Обезпаразитяване
Публикувано: 22 March 2014 - 10:30 PM
В листовката лекарството пише: Кърмещите котки трябва да се третират преди кърмене и 10 дни преди раждане. Кърмещите котки трябва да бъдат третирани едновременно с новородените котенца.
Кога се обезпаразитяват котенцата:
1-ви / 3 седмици
2-ри / 5 седмици
3-ти / 7 седмици
4-ти / 9 седмици
Т.е. сега не може да обезпаразитявате вътрешно котката, ако котенцата й са на възраст под 3 седмици. Като станат на 3 седмици обезпаразитете майката с Drontal Cat (или Cestal Cat). А котенцата препоръчвам да обезпаразитите с Vitaminthe на Virbac (под формата на пастичка е).
Публикувано: 25 March 2014 - 02:21 PM
Мисля да пробвам, тъкмо е силният сезон на кърлежи :)
Някой пробвал ли е с етерични масла?
Публикувано: 25 March 2014 - 06:09 PM
Само това ме отказа. Не мога да споделя и какъв ефект е имало, защото изкъпах кучето и това беше.
За човешка кожа ще да е друго - там ще попие, а и нямаме козина, дето да се цапа

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 March 2014 - 11:41 AM
Капките тип Адвантикс точно след едно влизане в реката и къпане вкъщи са отишли на кино, а и не ме кефи тази химия; каишките пак не мога да ги опазя заради плуването й, а за водоустойчивата на Байер няма да дам 70-80лв, мненията и за тях са различни.
Пише, че подобрява състоянието на кожата, а при приемане вътрешно подобрявало настроението

Ако не друго поне ще мирише на хубаво

Публикувано: 26 March 2014 - 01:33 PM
Цените са прилични, за всеки магазин са различни, аз взимам пипета до 10кг за 4.80,има и за над 20кг към 8лв, каишка и трите размера за 9.70 и спрейовете са малко по-скъпи, но са 500мл. Спрей има за котка, куче и за дома.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 26 March 2014 - 02:08 PM
Аз все пак мисля да си взема чистото масло от аптеката и да ползвам и върху себе си, защото при мен ситуацията с кърлежите е кошмарна...
Освен това етеричните масла могат да се ползват и върху нашийника на кучето, става като противопаразитен нашийник :)
Публикувано: 26 March 2014 - 06:45 PM
owl, в 26 March 2014 - 01:32 PM, написа:
Пише, че са 100% натурални
Никъде не намерих съдържание, за да видя какво 100 процента натурално съдържа, освен в името...
Разрешено е да се ползва за кучета над 3 месеца, което също е странно.
Така че, решението ти да опиташ директно с масло е по-добро, според мен.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 27 March 2014 - 09:50 AM
bushkata, в 26 March 2014 - 06:45 PM, написа:
owl, в 26 March 2014 - 01:32 PM, написа:
Пише, че са 100% натурални
Никъде не намерих съдържание, за да видя какво 100 процента натурално съдържа, освен в името...
Разрешено е да се ползва за кучета над 3 месеца, което също е странно.
Така че, решението ти да опиташ директно с масло е по-добро, според мен.
тук има описание на съдържанието.
http://www.dogsnatur...oduct_info.html
Публикувано: 27 March 2014 - 10:10 AM
Hera_mp, в 27 March 2014 - 09:50 AM, написа:
Благодаря!
Цитат
Мисля, че ще пробвам спрея. Дано няма ефекта на мазната козина.

Публикувано: 14 May 2014 - 01:43 AM
bushkata, в 27 March 2014 - 11:10 AM, написа:
А дали наистина действа и срещу комари, както е показано на опаковката?