Dog.bg Форуми : Глутница кучета..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета..

#61 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 September 2007 - 09:22 PM

Модът липсва временно...кат` си дойде- ще забърше. dribble
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#62 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2007 - 09:49 PM

Кучетата имат уважение поне към ръста който те го нямат. (Кой съм аз да говоря с мойте 1.60 ама). Та достатъчно е да се изправиш срещу тях и млъкват и изчезват. Аз имам друг проблем - бесни малки булонки, обожават да двавкат и да ти висят на крачола отзад. Пфууу хем нямат демидж хем дразнят и ми е усилие да не се опитам да ги нараня - и аз човек по принцип. Много мразя дребни домашни бързо тичкащи и джафкащи кучета.

#63 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:29 PM

Съгласна съм с agalina, че най-проблемни са домашните агрисивни и пуснати свободно кучета!! Е такова чудо нЕма! И проблема е, че за разлика от бездомните, тях не ги е страх.

В парка на поляната, на която ходим, водят 2 питбула да се социализират. Ами честно казано, не се получава - получава се само конфликт с другите кучета. Единият пит е мъничък и с него досега не съм имала проблем, поне аз и моето куче, Другият обаче е по-голям и игрите му с което и да е куче все завършват с опит да му прегризе гърлото. А моят дзвер веднъж се сби с този големия питбул - представете си го какъвто е дребен, 15 кила е, но има характер Ари и не се дава да му се качват на главата. Смешното е, че Ари се отърва с една-две драскотини, а стопанката на пита мрънкаше, че моето куче му разкъсало кожата на две места cl) .

След тази случка гледах ако те са първи на поляната да не се доближаваме. Не обичам конфликтите, все съм готова да се махна дори ако съм била аз първа там. Обаче моя приятел ми каза: няма да се изнасяме и да се крием в храстите всеки път. И има резултат. Спрях да отстъпвам и да се изнасям. Големия пит го виждам вече вързан /дано да е трайно занапред/ и си стоят отстрани сами с двата пита.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#64 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 September 2007 - 10:38 PM

Цитат

п.п.Ако обаче наистина някой иска да превърне темата в арена "Мразя уличните и как да ги изтребим" ,или "Как да се въоръжа с нож или да си насъскам песа да ги избие" - аз също ще помоля да се прекрати.

Прочетох темата отначало ... не, не е такава. Никой не мрази уличните кучета, но да се крием и да казваме, че няма проблеми и те съжителстват мирно и тихо с всички няма да е точно.

По темата - един човек търси помощ. Кой, какво - потърсил е помощ от любимия си форум. Няма значение кой колко поста има, хората са различни - факт - може би Дури се страхува от непознати кучета, и то не за себе си, а за кучетата си. До тук не получи съвет как да се справи с този проблем, напротив - получи достатъчно обиди, които да я откажат да пита въобще в бъдеще каквото и да е. Виновна ли е, че е попитала - явно да. Част от форума типично в стил "глутницата" е готов да се нахвърли върху всеки, който мисли различно или постъпва различно. Може да е емоционално, но е истинско и единици се опитаха да помогнат, което е тъжно, останалите просто използваха случая да се нахвърлят върху различния.

Писал съм неведнъж - в моя квартал също има големи глутници. Увеличават се. В момента трите кучета от миналата година в левия край на блока ми вече са постоянно пет, а когато се разлаят всички, точно за две минути стават поне осем - идват отвсякъде. Невъзможно е да се мине с куче. Аз минавам, мъж съм, справям се, но бабата от горния етаж си вдига болонката на ръце и крещи като луда, за да мине оттам. Не е смешно, тъжно е, тя е възрастна жена и кученцето и е като дете. Всъщност обикновенно избирам да мина оттам, защото от дясно, където е най краткия път до парка е невъзможно да се мине - има три големи мъжки кучета, които скачат на Кевин и няколко пъти ми се налага да взема крути мерки. Лошото е, че най голямото застава пред нас, през това време другите атакуват отзад, опитвайки се за захапят Кев, а не мен, а той се чуди какво да прави, не се страхува, застава пред мен и не отстъпва, а мен ме е страх повече за него, не за мен. Ако успеем да ги минем, излизаме на пътя, който е точно до реката - там от храстите излизат на пет метра, защото има и кофи. Да не говоря за строежа, в който се е заселила най новата глутница - поне гонят на няколко метра от входа, после спират.

Преди време приятелката ми излезна да разхожда Кевин. Същата глутница скача, тя се спъва и пада на земята, не иска да пусне Кевин, защото се страхува, че ще го подгонят и няма да можем да го намерим, кучетата за радост не я закачат нея, но скачат на кучето - прибра се плачейки и сега не иска да го разхожда, страхува се, не за себе си, тя е мъжко момиче, страхува се, че ще направят нещо на него и тя няма да може да го предотврати. Излизаме тримата, аз вървя с Кевин напред, минаваме глутниците и тогава тя си хваща повода и отиват на разходка, аз се прибирам, когато се връщат ми се обажда по телефона - ела ни вземи.

Това е в общи линии. Без да описвам какво е да карате колело с куче и как изскачат отвякъде и те гонят.

Когато се нанесох в блока, в който живея, нямаше толкова кучета. Имаше котки ... сега котките изчезнаха, но за това пък в мазетата имаме мишки и плъхове, то не пръскаха с отрови, с какво ли не - не помага, има ги вече и по улицата. А колко е гадна картинката да видите разкъсани котенца от кучетата ...

В крайна сметка всички трябва да си дадем сметка, че кучето е хищник. Обособяването му в големи популации, независимо дали са кастрирани или не, или част от тях са кастрирани по никакъв начин не намалява риска от нападение, и върху хора, и върху нашите кучета. Имаше един момент, в който обеснявах на бабите, които ги хранят да им оставят храната на различни места, но вече ми омръзна - отиват, излизат си остатъка от манджите с някакъв хляб на едно място и са доволни, че са изпълнили дълга си - нахранили са ги.

Също като agalina - имал съм проблеми и с уличните, и с кучета на невъзпитани стопани. Казано честно, проблемите с домашните са по малко, но по сериозни, В крайна сметка това е част от живота с куче в София и наистина глутниците могат да бъдат много сериозен проблем.

Не мога да ви опиша какво удоволствие е в красивите европейски градове - Виена - как не видяхме едно улично куче, паркове красота, усмихнати хора с кучета в градинките, пред Виенската опера в парка хората си разхождаха кучетата, на изходите на Виена - училище за кучета, с спортна площадка за аджилити - красота. Загреб - паркове, хора с кучета, без нито една улична глутница. За съжаление тук е различно и колкото по бързо направим така, че София да стане един красив град, с възможно най малко бездомни, с паркове и алеи за разходка и спорт - толкова по добре за всички, и за нас, и за кучетата.

#65 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:50 PM

Проблемите с домашните са наистина сериозни - могат да бъдат абсолютно аналогичен повод, който да те ограничава при разходка- предишното ми куче го нападаха свирепо в парка - единия път пуснат свободно доберман, който стопанката не могла да овладее по никакъв ама никакъв начин не я слушал, докато баща ми стоял стъпил на пейка с кучето на ръце, а онзи звяр отдолу се хвърлял - нормално ли е това??

Постепенно се принудихме да спрем разходките в парка, вече можеше да тича на воля само на вилата, самичък, без други кучета, с които да си играе. Разви страх и неприязън. Ръмжеше на всички мъжки кучета отдалече. Иначе изключително умно, кротко и дорбо куче - пудел. Около блока разходките ги съобразявах с разходките на тоя и оня, за да не се засечем. Накратко: провалиха ни възможността за нормален живот- не бездомните - а домашните, върху които УЖ има контрол.

И ако срещу бездомните може да скача всеки, защото те са ничии, как можем, питам се, да се борим с напастта на домашните агресивни и свободно пуснати кучета?? Там какви оръжия от каталога да приложим? Ето цяла нова тема за разговор!
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#66 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 September 2007 - 09:44 AM

Цитат

Не мога да ви опиша какво удоволствие е в красивите европейски градове - Виена - как не видяхме едно улично куче, паркове красота, усмихнати хора с кучета в градинките, пред Виенската опера в парка хората си разхождаха кучетата, на изходите на Виена - училище за кучета, с спортна площадка за аджилити - красота. Загреб - паркове, хора с кучета, без нито една улична глутница. За съжаление тук е различно и колкото по бързо направим така, че София да стане един красив град, с възможно най малко бездомни, с паркове и алеи за разходка и спорт - толкова по добре за всички, и за нас, и за кучетата.

Ами аз не знам защо все си говорим едни и същи неща.Просто си бях сигурна накъде ще тръгне темата.Имаме писано поне в 5 теми -полемики и изводи за проблема за бездомните кучeта - защо, какво и как.И че никой не иска да са по улиците ,и че нещата не стават с магическа пръчка....и че вариантите са два - избиване поголовно - което е с временен резултат и по-скъпо ( отделно ,че аз примерно го определям като зверство) и кастриране, здравно поддържане и регистриране на всички - домашни и не; евтаназия на доказано агресивни ; законово ограничаване на изхвърлянето и изоставянето на домашните - което е по-трудното ,но затова пък устойчиво намаляване на популацията.Мисля ,хората , които проумяват втория начин се научават да са толерантни и да приемат, че нещата не стават от само себе си.Отделно някой от нас се трудят по въпроса - с кастриране ,лечение, задомяване, със законодателни инициативи ,с лобиране ,с разясняване ,с позиция ,изобщо- начини - бол.Но това е лично решение- жертване на време ,пари и емоции.Другото също е лично решение- воплите ,че някой трябва да свърши работата, че не ни е комфортно ,че може да се трови ,стреля, насъсква....Всичко това на фона на липсата на Закон, на финансови общински щения ,при пълната абдикация на държавата от проблема - даже напротив - държавните вет служби години поред поддържат статуквото ..Емии...как да стане тогава??
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2007 - 12:09 PM

ааа кака преправила си постинга си и си попроменила малко контекста ,тук там триинала ,после добавила,не е честно cl)

и ако някои обърна темата това си ти ........просто толкоз си наплашена че виждаш във всяко изказване заплаха,за теб има само един начин ТВОЯ убедена си и деистваш ,и ако някои друг изкаже,или само загатне ,за нещо различно.......жална му маика
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#68 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 September 2007 - 12:28 PM

Изтрих го-обръщението към теб изтрих - вижда се.Какво лошо има да се редактира- в името на отстъпка пред конфронтацията?? Но не съм наплашена ,приятелю , аз общо взето доста трудно се изплашвам ....И не си сменям мнението както дойде, не пиша под други никове и винаги отстоявам позицията си- окрито и по съвест.Толкоз.
На ЛС мога да ти дам прост съвет - колко тъпо нещо е честолюбието...
Останалите , извинете ме за ОФФ-а ми, моля.
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2007 - 03:22 PM

През улицата досами блока, в който живея току -що видях полегнали няколко непознати кучета.
Сега отивам да ги снимам и огледам..
Лаят по кучета.
Сега ще проверя на хора как реагират.
Ще опитам да ги снимам и с видеото на апарата.

п.с.Вчера и днес в тревите видях 2 трупа на мъртви котки.
Не знам дали имат общо с тези кучета или са отровени, но като знам как си ги "гледат" хората из квартала и как им хвърлят и носят храна..
Не вярвам да са отровени..И все пак е възможно.
Така или иначе не зная от какво е, но има две мъртви големи котки ( на различни места) в квартала.

#70 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2007 - 03:37 PM

Информация за кучетата:
- 5 на брой
- на различна възраст
-реагират различно на преминаващите хора
- някои хора не лаят
-други лаят
Преди мен по улицата преминаха мъж.Не го залаяха.
Колоездач също не го залаяха.
Мен ме залаяха.Но може би съм им се видяла подозрителна с тоя апарат да им святкам затова не посмях да се приближа съвсем към тях.
Една жена докато си преминаваше по улицата едното куче се спусна и я залая.
Тя се извъртя стресната и му каза нещо.
То продължи да я лае, но отстъпи назад и встрани.
Сега ще кача снимки.Никак не са добри..
oo
п.с. нямам грам храна да ги нахраня и спечеля " на своя страна".
Тъкмо щях да излизам за хонорар и после да поръчвам чувал храна..

#71 Потребителят е офлайн   kate_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2007 - 03:42 PM

Вчера в горната част на ул.Жолио Кюри (Посока Интерпред) са забелязана глутница от 10-ина нови в квартала кучета. Всички кастрирани. Нямам информация дали са агресивни.

#72 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2007 - 03:43 PM

Първата снимка показва разстоянието от входната врата и улицата и как преминава един мъж, а те си лежат от другата страна и не го лаят.
п.с. после като се върна бих могла да кача и видео ако някой ме упъти как точно става това..

Прикачени файлове

#73 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2007 - 03:45 PM

oo

Прикачени файлове

#74 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2007 - 03:46 PM

oo

Прикачени файлове

#75 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2007 - 03:50 PM

Залаяха ме две от кучетата.
Другите лежаха.
Едното предобладаващо черничко на цвят ме гледаше втренчено и лежеше..
Със сигурност видях, че тези дет ме залаяха бяха с каишки.
От тези маркировъчните.
А бежовкото куче, което е на по- преден план на снимките имаше на дясното уше ( мисля че не греша че е дясното) и срязанко..
Нещо като с "V" отрязано..

п.с.току - що пак скочих до долу да ги видя и да опитам да направя по- ясни снимки и..
НЯМА ГИ.
oo

#76 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 September 2007 - 07:44 AM

Цитат

0885 925586, Захариева - това е координаторът на общинското пресприятие "Екоравновесие", което се занимава с уличните кучета.

Напомням за тази служба.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 08:51 AM

хеххе ако искаше на лична щеше да ми отговориш там?искаш публичност.

.......изтри да и едва ли е заради това да не се конфронтираш с някои щото тои ти е отговорил вече и то цитирал те ,можеше да се извиниш(може и на лична),маи те е страх от модовете и затва b) .........и добави агалаина ,което ми доказва че далеч не е заради това да не се конфронтираш,вкарала си едни мои мисли в кавички ,обаче в различен контекст,демек това искаше да кажеш.

......за отстояване на позициите ,на мен ли го казваш .гледам вече и ти говориш различно за пита ,едно време като ти разправях че не трябва да ги гледа всеки,ме обвиняваше,като ти разправях опастноста от атакуващ пит ти ми разправяше за пет терапия ,сега гледам споменаваш могат да бъдат и опасни............излиза че си спорила с мен за да се келешиш,или от честолиубие

и нак да много съм честолюбив,и аз съм човек

за ника .......постарах се и наи тъпия да се сети кои пишпе зад брадпет,макар ти да не се досети бях честен и те предупредих с кои говориш,немога да парадирам с него и затова може би изглежда че се крия ок,аз съм петко пиша с този ник защото другия ми е баннед(и то маи безсрочно.....непише) ,сега ще ме баннат и с този ,ма ше си регистрирам друг

чекаи и аз да се извиня за оффа ,сори.
а вики извинявам ти се ако съм те засегнал с поста,маи не трябваше да пиша тук
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни