Глутница кучета..
Публикувано: 10 September 2007 - 10:40 PM
И сега какво - няма глутница, няма проблем.
Публикувано: 10 September 2007 - 11:20 PM
Хайде да мислим конструктивно-обичаме животните,луди сме по кучетата,познаваме поведението им и най-честите им реакции-нека да си бъдем полезни,а не да си говорим ей-така.Как би трябвало да се действа в подобна ситуация?Какви превантивни мерки да вземем-аз нося шише с вода,защото съм забелязалаче кучовци се страхуват от напръскване.А как да огледаш подобна глутница?А как да разхождаш кучето си,ако в околността се появи такава-с кварталните е ясно?Храна?
По-опитните да споделят,нека не се обвиняваме,а да се учим!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 10 September 2007 - 11:30 PM

Публикувано: 11 September 2007 - 10:53 AM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 11 September 2007 - 12:01 PM
Между другото, в нашия квартал, където има доста бездомни и полу-бездомни (пуснати от "стопаните" да си се разхождат ей така bash ), взеха да се появяват тези дни нови големи кастрирани кучета. Не съм забелязала някое от тях да е агресивно, просто са доста уплашени животинките. Явно са попаднали тук по погрешка. Мога да направя опит да ги снимам и ако някой си ги познае, да каже от къде са, та да си ги върнем на позната територия по някакъв начин.

Публикувано: 11 September 2007 - 12:42 PM
Цитат
bravoS b)

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 11 September 2007 - 12:54 PM
Цитат
Между другото, в нашия квартал, където има доста бездомни и полу-бездомни (пуснати от "стопаните" да си се разхождат ей така bash ), взеха да се появяват тези дни нови големи кастрирани кучета. Не съм забелязала някое от тях да е агресивно, просто са доста уплашени животинките. Явно са попаднали тук по погрешка. Мога да направя опит да ги снимам и ако някой си ги познае, да каже от къде са, та да си ги върнем на позната територия по някакъв начин.
И аз изчетох много внимателно всичките излияния на въпросната Дури. това което се набива в очи и може да се направи като извод е, че толкова много я е страх, че много иска да пусне своето куче срещу глутницата помияри за да я защити или пък да използва оръжие!
Не мога да допусна, че човек, който много обича кучетата и има опит с тях, може да се разпростре на толкова страници да обяснява преживяванията си и да си мисли как може до си пусне кучето срещу тях, но не искала да стига дотам.
Според мен има нещо нередно в цялата тирада. Ако това е било голям проблем, защо няма други сигнали за това?
Публикувано: 11 September 2007 - 02:48 PM
Никой не ми отговори на въпросите-как да реагираме,ако ни нападнт агресивни бездомни кучета?
При мен ситуацията се разви на мост,през нощта,зимно време-изведнъж с лаене ме пресрещат няколко-5-6 -повече,не съм сигурна кучета.Две от тях са особено злобни и безстрашни-скачат и ръмжат на около метър пред мен,като взаимно си дават кураж-едното като скъси дистанцията,и другото го последва.В глутницата има и няколко по-далечни,облайващи само,които са като аларма,но не приближават.За буквално минути дойдоха и други кучета,и ме обградиха от всички страни и започнаха да стесняват кръга осколо мен.Бях вцепенена,не съм помръднала даже,едвам дишах,за да не ги предизвикам.Не можех звук да издам,честно,как да се развикам.А трябва ли с крясъци да се опитвам да ги разгоня-ако се получи обратен ефект?Да мръдна,но накъде?Чувала съм,че трябва бавно,на заден ход,без да давам гръб на кучето,да се отдалеча.Но те бяха в кръг около мен,затова реших, че ще се опитам да мина през тях,направо.За минути през главата ми мина всякаква информация-какво съм прочела,какво знам,какво да правя,какво не...на ум прерових съдържанието на дамската си чанта-нямам спрей,нямам дезодорант,за да ги напръскам,чадъра ми и 5 минути не мога да го отворя,имам химикал-О,Боже,повярвайте ми,че в ужаса ми и химикалът ми си струваше все нещичко за самозащита!?! ,и шише с минерална вода-това беше наличното.
Реших се,извадих шишето бавно от чантата и направих крачка напред-и в същия миг и кучето скочи и ме захапа за крака...Ето,точно в този момент ми се върна гласа-така запищях,че чак не се познах ,и излях водата със замах по кучетата.С чантата не съм ги удряла-поне моето куче се е хвърляло на човек,който точно с чанта го удряше по главата,така че не я използвах.Спаси ме такси,което се движеше в другото платно,но е видял суматохата.Единственото,което си мислих,беше,да не допускам да ме съборят,ако падна-направо съм изхапана навсякъде!Ритах ги в зъбите,но ако не беше шофьора,не ми се мисли какво щеше да последва-всъщност изцяло зависех от тяхната реакция,нямах сили срещу 4-5 налитащи кучета.
Чудя се къде съм сгрешила?С водата?Или че тръгнах напред?Как трябва да се реагира в такъв момент?Дозодоранта може ли да помогне?
Мен лично плътните зимни дрехи и кубинки ме предпазиха от сериозни разкъсвания.Късмет,че преличах на ходещ ескимос,иначе...
Пишете по съществото на проблема,моля ви.Нека споделим адекватен опит.

Публикувано: 11 September 2007 - 04:07 PM
водата според мен е трябвало да я излееш,да си помислят че им даваш нещо ,нищо че не са гладни да речем
......много е трудно да се каже как трябва да се реагира защото причините да те нападнат са различни и искат различен подход и деиствия,понякога става въпрос за глутница ,понякога за отделни кучета,макар и няколко,понякога пазят територия понякога малки,или пък храна .....и накрая в този момент едва ли ще си спомниш какво трябва да правиш,ще деистваш инстинктивно,виж ако си изживявал подобни моменти често е по друго,или ако си кучкар (ти затва си била адекватна ),друг фактор ,на улицата кучета всякакви и всеки с характера си,по правило се страхуваите от овчаркоподобни еле от едри черно бели.
пп вики поласкан съм

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 11 September 2007 - 05:50 PM
мене преди 20 дена ме нападнаха 2 кучета, посред бял ден.
а аз с куче, мъжко.
те,заради кучо ме нападнаХА де, то това ясно.
хукнаха след мене с лай и ръмжене, аз смела. тропнах с крак и им викам - не, назад...
преди тоя номер минаваше, ама тия по-агресивни бяха.
и нападнаха изотзад.
то, горкото са шашстиса.
аз куче ли да вардя ръка ли да вардя
че накрая запищях и ги разгоних.
нищо че после цял ден ръка ме боля.
p.s.: и да, авторката на темата хвърли всички ни в смях...
доста преувеличено....
Публикувано: 11 September 2007 - 08:05 PM
- гледай право в очите и отстъпвай бавно
- обърни се , защото ако го фиксираш го предизвикваш...и пак бавно се отдалечаваш
разбира се и в двата случая максимум желателно спокойствие / де бре s) /
при мен се е случвало с единични кучета или поне само 2-3...пробвах и давта метода...странното е, че и двата имаха резултат....та се чудя s)
PS...mamaZu r)
Публикувано: 11 September 2007 - 08:47 PM
...и не съм казал че имам опит .но съм виждал хора с опит,аз не бих си позволил поведение като тяхното

Публикувано: 12 September 2007 - 12:14 AM

Публикувано: 12 September 2007 - 08:33 PM
Много често ако не става въпрос за истинско нападение - примерно на метри от вас качват женска - можете просто да опитате да спрете държейки кучето си близо и да говорите на кучетата спокойно с висок глас- Циба или Марш, казано твърдо ще ги разкара...Помага ако не е мега напечено и ако вашето не е също готово за бой..
В крайна сметка без причина улично куче няма да нападне първо .По-добре да разберем каква е , нали..Тези кучета са опитали достатъчно бой ,камъни ,сачми ,ритници и т.н. от хората и са изяли доста зъби от насъскани домашни любимци - та добре знаят кое, какво и докъде ...
Аз лично проблеми с кварталните кучета не съм имала.Рядко ми е случвало, но с непознати улични.Мой главен проблем са домашните агресивни пуснати свободно кучета.
п.п.Ако обаче наистина някой иска да превърне темата в арена "Мразя уличните и как да ги изтребим" ,или "Как да се въоръжа с нож или да си насъскам песа да ги избие" - аз също ще помоля да се прекрати.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 12 September 2007 - 08:35 PM
Цитат
ааааа не съм аз тоя път кака

Публикувано: 12 September 2007 - 09:02 PM
пп моля модератора да предпупреди агалина да не се занася с мен(щото съм женен) cl)