Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#841 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 June 2013 - 02:31 PM

Предвид, че Сертифект-ът или както там се чете, съдържа АМИТРАЗ, нормално е да мирише неприятно. И Про-Мерис със същото съдържание също мирише.
Проблемът е, че амитразът дава често алергични реакции и странични ефекти или поне така пише по литературата, та трябва да се внимава при първо поставяне и да се следи кучето. Иначе е добра идея, особено за кучета, които живеят в "натоварени" зони.
Иначе аз лично съм привърженик на "Адвантикс" от години и съм страшно доволна.
Тази година карам само на каишки "Килтикс" и нямам никакви проблеми, но се разхождаме в "цивилизована" зона и не излизаме извън града (не че това е гаранция, че няма кърлежи, но тук се коси редовно и често и като цяло няма). Като идем на море лятото задължително ще сложа и адвантикс, може да се съблазня и да пробвам Сертифекта.

#842 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2013 - 09:08 AM

Тази сутрин гледам, че кучето ми се лижи под опашката и не спря около 10 мин. После спря за малко и пак почна. Махнах му главата от там и видях няколко червени петна. В момента е с Адвантикс. Изпробвали сме какви ли не препарати и всеки някакъв дефект е давал. Все съм намирала по някоя бълха или кърлеж, когато е бил с капки. В това отношение бях най-доволна от каишките Килтикс, но пък от нея му падаше козината на врата и само се чешеше. Сега не съм виждала бълхи, баща ми каза, че веднъж му извадил един кърлеж. И въпреки че Адвантикса е с репелентно действие, виждала съм да го хапят комари. Препоръчайте ми препарат с репелентно действие, освен Адвантикса. Още не знам какво точно да правя, според това какво ще ми препоръчате, ще пробвам да го комбинирам с Адвантикса. Ако ми препоръчате някакви други капки с такова действие, ще ги пробвам тях, пък после ще преценя кое точно да ползвам. Само каишка да не е, защото още не му е пораснала напълно козината по врата след последната.
Ето какво е сега, не знам ухапванията от какво насекомо са. Не съм виждала бълхи, значи може да е комар или някаква друга гад, като муха например. Бълхите и кърлежите не ме притесняват толкова, като е с тези капки, но си търся нещо ефикасно с репелентно действие срещу другите гадове.

User's Signature

Качена снимка

#843 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2013 - 04:05 PM

Здравейте и от мен!С Адвантикс сме,на 7-ми става един месец откакто сме го сложили и ще слагаме тогава нова ампулка.Въпросът ми е,днес след разходка забелязах на пода една бълха,беше доста позамаяна,едвам успя да скочи един път,хванах я със салфетка и я пуснах в тоалетната.Сега трябва ли вкъщи да третирам с някакъв препарат или Адвантикс си е свършил работата и бълхата не е успяла да снесе яйца?При положение,че още не е изтекъл 30-ят ден,досега не сме хващали нищо,може би трябва на по-малък период от време да слагам нов спот-он?Веднага след като хванах бълхата напудрих и кучо,ако има нещо да падне,но нямаше...
Благодаря предварително

#844 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

Публикувано: 05 June 2013 - 05:18 PM

Здравейте,
бих искал да попитам наблюдавали ли сте неврологични/чернодобни/комбинирани усложнения при възрастни кучета след обезпаразитяване - капково, фронтлайн.
За съжаление 18 годишното ми кученце разви инсулт и за няколко часа се влоши прогресивно. Свързвам обезпаразитяването му с различни пристъпи от година насам. Ако някой има информация относно това, би било полезно за всички.

#845 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 06:25 AM

borislava_,
Адвантиксът според указанията се слага на 28 дни - "един месец" се казва за удобство просто. Реално даже бих посъветвала да се слага на 25 през пролет/лято/есен. Иначе реално предпазва прилично и по повече време - въпросната бълха най-вероятно е била вече "пътник", просто се е случил кофти момент да я видите. Репелентното действие не означава, че в район от 2 метра от кучето всички насекоми падат и приритват :ab_041: , обсегът все пак е малък, затова и човек вижда в по-тежка обстановка някой и друг гост да се качи по козината и да лази по нея.
Друго яче казано - не, няма нужда да се изпада в крайности и да се стига до пръскане вкъщи и т.н.
--
Neputism,
принципно е възможно - всеки един препарат "удря" черен дроб и бъбреци, няма начин. Някои са по-токсични; тук вече човек си търси баланса между натоварването на дроба на кучето и нуждите за отстраняването на паразити.
При много възрастни кучета ситуацията е критична и без да им "помагаме". 18-годишно кученце - поздравявам за възрастта, която е достигнало и моите зъболезнования за загубата му! - би трябвало от години да е под прецизен ветеринарен контрол, с прегледи през 2-3 месеца, ПКК и биохимия, редовно преглеждане на сърцето и т.н., за да се следят всички проблемни области. Повечето животинки на далеч по-малка възраст са с проблемен черен дроб и бъбреци, имат 101 болежки, страдат от сърце и т.н. Факт.
Естествено да, вътрешното и външно обезпаразитяване за много възрастно куче идва като по-тежък удар отколкото за младото и това на средна възраст (ако са в добро здраве, естествено). Обаче как и от какво е починало кученцето ви "признаци на инсулт" няма как да обяснят подробно, а с колко и как като цяло външното обезпаразитяване е допринесло за смъртта му... надали може да се каже. Ако има статистика, която показва, че след всяко външно обезпаразитяване с препарата ХХ кръвните му показатели се влошават (примерно), тогава да. Но така просто си хвърляме боб.
Истината е, че кученцето ви е доживяло забележителна възраст и е имало силен и борбен организъм, който не се е изключил отведнъж, а се е "сражавал" докрай.

#846 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 04:14 PM

Мен бълхите не ме притесняват. Ясно ми е, че по козината и около него са ошашавени. Друго ме интересува, на листовката на Адвантикс пише репелентно действие срещу комари, мухи и др. Обаче по моя много комари кацат и го хапят. Тези пъпчици не знам от какво бяха, всичко може да е. Интересува ме нещо, с което да го пръскам допълнително, освен капките, които слагаме всеки месец.
User's Signature

Качена снимка

#847 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

Публикувано: 06 June 2013 - 11:25 PM

Благодаря, Докторе!
Това бяха моите впечатления, потвърдени от думите на ветеринарите. (аз съм донякъде колега - зъболекар)
Започнало е с изскимтяване късно вечерта, станало е неспокойно. На сутринта вече не може да се изправи и се опира в стените за целта. Аз естествено отмених всички задължения и хукнахме на доктор. Докато карах, започна да стене и когато го сваляхме от колата, главата му вече висеше. Сложиха го на системи, но то пищеше, въпреки обезболяващите. Всички мускули му бяха в екстензия, постоянна. Черния му дроб беше подут.
А как стигна до тази възраст, Божа работа. Факт е, че целия си живот е яло само и единствено месо и зеленчуци, особено след 10-тата си година, когато поради стечение на обстоятелствата (студентство и т.н.) отиде да живее при баба ми, а всеки знае с какви грижи една самотна жена гледа животно.
Предистория - преди точно година е направило пристъп от сорта. Преди няколко месеца - пак. Последните години сме ходили на лекар по - редовно, пускани са и изследвания. Последните са почти идеални, но тромбоцитите са мисля споменаха 400. Това от деня в който го приспахме. От последните месеци ни е известно, и че има аритмия. Не сме предприемали нищо като лечение за аритмията и пристъпите.

#848 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

Благодаря, Докторе!
Това бяха моите впечатления, потвърдени от думите на ветеринарите. (аз съм донякъде колега - зъболекар)
Започнало е с изскимтяване късно вечерта, станало е неспокойно. На сутринта вече не може да се изправи и се опира в стените за целта. Аз естествено отмених всички задължения и хукнахме на доктор. Докато карах, започна да стене и когато го сваляхме от колата, главата му вече висеше. Сложиха го на системи, но то пищеше, въпреки обезболяващите. Всички мускули му бяха в екстензия, постоянна. Черния му дроб беше подут.
А как стигна до тази възраст, Божа работа. Факт е, че целия си живот е яло само и единствено месо и зеленчуци, особено след 10-тата си година, когато поради стечение на обстоятелствата (студентство и т.н.) отиде да живее при баба ми, а всеки знае с какви грижи една самотна жена гледа животно.
Предистория - преди точно година е направило пристъп от сорта. Преди няколко месеца - пак. Последните години сме ходили на лекар по - редовно, пускани са и изследвания. Последните са почти идеални, но тромбоцитите са мисля споменаха 400. Това от деня в който го приспахме. От последните месеци ни е известно, и че има аритмия. Не сме предприемали нищо като лечение за аритмията и пристъпите.

#849 Потребителят е офлайн   Neputism Икона

съжалявам, без да искам дублирах отговора

#850 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2013 - 01:21 PM

Здравейте!Бях писала по-рано за една открита бълха,с Адвантикс е обезпаризитен кучо.Хубаво,но преди 4 дена му намерих кърлеж,след като последно на 08.06 сме му слагали пипета...извадихме го при ветеринар,той каза да го изкъпя,даде ми някакъв препарат да го напръскам и след 3 дена да сложа Фиприст.Реших вече да пробваме друг препарат...смятах утре да му сложа ампулката,но днес,след разходка,намерих още една бълха да си подскача преспокойно :tc_073: хванах я и я хвърлих в тоалетната и веднага след това му сложих пипетата...сега отново съм пред дилема дали да не напръскам вкъщи,подозирам,че бълхата е от тази сутрин,тъй като минахме покрай една поляна,където обикновено ходят бездомни кучета,гледах да го държа далеч от тревата,но явно някакси е скочила..и може би ще слагаме с каишка Килтикс. :zz_218:

#851 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 12:22 PM

Здравейте отново!Сега сме с Фиприст/който е с активна съставка Фипронил,като Фронтлайн/.Около блока и навсякъде,където го разхождам,явно гъмжи от бълхи и кърлежи.Кърлеж за сега не сме хващали,но се прибираме редовно с по 2 бълхи,които са умрели,но все пак вървя и ги събирам..има ли вариант,при който няма да е така,ясно,че препаратът действа,но чесно казано след всяка разходка оглеждам след това навсякъде вкъщи и не е много приятно..Започнах да го разхождам по тротоарите,вече не ходим по поляните,ако му сложа и каишка дали ще има по-добър ефект,поне да не си ги носи вкъщи..

#852 Потребителят е офлайн   samraydi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 August 2013 - 03:18 PM

Някой с наблюдение от каишките с амитраз може ли да каже миризмата на амитраз колко е силна и намалява ли с времето? В смисъл мирише ли много като кучето е затворено пространство? Тези каишки нон-стоп ли се носят?

#853 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 08:39 PM

Кога мога да обезпаразитя бебенца котенца . Колко големи трябва да са.

#854 Потребителят е офлайн   Doris Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 09:05 PM

Аз имам един шпрей - Fypryst в листовката на който пише, че става за кучета и котки на над 2 дни, но ми изглежда доста странно, та утре ще питам доктора, дали наистина е така.

#855 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 09:29 PM

За над 2 дни" не бях чувала ?! Питай и пиши моля те , ако може и е безвредно имам хайванчета за обезпаразитяване. "

#856 Потребителят е офлайн   Doris Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 August 2013 - 12:37 PM

Няма грешка, докторът потвърди, че става за над 2 дни. Когато го купувах от същия доктор ми беше препоръчано от него и от една клиентка като много добро.

#857 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2013 - 04:21 PM

Сега погледнах препарата , за бълхите добре , но мен по принцип за глисти и тения ме интересувашше. Подведох се и не погледнах препарата.

#858 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2013 - 06:58 AM

Панакур на 3-седмична възраст? (Витамент или какъвто там беше препаратът не върши работа, няма смисъл да се харчат пари за него)

#859 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2013 - 11:49 AM

За Панакур ми излизат резултати само на руски . И другият не ми се видя зле , но са малки още .

#860 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 23 August 2013 - 08:25 AM

Най-безвредния препарат за малки животни е Панакур. Кученца може от втората седмица, а котета след четвъртата. При тях по-рано няма смисъл, защото не могат да имат опаразитяване трансплацентарно.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни