Обезпаразитяване
Публикувано: 18 August 2014 - 08:16 PM
Публикувано: 28 September 2014 - 12:57 PM
Virbac Vitaminthe -Действа!!!Късно снощи ,докато се прибирахме с моят приятел ,в близост до кооперацията,където живеем,в една тъмна уличка забелязахме едно малко черно коте,което се беше запътило право към нас.Отиде първо при него а после се закачи за мен.Беше много изплашено и гладно ,опитахме се да потърсим майката ,но безуспешно!Решихме да го вземем ,изкъпахме го веднага .Приятелят ми отиде до най-близката ветеринарна и там ни дадоха специално пастетче +мляко за бебета:).Стана много игрив след това ,а преди това изглеждаше ужасно стресиран .Днес сутринта го заведахме на ветеринара ,сложи пудра и му даде в устата тази въпросна паста.В момента ,в който се прибрахме заспа веднага,събуди се хапна и се изака.....глистите и тенията излезнаха ...:))))Тази паста -действа:))))))
Публикувано: 12 November 2014 - 09:43 PM
До сега съм я обезпаразитявала с Advantix или Frontline и не съм имала проблеми.
За месец и нещо ми се наложи да пътувам в чужбина и оставих кучето при братовчедка ми, която за това време забравила и не го е обезпаразитявала.Освен радостта, че се прибрах и с кученцето сме заедно, установих че има бълхи.
В най-близкия близкия ветеринарен кабинет в момента предлагаха само Fypryst за обезпаразитяване, въпреки че не съм го слагала до сега, реших да опитам с него.
До момента не съм попадала в ситуация, когато слагам обезпаразитяващ препарат на куче, когато вече има бълхи, незнам дали реакцията след слагането му е нормална и колко време след поставянето на препарата започва да действа.
Сложих капките следобяд и започна едно диво чесане, място не може да си намери от сърбеж, а аз ги виждам как щъкат по нея.
Незнам, веднага ли трябва да започнат да измират или е нормално това състояние, когато кучето има бълхи и му се сложи препарат за обезпаразитяване те да се активират преди да започне действието му или просто няма ефект от него и утре да и я обезпаразитя отново с Advantix или Frontline?
Ще съм благодарна да ме посъветвате какво да правя в тази ситуация.
Публикувано: 12 November 2014 - 11:36 PM
Публикувано: 02 December 2014 - 10:15 AM
Публикувано: 14 January 2015 - 11:49 AM
Публикувано: 16 February 2015 - 02:40 PM
Благодаря!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 16 February 2015 - 02:42 PM
Благодаря!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 25 February 2015 - 03:16 PM
Публикувано: 25 February 2015 - 04:25 PM
trenertg, в 25 February 2015 - 03:16 PM, написа:
Аз също съм много доволна от Nex gard. Ползвам го от юни месец и моята Аляска няма нито кърлежи нито бълхи, а преди това с пипетките от време на време се намираше по някоя бълха даже на два пъти и намирах и кърлеж.