Обезпаразитяване
Публикувано: 20 August 2012 - 02:19 PM
Публикувано: 20 August 2012 - 02:24 PM
danyyy93, в 20 August 2012 - 02:19 PM, написа:
Слаба е и е без апетит точно заради глистите! Обезпаразитявайте я през две седмици докато не спре да изхвърля глисти(въпросното червейче)! Като се изчисти от тях би трябвало да се подобри апетитът и да качи килограми в рамките на нормалното за породата! Ако все още има проблеми с апетита давайте бирена мая!
Публикувано: 23 August 2012 - 12:23 PM

Няколко часа след намазването стана страшно - явно го дразнеше, сърбеше? Не знам, обаче милия се мяташе по пода, опитвайки се да си почеше гърба, където го бях намазала, хапеше се зверски, а в момента, в който започна и да скимти вече бях в паника?! Реших, че въпреки, че е късно и ампулата вече е попила в кожата, да го изкъпя - дълго време и с много вода. Може би помогна - скоро след това спря да скимти, а се търкаля само докато още беше мокър.
Интересното е, че вече веднъж му бях слагала от тези ампули - Virbac Effipro се казват, в опаковка от 4 пипети. Всичко изглежда наред - малчо е още, тежи 15-16 килограма, а ампулите са за тегло 10-20 килограма, не сложих цялата, стори ми се много, значи не е възможно да съм сложила повече, отколкото трябва? В срок са, с две думи - всичко е като миналия път, преди месец и половина, когато нямаше никакви проблеми, нито подобни, нито същите.
Останалите ампулки отпадат от програмата, това е ясно, ще ги сменя. Просто не знам защо така зле му понесе изведнъж и дали и със други няма да има проблем?

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 23 August 2012 - 12:42 PM
А сега като сте го изкъпяли - вече не е обезпаразитен - аз ползвам каишка на Килтекс - Баер - втори месец съм доволна

Публикувано: 23 August 2012 - 01:11 PM
Колкото до каишката, досега не съм му слагала, въпреки, че котараците си се разхождаха доста дълго време с каишки. Помагаха, въпреки, че то и не живеем в много екстремни условия - градско куче, апартаментски котки, въпреки това, от котешките каишки съм доволна. После започнах да мажа котчиците с Advantage, а на кутрето взех тези Virbac, които вчера направиха проблема.
Сега погледнах из онлайн магазините Kiltix, твърдят, че работи до 7 месеца, което много ме изненада. Реално, ако работи добре дори 3 месеца, вече е и по-рентабилна от пипетките? Много съм изненадана, благодаря!

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 23 August 2012 - 01:47 PM

Публикувано: 04 September 2012 - 01:46 PM
Flawless, в 20 August 2012 - 02:24 PM, написа:
danyyy93, в 20 August 2012 - 02:19 PM, написа:
Слаба е и е без апетит точно заради глистите! Обезпаразитявайте я през две седмици докато не спре да изхвърля глисти(въпросното червейче)! Като се изчисти от тях би трябвало да се подобри апетитът и да качи килограми в рамките на нормалното за породата! Ако все още има проблеми с апетита давайте бирена мая!
Ами преди дше седмици и дадох Дронтал Плюс и вчера и дадох пак но и двата пъти нищо не изкара никакви глисти нищо тук от 2/3 дни има апетит доста но се притеснявам да не и има нещо...
Публикувано: 04 September 2012 - 03:13 PM
Публикувано: 24 November 2012 - 09:55 PM
Публикувано: 30 November 2012 - 09:35 AM
Искам да ви препоръчам едни хапчета за вътрешно обезпаразитяване - Празимек-Д! Обърнете внимание, моля ви и не се залъгвайте по опаковката.
Нашата Тара я обезпаразитявахме на 30 дни с Дронтал, това е периода, който е приет от европейския съюз. Вчера я заведохме при нейният ветеринар, заради кожен проблем. След взимане на проба от засегнатите места й откри саркоптоза (вид краста). Назначи й лечение и ни обясни, че само Празимек-Д съдържа абамектин 2мг., който убива крастата. На неверниците им предлагам да сравнят листовките на двата продукта или да прочетат в листовката на техния продукт дали пише "при инвазия на кучета с краста (включително ушна краста) " и дали в състава й има абамектин. Аз го направих.
Публикувано: 30 November 2012 - 11:43 AM
Най-добре е съвет с ветеринар

Публикувано: 30 November 2012 - 01:17 PM
Госпожо, Празимек Д наистина е единственият препарат с такова съдържание, но ДОЗИРОВКИТЕ В НЕГО НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ЗА АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ.
Той НЕ СТАВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ на саркоптоза, демодекоза или ушна краста. Независимо какво пише на опаковката му.
Лекар, който ви е предписал това за лечение на САРКОПТОЗА, постъпва странно.
Да, саркоптоза се лекува с даване през устата на препарати от групата на ивермектините (или с инжекции по схема, например с дектомакс).
Не, вътрешното обезпаразитяване на 30 дни или на колкото и да са, няма нищо общо с това, че кучето ви е прихванало саркоптоза. С даването на Празимек Д вместо на Дронтал, няма да промените този факт. Празимек Д дори не може да се използва за превенция на дирофилария, въпреки съдържаната съставка... съдете сами. Така или иначе, с даването всеки месец на някакъв препарат, човек не може да предизвика обезпаразитяване от саркоптоза

Публикувано: 30 November 2012 - 01:52 PM
http://www.biovet.co.../Prazimec_D.pdf
Каза ми и го ветеринарен лекар тъй като и ние сме засегната порода и не трябва да го приемаме(за корги става въпрос,макар да не е споменато в листовката,както и за някои овчарски кучета)
Копи на пост от друга тема:
Цитат
Имаше случай даже тук във форума на починало кученце забравих от каква порода, но не беше коли или бобтейл, а овчарка някаква след употреба на Празимек.Но не мога да я намеря сега.
Публикувано: 30 November 2012 - 02:07 PM
Казаха ми да не давам редовно само 1 хапче,а да ги редувам за да няма един вид привикване към препарата.Не знам дали е вярно.
Публикувано: 30 November 2012 - 02:19 PM
е подходящ Празимек.

Освен коргито имам и два НОК-а не купувам празимек,дори и да не би навредил специално на тях просто използвам горе посочените препарати вече години и нали знаете изпитано и се страхувам да си правя експерименти.
vessi8, в 03 May 2011 - 07:50 PM, написа:
danny, в 25 April 2011 - 09:28 PM, написа:
Affected Breeds
Approximately three of every four Collies in the United States have the mutant MDR1 gene. The frequency is about the same in France and Australia, so it is likely that most Collies worldwide have the mutation. The MDR1 mutation has also been found in Shetland Sheepdogs (Shelties). Australian Shepherds, Old English Sheepdogs, English Shepherds, German Shepherds, Long-haired Whippets, Silken Windhounds, and a variety of mixed breed dogs.
The only way to know if an individual dog has the mutant MDR1 gene is to have the dog tested. As more dogs are tested, more breeds will probably be added to the list of affected breeds.
Breeds affected by the MDR1 mutation (frequency %)
Breed Approximate Frequency
Australian Shepherd 50%
Australian Shepherd, Mini 50%
Border Collie < 5%
Collie 70 %
English Shepherd 15 %
German Shepherd 10 %
Herding Breed Cross 10 %
Long-haired Whippet 65 %
McNab 30 %
Mixed Breed 5 %
Old English Sheepdog 5 %
Shetland Sheepdog 15 %
Silken Windhound 30 %
Това са породите..............за повече информация на този сайт... http://www.vetmed.ws...cpl/breeds.aspx