Глутница кучета..
Публикувано: 09 September 2007 - 04:54 PM
Публикувано: 09 September 2007 - 04:58 PM
Без значение дали въпросния атакуван минувач е всред виновниците за това им озлобяване..
И какво правим в такъв случай..
Какво може да се направи в рамките на етиката, а и безопасността?
Публикувано: 09 September 2007 - 05:40 PM
В Южния парк съм намерила подход към глутницата, защото искам или не пътят ми минава всеки ден покрай тях.И наистина се оказаха много добрички. Ако отидеш да ги погалиш лягат по корем и се оставят изцяло в ръцете ти.
Относно нападенията към случайните минувачи смятам че нищо не може да се направи. Ако има къде да се приютят ще е най добре. Страхувам се че скоро някой ще разпръсне отрова, защото доста хора пищят от тях и се канят да го направят.
Публикувано: 09 September 2007 - 06:02 PM
Това го зная пределно добре.
Истината е, че аз се "изпотявам " после..
А по време на среща с недоброжелателно улично се стягам и изпъвам като струна.
В такъв момент ставам студена като острие на бръснач и гледам да се измъкнем цели и невредими - аз и съпровождащото ме куче.
Това ми хладнокръвие запази малкото ми куче преди месеци..
Но истината е и че ме е страх..
Мисля, че всеки що годе нормален човек би изпитвал страх и притеснение знаейки, че там нейде навън броди глутница агресивни симпатяги..
cheers
Разбирате ли..не искам да се налага да пускам голямото си куче!
Убедена съм, че той веднага ще ни защити, но не искам да се стига дотам!
Винаги правя всичко възможно да избегна такъв сблъсък..
Да не дава Господ да се налага да си защитаваме живота защото зная, че тогава и двамата бихме се били до смърт.
Аз бих искала мирно и безаварийно да си правя най- обикновените разходки на водените на повод мои кучета из кварталните полянки..
Много ли искам..
l)
София, България 09 септември 2007г. изглежда към днешна дата това е твърде несигурно ..това мое желание..
Публикувано: 09 September 2007 - 08:51 PM
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА:
DAZER УЛТРАЗВУКОВО ЕЛЕКТРОННО УСТРОЙСТВО ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА (КУЧЕГОН)
За какво служи DAZER ?
DAZER служи за отблъскване на нежелани, агресивни кучета. DAZER е предназначен за всеки, който в ежедневието си има нежелани контакти с кучета. Отличен помощник на всеки пешеходец, колоездач, болни и стари хора.
DAZER може да служи за защита на Вашия домашен любимец от други кучета при разходка. DAZER може да се използва и като тренировъчно средство за кучета.
Как работи DAZER ?
DAZER излъчва ултразвук с честота 25KНz, който не се чува от хората, но кучетата и котките го чуват отлично. Ултразвукът им създава неприятно усещане (не болка), което ги кара да освободят зоната около Вас, да избягат или да се отдръпнат.
Защо да си купя DAZER ?
Явленията агресивно куче и улично куче присъстват навсякъде около нас. Налице са дори нападения от кучета върху хора с фатален изход. Цената на лечението, причинената психическа травма и загубените работни дни надвишават многократно цената на DAZER!
Къде се произвежда DAZER ?
DAZER се произвежда в Ню Йорк, САЩ. Той е оригинален американски продукт, защитен с патент и запазена марка.
Вреден ли е DAZER ?
Не, DAZER е напълно безопасен както за хората, така и за кучетата, котките и останалите животни. DAZER е хуманна алтернатива на силовите методи за защита.
Как се употребява DAZER при защита от кучета ?
Насочете DAZER с ултразвуковия излъчвател към застрашаващото Ви куче и натиснете бутона за 1 до 2 секунди. Повторете действието, докато получите ефект.
Кога не трябва да се употребява DAZER ?
Не използвайте DAZER без причина срещу кучета, които с нищо не Ви пречат или застрашават. Безпричинното третиране може да предизвика агресивност или непредвидима реакция в поведението на кучето.
От какво разстояние DAZER действа на кучето ?
DAZER е максимално ефективен от разстояние 5 7 метра, но той се чува от кучетата от доста по-голямо разстояние. Затова, не е излишно да започнете обработката, още когато сте на разстояние 10 15 метра от кучето.
Действа ли DAZER през стена, врата, прозорец или ограда ?
Ултразвукът действа на кучето само ако няма прегради между него и DAZER. Ултразвукът не може да преминава през стени, затворени врати, затворени прозорци или плътни огради.
Колко дълго издържа батерията на DAZER ?
DAZER се продава с включена алкална батерия 9V. Тя е разчетена за 1000 включвания от по 1 секунда. Това означава около 1 година работа с Вашия DAZER! Батерия за DAZER може да бъде купена навсякъде от търговската мрежа.
Може ли с помощта на DAZER да се тренират кучета и да се премахват вредните им навици?
Да, ако третирате с DAZER и съчетавате с устна или ръчна команда, всеки път, когато кучето започне да проявява вредни навици. Скоро то ще спре да го прави. DAZER подсилва командите при обучение.
Какви референции има DAZER ?
DAZER се продава в България от 1999 год. Използва се успешно от инкасаторите и сервизните специалисти на дружествата
"ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ", пощальоните на "БЪЛГАРСКИ ПОЩИ", "ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ", "ТОПЛОФИКАЦИЯ", "БТК", някои служби на МВР и много други.
DAZER се продава по целия свят и е незаменим помощник на хора, имащи нежелани контакти с кучета в служебния и личния си живот.
ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ
DAZER служи за отблъскване на нежелани, агресивни кучета. Устройството излъчва ултразвук с честота 25KНz, който не се чува от хората, но на кучетата създава неприятно усещане, не болка, което ги кара да спрат настъплението си към Вас, да се отдръпнат и дори да избягат. DAZER е напълно безопасен както за хората, така и за кучетата.
DAZER е предназначен за всеки, който в ежедневието си има нежелани контакти с кучета. DAZER може да служи за защита на Вашия домашен любимец от други кучета при разходка. DAZER може да се използва и като тренировъчно средство за кучета.
НАЧИН НА УПОТРЕБА
Насочете устройството с ултразвуковия излъчвател към застрашаващото Ви куче и натиснете бутона за 1 до 2 секунди.
Повторете действието, докато получите ефект.
При натискане на бутона се убедете, че червената лампа, разположена пред него, светва. Ако това не стане, или светлината е мъждукаща, то батерията е за смяна или устройството е повредено.
Зоната на максимална ефективност на устройството е до 7 метра.
Ултразвукът действа на кучето само ако няма прегради между него и устройството.
DAZER може да бъде използван както навън, така и в затворено помещение.
СМЯНА НА БАТЕРИЯТА
Отвийте двата винта, разположени върху долния капак на устройството. DAZER работи само с алкална батерия 9V. Поставете новата батерия, като съблюдавате поляритета.
ВНИМАНИЕ Пазете повърхността на ултразвуковия излъчвател от механични повреди.
Не насочвайте устройството директно към хора.
При контакт с кучета от особено опасни породи, вземете и допълнителни мерки за защита.
Реакцията при въздействие с DAZER е различна - кучето може да продължи да лае от разстояние, да избяга или просто да преустанови агресивността си.
Не използвайте устройството срещу кучета, които с нищо не Ви заплашват, или срещу Вашия домашен любимец. Това ще предизвика тяхното объркване.
Устройството не въздейства на глухи животни.
ПРОИЗВОДИТЕЛ K II Enterprises , USA , New York
ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Допустим работен температурен обхват - - 18°С до +49°С
Минимално звуково налягане - 115 dB на разстояние 2 фута (61cm)
Честота на излъчване - 25KHz +- 1KHz
Ъгъл на дисперсия 30Deg
Електрозахранване 9 Volt алкална батерия ENERGIZER
Работно напрежение 6 до 9 Volt
Светлинна индикация При напрежение на батерията по-малко от 6 Volt
Среден живот на батерията 6 до 9 месеца
Размери 5,7см ширина ; 11,5см дължина ; 3,3см височина
Тегло 122 грама (включително батерията)
Корпус Удароустойчива АВС пластмаса
Цвят Сив
Скоба за закачване Еластична , от неръждаема стомана
Опаковка Тип color gift box
Прикачени файлове
-
dazer2.jpg (22.7K)
Брой сваляния: 84
Публикувано: 09 September 2007 - 09:05 PM
КУЧЕГОН НОВО ПОКОЛЕНИЕ!
УДОБЕН ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ ОТ ДАМИ.
Кучегон Guardian
Дължина: 110 mm
Ширина: 70 mm
Дебелина: 23 mm
Тегло: 120 g
Ефективност: 4 m+
* Забележка: Този кучегон изстрелва газ. (!?)
oo
Прикачени файлове
-
gs.jpg (15.41K)
Брой сваляния: 85
Публикувано: 09 September 2007 - 09:11 PM
Статичен Кучегон ANIMALCHASER - ЕЛЕКТРОННО УСТРОЙСТВО ЗА ЗАЩИТА 55.00лв.
Статичен Кучегон ANIMALCHASER реализира защита от нежелан достъп на животни (кучета, котки, катерици, полски и горски мишки, диви животни) до Вашия обект като излъчва мощен 130dB ултразвуков сигнал с променлива честота в обхвата 16 kHz - 23 kHz . Това създава силен дискомфорт у животните, не болка и ги кара да напуснат защитавания от уреда район.
ANIMALCHASER защитава площ от около 250-280 квадратни метра в зона от 90-градусов сектор, разположен фронтално пред уреда.
ANIMALCHASER се състои от основен модул включващ ултразвуков излъчвател, специален защитен кожух, предназначен за монтаж на открито и захранващ адаптер 220VAC/9VDC с 6 метров кабел.
1. Отвори за закрепване;
2. Защитен кожух;
3. Основен модул;
4. Светодиоден индикатор;
5. Кабел на адаптора;
6. Захранващ адаптор 220VAC/9VDC;
ANIMALCHASER се монтира върху стена, ограда, пощенска кутия или дърво, посредством защитния си кожух, в който само с едно приплъзване се поставя основния модул на уреда.Защитният кожух предпазва уреда от валежи и позволява неговото лесно демонтиране и съхранение при необходимост.
ANIMALCHASER се захранва с адаптер от мрежата за 220V, като към уреда се подава безопасното напрежение от 9V, приложимо при експлоатация на уреди на открито. Буксата за включване на адаптора се намира на долната стена в корпуса на уреда, което позволява лесното му монтиране и демонтиране.
Светодиодният индикатор свети в червено винаги, когато уреда работи и чрез него може да бъде контролирана изправността му.
ANIMALCHASER консумира от електрическата мрежа около 1.5W за 1 час, което прави използването му практически безплатно за потребителя.
Посредством ANIMALCHASER се реализира надеждна и евтина защита на градини, дворове, складови помещения, хранителни заведения и навсякъде, където достъпът на кучета, котки, катерици, полски и горски мишки, диви животни е нежелан и вреден. ANIMALCHASER предлага един съвременен, хуманен и безопасен начин на защита.
Подходящо за Вашата къща, двор.
Прикачени файлове
-
animalchaser.jpg (25.24K)
Брой сваляния: 102
Публикувано: 09 September 2007 - 09:25 PM
Цитат
Отговор: не мога да преценя дали има женска в групата те се появяват като някакви" филмови герои", буквално изникват в бесен бяг от нейде, спускат се към кучето ми..
НО!Ако имаше женска би следвало тя да тича напред, а те да я гонят за да я докопат, нали?
Имат каишки, но поради здравословната дистанция, която подържам помежду ни не мога да видя дали са нови.
Платнени са каишките.
Не смея и да си помисля да им позволя да ни заобиколят, а аз да водя "запис" относно цвета на каишките им, целостта на ушетата им и прочее..
2. Към всички кучета ли проявяват агресия?
Отговор: не прекарвам времето си навън за да мога да дам отговор.
Към моите кучета са враждебни и само дистанцията, която за сега съумявам да спазя ни пази от конфликт..
3. Лаят ли по хора?
Отговор: когато ги виждам навън няма хора.
Аз съм " хората".Когато ни съзрат се групират и тръгват към нас фучейки, а аз ..представям си какво изражение правя в този миг..
И добре, че няма хора да ме видят..
Те излъчват агресия, а аз заставам като войник готова ако се наложи да коля и беся..да браня кучето си с всички средства..ужас!
Май май ще трябва освен кучегон да се снабдя и с "подвижен зъб"..
Божичко!
Докъде стигнах! ouu
Виждам ги и веднага се изнасям в противоположна посока със стегната крачка.
Почнах вече като индианците да душа въздуха и да се ослушвам напрегнато..Да гледам реакциите на уличните котки из тревите, птиците по дърветата..
Преди малко излизах навън "въоръжена"с празна бутилка пластмасова от "пепси" и верига закачена на същата ръка..
Ако се наложи да вдигна поне шум..Да ги стресна..
Дано са се изнесли и не ги видя повече..
oo
Приятели моля ви разберете ме..
Аз обичам страшно много кучетата!
Но нима заслужавам да живея в страх?!
Нима е редно да се "въоръжавам" с разни дивотии и да "играя" на криеница с агресивни кучета..?
Искрено се надявам и се моля на Бог да са се изнесли в друг квартал
( егати пожеланието!) и да нямаме
"близки срещи с уличния, боен вид" кучета..
Преди години най - добрата ми приятелка, кротко, спокойно и миролюбиво същество от човешки вид бе жестоко нахапана от улична глутница само защото..дръзнала да мине по една улица
"запазена, тяхна територия "отивайки на частни уроци по пеене..
Ама вижте какво - ако искате някакво съдействие - помогнете и вие. Едно е да имаш глутница, която се събира около разгонена женска, съвсем друго - ако са смесена компания отдавна кастрирани. Едно е да пазят територия от други кучета - съвсем друго - да нападат и хора. Как да ви дадем акъл, след като не ни давате никаква информация - нито се знае кастрирани ли са, нито колко са, има ли женска и т.н. Излезте без кучетата и посъберете информация за "новодомците". Ако ви нападнат - поне ще имаме отговор на един от въпросите r)
И моля, трудно е човек да се ориентира в тема с безкрайно дълги емоционални постинги - пишете по темата...
Публикувано: 09 September 2007 - 09:32 PM
Благодаря за съвета "Ако ви нападнат - поне ще имаме отговор на един от въпросите ", но ще го оставя за някой по - смел от мен да прави това проучване.
Ще се справя нЕкак си и със съветите на хората тук, които изчетоха моите постинги въпреки човешките емоции описани в тях!
Нали не ми се карате нещо, че съм човек и изпитвам емоции и открито си споделям с хората тук нещата, които ме вълнуват?!
Не нарушавам правилата на форума и не бива никой да казва някому "какво и как да напише", нали така?
Който иска влиза тук, чете, иска да пише или не - това е.
Лека и спокойна нощ, вам!
wink
Публикувано: 09 September 2007 - 09:43 PM
Ако форумът беше за психоаналитици, и емоционалните постинги щяха да ни дадат ценна информация, само че не за това какво да се прави с кучетата.
Лошо няма да има и малко съспенс, ама нека не прекаляваме.
Публикувано: 09 September 2007 - 09:49 PM
Цитат
Цитат
този път съм АБСОЛЮТНО съгласна. b)

Публикувано: 09 September 2007 - 09:53 PM
УТРЕ ЩЕ СЕ ОБАДЯ НА ТЕЛЕФОНА ДАДЕН МИ ОТ munk.
А не смятах, че има някакъв проблем, че да се стига до злостни подмятания и препращания до "аналитици" да си споделяме за истории относно улични сблъсъци.
Само спокойно.
Благодаря ви за мненията и на двамата.
А най - вече за съветите!
cheers
Публикувано: 09 September 2007 - 10:00 PM
успех!
cheers

Публикувано: 09 September 2007 - 10:02 PM
Публикувано: 10 September 2007 - 10:25 AM
п.п.Странно ми беше да прочета подготовката за хладно оръжие от пацифист.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 10 September 2007 - 10:28 AM
Аз също ходя в Южния парк, въпросната глутница веднъж се опита да ни нападне, но се справихме - просто се държиш на положение и си ходиш нормално. И понеже мисля, че за всеки има място под слънцето, не бих си позволила да категоризирам кучетата на "пумита" и домашни принцове и принцеси. Жал ми е за съдбата на тези кучета, те са млади и както каза arizona са били нападани от достойни за презрение хорица /избиващи комплекси/, заради което единствения път към мирно съвместно съжителство пак е ДОБРОТО отношение.

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 10 September 2007 - 08:12 PM
Цитат
Нож Smith & Wesson модел SW990ТА 55.00лв.
Дръжка: неръждаема стомана, полимер
Обща дължина: 7"/ 17.8 см
Тегло: 1.50 oz/ 43 гр
Стомана: 440C с тефлоново покритие
Включва кания със синджир за носене на врата.
oleeee
п.с. май май требе да се въоръжаваме..
oo
Боже oleeee това ли е начина да се защитиш от кучетата???? bl) И после се преписваш към хората,които обичат животни?????Честно да ти кажа мен ме убеждаваш в точно обратното. Едва ли някой който обича кучетата може да прибегне до тея електронни устройства, а и накрая този нож. ouu За мен те са само за хора с лабилна психика. Все пак това са кучета не са някои сериини убийци или терористи.
Dury не се засягай ама отстрани изглежда точно така.
Публикувано: 10 September 2007 - 08:42 PM
Затова не позвъних на последния телефон, който ми предостави мunk тук.
Всъщност пуснах темата защото ми трябваха координати на хора, които се занимават с подобни "ситуации ".
Благодаря на munk за телефоните - това ми бе нужно към момента тогава.
Темата би могла вече да бъде затворена.
Благодаря на всички, които се включиха тук.
п.с.моля да ме извините за моят" черен хумор" - точно това бе снимката с ножчето, извинете ако съм ви разстроила.
Ще помоля снимката да бъде изтрита.
Не се разстройвате моля и не си вадете заключения за напълно непознати вам хора.
Дури ползва нож само за да си среже филийка хляб.
Здрав разум ви желая и нека бъдем толерантни не само към така обичаните от нас животни от всякакъв вид и размер.
Сега ще помоля темата да бъде закрита и снимката изтрита.