Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 04 June 2006 - 02:18 PM
Цитат
Здравейте всички:))))))))))))), казвам се Мариана и много се радвам че открих толкова много неща за породата Померан, които очевидно се дължат на отличните ви познания за породата r) Преди три дни с моя приятел се разхождахме по ул. Солунска в София и спорехме по вапроса - дали след като сменихме шест различни породи кучета има смисъл да продалжаваме да търсим поредния, най-прекрасен домашен любимец, който не сваля тапети, не изяжда стените, не ближе храчки по улицата и нт..... dribble След спора решихме да опитаме за последно с най малкото куче на света, което по моя информация е Чихуа хуа, през това време минахме покрай кучешкия магазин на Солунска и видяхме една малка космата топчица, много позната като порода( наши приятели във Варна имат два прекрасни Померана внос от Австрия) порадвахме и се но се отказахме заради козината! На следващия ден имахме среща с отговорника по развъдна дейност в клуб Чихуа хуа, отидохме у тях видяхме уникалното кученце което му беше останало, което също беше дългокосместо и си тръгнахме някак разколебани и с празни сърца s) .
Тогава и двамата се спогледахме и си казахме : отиваме в магазина на Солунска, може да има нещо ново super best и така стигнахме, огледахме, отново поискахме малката, златна топчица от витрината и си тръгнахме с нея. Не съм сигурна дали е съвсем чиста като порода, няма родословие, защото е от български родители и ми обясниха че тъй като няма клуб и развъдна дейност не може да се издават родословия. Както и да е ще ви пратя снимка и ще чакам вашето мнение w) като я сравнявам с кучетата на нашите приятели във Варна ми изглежда съвсем породиста, но все пак вие сте специалистите, кажете си тежката дума !
За сега довиждане от мен и Зира
Прикачени файлове
-
DSC00001.JPG (202.61K)
Брой сваляния: 564
Публикувано: 04 June 2006 - 02:40 PM
За съжаление поредната лъжа на магазина на солунска a)
Цитат
Дрън -дрън от 10г. БКК " Северни кучета " успешно завежта и секцията за щпицове в клуба има внесени кучета от Америка ,Русия,Сърбия има и български развъдници с прекрасни померани 1super
Но както и да е сега е важно малката ви принцеса да е здрава защото много често взето бебе от зоомагазин си идва в новия дом с болестите.... s)
п.п. намали си снимката ще е по удобно за разглеждане
Публикувано: 04 June 2006 - 02:50 PM
Аз бих се радвала да разкажеш нещо повече и за кученцата на вашите приятели от Варна. Аз съм от Варна и ми е много тъжно ,че никога по разходки не срещам померани. Чувам от хора,че имало а не ги срещам s) .
Публикувано: 04 June 2006 - 02:52 PM
Публикувано: 04 June 2006 - 03:10 PM
Цитат
Аз бих се радвала да разкажеш нещо повече и за кученцата на вашите приятели от Варна. Аз съм от Варна и ми е много тъжно ,че никога по разходки не срещам померани. Чувам от хора,че имало а не ги срещам s) .
Здравейте отново w) много ви благодаря за информацията и за бързия отговор!
Ще се опитам да се свържа със хората от които е взета Зира, разбира се ако ми дадат техни координати от магазина. Що се отнася до приятелите ми от Варна ще питам довечера и ако е удобно ще ти пратя веднага координати за да се свържете девойката е много мила и мисля че ужасно ще се зарадва да си общува с теб super best . За съжаление още не съм открила как да намаля нимката но кото открия ще го направя незабавно. Все пак ми кажете какво мислите за малката? Излъгали ли са ме за породата или поне това не е лъжа според вас. Като гледам снимките е същата но все пак е на два месеца и не мога да преценя s) помогнете r) r) r)
Публикувано: 04 June 2006 - 03:52 PM
Ще чакаме още снимки r)
Публикувано: 04 June 2006 - 06:28 PM
Цитат
Ще чакаме още снимки r)
Seska, Зира е родена на 24.03 и тежи 920 грама. Много се радвам че ти харесва името, Зира идва от Захира (Захир) понятие, взето от ислямската митология от XVI век: означава нещо, което сме видели и не можем да го забравим. Захирът би могъл да е колона, монета, натрапчива мисъл, която в крайна сметка обсебва изцяло живота ни и ни води до святост или до лудост. Май доста подхожда на породата r) r) r). Исках да те питам можеш ли да водиш на изложба куче без родословие?
Публикувано: 04 June 2006 - 07:00 PM
Публикувано: 04 June 2006 - 09:44 PM
Публикувано: 04 June 2006 - 09:46 PM
Цитат
Отгледал съм 3 померански шпица.Незнам дали самата порода е дълголетна, но и трите починаха от старост на ~17 години.Много са благородни и са страхотни домашни любимци.
Родителите ми ги внесоха от usa преди 25 години.Тогава в България не се беше и чувало за тази порода.Бяхме голяма атракция в Стара Загора b) 10 бебета сме продали, но незнам дали породата се е задържала там.
Иначе някой питаше за подстригването - определено не трябва да се подстригват.Само ресане с четка.При това доста често.След постригване не изглеждат така пухкави w)
Здравей, по това което си написал разбирав че си от Стара Загора, аз пък имам проблем който се надявам че можеш да разрешиш r) r) r) Преди три дни си взех Померанче от магазин в София, оказа се без родословие тъй като в българия нямало кой да издаде(дрън,дрън) казаха ми също че е от български родители. Тази вечер като разглеждах медицинския паспорт видях че са ваксинирани в клиника в Стара Загора, според теб как мога да разбера кой има такива кученца там и защо нямат родословие и въобще как са развъждани и тн.
Публикувано: 04 June 2006 - 09:55 PM
Публикувано: 04 June 2006 - 10:00 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 June 2006 - 10:06 PM
Цитат
Цитат
bushkata r) три /четири поста по нагоре сме обяснили,че си има клуб и всичко казано в магазина е лъжа ;)
Тъй де, аз видях, ама понеже тя пак пита - и аз да й кажа - да не се хаби да търси r)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 June 2006 - 10:14 PM
Цитат
Цитат
Цитат
bushkata r) три /четири поста по нагоре сме обяснили,че си има клуб и всичко казано в магазина е лъжа ;)
Много ви благодаря, ще опитам да разбера нещо s)
Забравих да питам имате ли координати на този развъдник в Стара Загора, в нета няма нищо за тях d)
Публикувано: 05 June 2006 - 09:31 AM
Публикувано: 05 June 2006 - 12:38 PM
Ето ти и кординатите на развъдника в Стара Загора http://www.merlins-bg.com/ . Дано хората ти помогнат повече от нас.
Valkata, здравей и на теб. Цена като 200лв. за померан няма. Това може би и изобщо не е померан, по-скоро болонка l) . Струва ми се ,че сумата е била в евро, но надали и кучето ще е толкова евтино. По-добре изчакай повече време, но си купи куче ,което наистина ще е померан.