Обезпаразитяване
Публикувано: 14 February 2013 - 03:13 PM
"За пореден път" - предишните пъти третирани ли са 3 пъти през 2 седмици всички животни едновременно, както е "по програма"?
Третират ли се животинките и срещу сърдечни глисти, ако да - с какво и на какъв период?
Публикувано: 14 February 2013 - 03:13 PM
д-р Коджабашев, в 14 February 2013 - 10:07 AM, написа:
Именно затова изследването на фекална проба трябва да се прави периодично. Важно е да се разбере какъв точно е паразита. Доказано е, например, че трихурис не можеш да лекуваш с еднократно даване на таблетка веднъж месечно.
Публикувано: 14 February 2013 - 03:48 PM
shifter, в 14 February 2013 - 03:13 PM, написа:
"За пореден път" - предишните пъти третирани ли са 3 пъти през 2 седмици всички животни едновременно, както е "по програма"?
Третират ли се животинките и срещу сърдечни глисти, ако да - с какво и на какъв период?
"Редовно" - през 2 месеца с Cestal. Въпреки това в края на лятото видях, че 2 от кучета имаха глисти и бяха обезпразитени всичките, след 2 седмици отново, и 3-ти път пак след 2 седмици. После обезпаразитяването ставаше максимум през 2 месеца. Но днес видях, че отново едното има глисти и си бяха големи и угоени!

Срещу сърдечни -не.
Публикувано: 14 February 2013 - 04:01 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 February 2013 - 07:51 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 15 February 2013 - 08:11 PM

There I am, Up on the stage
There I go, Playin' star again
There I go, Turn the page
Публикувано: 15 February 2013 - 11:16 PM
TheUnforgiven, в 15 February 2013 - 08:11 PM, написа:
Това е най-правилното, като два пъти годишно се правят профилактични изследвания на фекалиите.
Публикувано: 25 February 2013 - 01:25 PM
Включвам се с молба за съвет. Имам две годишен лабрадор, който при даване на хапчета против вътрешни паразити винаги получава ужасна диария. Давала съм му цестал през зимните месеци и празимек през летните, но и с двата двата препарата резултатът е един и същ. Споделих с ветеринарния ни лекар по време на годишната реваксинация, и този път ни даде да пробваме дронтал. Когато обаче се върнах, видях че съдържанието му е почти еднакво с това на цестала. Затова сега се въздържам да му дам за профилактично обезпаразитяване, а си давам сметка, че са минали повече от три месеца от последното даване на таблетка, и при тази мека зима много рискувам.
Въпросът ми е следният: Има ли препарат, който да не се дава вътрешно - нещо като спот-он, или инжекционно прилаган, който да обезпаразитява вътрешно, но да не дразни храносмилателния тракт? Или някакъв за вътрешно прилагане, но за чувствителни кучета? Ако няма, явно ще се докарваме до редовен дрисък, но много ми се иска да го избегна.
Благодаря предварително за всички идеи!
Публикувано: 25 February 2013 - 03:10 PM

Публикувано: 17 March 2013 - 02:16 PM
Публикувано: 18 March 2013 - 01:42 PM
Публикувано: 26 March 2013 - 04:15 PM

Nothing but the best is good enough!