Обезпаразитяване
Публикувано: 07 July 2008 - 08:22 PM

Публикувано: 08 July 2008 - 01:18 PM
имам нужда от съвет : вчера на улицата ме намери коте и реши, че ставам негова. :rolleyes: Сега е вкъщи пълно с бълхи и вероятно паразити. толкова е мъничко - не-повече от 40-50 дни. какви препарати да му дам, за да не го отровя. :o

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 08 July 2008 - 01:26 PM
Цитат
имам нужда от съвет : вчера на улицата ме намери коте и реши, че ставам негова. :rolleyes: Сега е вкъщи пълно с бълхи и вероятно паразити. толкова е мъничко - не-повече от 40-50 дни. какви препарати да му дам, за да не го отровя. :o
Заведи го на ветеринар, трябва да се види колко килограма е, за да ти дадат точно каквото ти трябва за обезпаразитяването на котето.
Публикувано: 09 July 2008 - 01:21 PM
Аз.
Действа на всичко.
Трябва обаче да се спази макс. концентрацията, указана от производителя (Сева, Франс). Уравновиловката 1/10 не върви...! Та излиза скъпичко.

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 09 July 2008 - 02:01 PM
Цитат
Аз.
Действа на всичко.
Трябва обаче да се спази макс. концентрацията, указана от производителя (Сева, Франс). Уравновиловката 1/10 не върви...! Та излиза скъпичко.
Аз разтварям ампулата в 1 литър и действа добре, но понеже не съм чувала никой от тук да го използва, та исках да знам мнения. И исках да питам мога ли да пръскам и чихуато с него, защото до сега съм го ползвала само за болонката. И действието му е малко кратко, но то на повечето е така. На Сева е моето указание и пише, че за кучета и котки се разтваря 1:400 до 1:200, за коне е 1:1000 това какво значи, 1 ампула в моя случай я разреждам с 400 или 200 вода ли? :huh: Не съм блондинка уж
Публикувано: 09 July 2008 - 02:14 PM
Съвсем друга тема е, че една истинска чихита, една истинска Царска миниатюра, едно истинско Ацтецко извънземно, :->)изобщЕ не заслужава къпане с каквото и да било срещу външните паразити!!!!!!
Ако имате истинско, ама истинско Чихуахуа, не бихте го направили.....! :yahoo:
Има си Фронтлайн за това ! ;)

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 09 July 2008 - 02:43 PM
Цитат
Съвсем друга тема е, че една истинска чихита, една истинска Царска миниатюра, едно истинско Ацтецко извънземно, :->)изобщЕ не заслужава къпане с каквото и да било срещу външните паразити!!!!!!
Ако имате истинско, ама истинско Чихуахуа, не бихте го направили.....! :yahoo:
Има си Фронтлайн за това ! ;)
Чихо е пръскан с фронтлайн онзи ден, както и болон, но исках да знам, ако ми се наложи да пръскам с неостомозана, дали е вредно за чихчо, който когато ги водих на доктора да ги пръска, нямше нищичко, само болонката беше плъзнала цялата, но го напръскахме профилактично, защото док каза че може да има някой яйчице.
Публикувано: 18 July 2008 - 03:48 PM
Благодаря за отговорите.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 19 July 2008 - 02:12 PM
Имам следния въпрос:
Кучето ми е болно от епилепсия и приема фенобарбитал на ампули през устата . Мога ли да продължавам с обезпаразитяването с хапчета? Има ли опасност това да му навреди?
Не съм изчела всичко тук, понеже са 19 страници и много се извинявам ако някъде сте говорили за това.
Благодаря ви предварително.
Публикувано: 24 July 2008 - 08:28 AM
Цитат
Нека по-опитните да изкажат мнение.. но си мисля, че това нещо, с което са пръскали кученцето ти, няма да има особен ефект.. или греша? :huh:
Аз ползвам хапченца, Drontal Plus, и съм доволна :)
Публикувано: 24 July 2008 - 08:31 AM
Публикувано: 24 July 2008 - 09:58 AM
Гледай дали има червейчета.. ако има, след две седмици пак ще се пръскате ;)
Поне така знам аз.. :)
Публикувано: 27 July 2008 - 02:48 PM