае как се дава лекарството нека сподели.
Може ли да се дава на бремена котка?
Една таблетка за колко килограмова котка е ?

My link
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#649 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 11:54 AM

Показване на мнениетоkino, в 31 May 2011 - 12:01 PM, написа:

Показване на мнениетоanela, в 31 May 2011 - 11:23 AM, написа:

Не одобрявам.Закупувайте дори отделно хапче само в опаковка вакуум, оригинална, никакви непроверени торбички, cestal 5лв, проверено, защо да рискувате?Сменете вета?? Дори да е бил добронамерен така се създава погрешна "дисциплина" у собствениците на дом.любимци, впоследствие и деца :ab_041: Не бих дала на детето си хапче в торбичка, нито на кучето си. :rc_036

пп често има такива продукти, все още ненавлезли на пазара /вкл.и за хора/, но не е редно или трябвало да ви обясни по-подробно плюсове и минус, абе я си вземете хапче-проверено по-добре

Определено ще се върна при вета за повече инфо. Идеята да взема това хапче беше то да действа за вътрешни паразити включително дирофилария. Да не го тъпча с два вида хапчета, те натоварват организма все пак. Тези cesta са само за тении и глисти до колкото виждам...знаете ли проверено хапче за тези паразити+ дирофилариоза. Че тук в Бургас се разпространява много тази болест. Иначе за смяна на вета направо не знам...има ли някакъв смисъл. Ние защото си имаме друго тежко заболяване Глаукома и съм сменила куп лекари...в Бургас, Стара Загора, София....по няколко. Бих чула и за лекар предложения :smile: тук в Бургас, че и кастрация ще ни предстои и не знам....
User's Signature

Качена снимка

#650 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 12:03 PM

Показване на мнениетоЛола, в 31 May 2011 - 12:12 PM, написа:

Да не би да става въпрос за Хартгард? То е и за профилактика срещу дирофилариите,но доколкото зная не покрива всички вътрешни паразити.
Това че ви продават нещо което не се внася официално не ме учудва много,въпреки че не е правилно,но поне да ви бяха дали кутийката да прочетете описанието и най вече да видите срока на годност.
Според мен ако все пак решите да го давате,върнете се при вета да прочетете всичко за него и да видите дали е в срок.

Тези Хардгард, как изглеждат във формата на сърце ли са...не би трябвало да са те, нали не действат за всички тении. Вета каза, че от Турция ги внасял тези.
User's Signature

Качена снимка

#651 Потребителят е офлайн   gogobyte Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 12:34 PM

Хора некупувайте туко-така някакви си хапчета защото някой ви ги е препоръчал да не говорим за без опаковка...

Хапчета за глисти се пият на 2,5-3 месеца.
Ако излезне глист след пиене, се дава пак след 7-10 дена (периода на инкубация и излюпване на яйцата).
Ако след 10-те дена излезнат пак, се дава пак през 10 дена докато изчезнат.
След като изчезнат следващото се дава след 2,5-3 месеца.

Но тук много зависи от самото хапче. Аз взимам Cestal+ и при тях такава е процедурата.

Имайте впредвид че е препоръчително хапчетата да се дават с намаляне на храната на половина, за да могат да се усвоят добре.
Принципно хапчетата не умъртвяват глистите а само ги парализират. Затова бъдете внимателни със изпражненията и не ги оставяйте на улицата/градинката.
Ако имате дете и кучето ви има глисти се препоръчва да му направите изследвания. Засега повечето мнения са че възрастен човек трудно се заразява но си имайте едно впредвид ако кучето ви има глисти.

#652 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 03 June 2011 - 11:46 AM

Показване на мнениетоanela, в 31 May 2011 - 12:23 PM, написа:

Ползвала съм Хартгард /ако за това хапче говорите/ и то НЕ Е във формата на сърце. Във формата на сърце се произвеждат главно витаминчета за широка употреба, не съм срещала досега хапче против паразити с такава форма.
Освен това, както са споменали досега, всяко хапче против паразити, независимо каква марка е, е отделно опаковано в собствено станиолче или подобно.

Баси колко бързо започнаха да лъжат хората и за дирофиларията... :(
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#653 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 01:58 PM

Аз се върнах при доктора, видях опаковката обаче всичко пише на турски. Поне видях, че е в срок на годност....вет-а ме уверява, че са за това хапчетата, не вярвам чак пък толкова безочливо да ме лъже....някой ветеринарен лекар няма ли тук да изкаже мнение може да е запознат повече....
User's Signature

Качена снимка

#654 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 03:02 PM

Показване на мнениетоanela, в 03 June 2011 - 11:58 AM, написа:

Аз се върнах при доктора, видях опаковката обаче всичко пише на турски. Поне видях, че е в срок на годност....вет-а ме уверява, че са за това хапчетата, не вярвам чак пък толкова безочливо да ме лъже....някой ветеринарен лекар няма ли тук да изкаже мнение може да е запознат повече....

Видяхте ли му името на лекарството? Ако намерите в интернет как изглежда и го постнете може да се окаже познато на някои от съфорумците

#655 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 03:02 PM

Всичко добре, само е странно ако това, което казваш е марката, да няма нищо в нета за нея.
Какво точно пишеше на кутията? Хич ли нямаше на латиница нещо - поне името?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#656 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 03 June 2011 - 03:48 PM

Аз не бих давала на кучето си лекарство, чието име не съм прочела, еле па при положение, че самият лекар казва, че не се внася. Ако е нелегално то има 2 проблема:
1. Незаконно е.
2. Щом няма регистрация има вероятност лекарството да не отговаря на някое изискване.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#657 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 04:44 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 03 June 2011 - 03:02 PM, написа:

Всичко добре, само е странно ако това, което казваш е марката, да няма нищо в нета за нея.
Какво точно пишеше на кутията? Хич ли нямаше на латиница нещо - поне името?

Името на хапчето е heart, формата му е сърце....нищо не намирам обаче за него в нета. Нито в бг сайтове, нито в чужди.....оф кажете какво да взема да дирофилария и това го хвърлям.....
User's Signature

Качена снимка

#658 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 08:12 PM

Показване на мнениетоanela, в 03 June 2011 - 04:44 PM, написа:

това го хвърлям.....
:ba_025:
Най-добре ще направиш. Потърси с тръсачката - има поне 2 големи теми по въпроса.
User's Signature

#659 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 June 2011 - 02:08 PM

Здравейте :smile: Имам едно въпросче (дано да е за тук) Frontline Spot On или Frontline Combo е подходящ за малки кученца от 2 - месечна възраст?
User's Signature

Качена снимка Весела Коледа
Качена снимка

#660 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 June 2011 - 02:30 PM

На два месеца още не излизате,няма сми да третирате.ако кучо има бълхи,тапилан пудра би ви свършила работа.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема