Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#1841 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 December 2007 - 11:46 PM

Поздравления за нашия клуб " Северни кучета" - сайта е обновен и има пълна класация на резултатите от спецялката http://www.ndbkc.com/
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#1842 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2007 - 11:49 PM

Не намирам резултатите..
Излиза ми само инфо от 2005г.  :sos:

#1843 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2007 - 11:51 PM

Е как, точно на първа страница са, слез на долу-пише САС 18.11.2007
НАЦИОНАЛНА КЛУБНА ИЗЛОЖБА

(РЕЗУЛТАТИ)
User's Signature

#1844 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2007 - 11:53 PM

Няма спор,че померана е скъпа порода.На мен също ми е ясно какво е отлично родословие.Занимавам се непрекъснато с това.Но померан на 2-3месеца за 4000евро!?Ще ме извините но това не е нормално.Кучето се формира до 6-7месеца(говоря за смяна на зъби)ако се получи дефект,ще ви върнат ли парите?Всички опитни развъдчици ме посъветваха да се стремя да взимам по големи кучета,като малки всички са супер сладки но не всички имат данни за отлична изложбена кариера.Никой не може да ви гарантира ,че кучето ще е супер шоу клас от тази крехка възраст.В момента и аз взимам женска от супер елитен развъдник но предпочитам тя да остане по дълго в развъдника за да няма изненади.Развъдчика като знае,че я взимам за изложби предпочита да я наблюдава и да прецени дали е това за което я продава.Все пак ще представя и неговото име.Но явно други предпочитат по-бързо да усвоят парите които не всеки ще даде.Не защото ги няма а защото знае какво търси!Все пак нямам нищо против вас,желая ви успех и дано за следващото уникално кученце не ви поискат 5000,като ви обещаят ,че ще стане световен шампион!
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#1845 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2007 - 11:54 PM

Благодаря.
В първия момент не ги открих.
:blink:

#1846 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 12:05 AM

Иве, напълно си права. Американците в това отношение са по-хитри, те продават кученце като казват, че то има шоу потенциал, но никога не казват че то е шоу клас, и така си измиват ръцете. Подписват договор с купувача, където пише, че ако кученцето в последствие получи дефект, то пътните разходи обратно до щатите отново се поемат от купувача, и така ти вече затъваш с 500евро карго в едната посока и 500евро карго за обратно, иди го връщай, ако ти изнася. А най-известните канадски развъдници дори излишно са писали в сайтовете си, че не продават кученца по-малки от 6-7 месеца, така си подбират най-добрите за тях, а другите продават, дори и на най-опитния развъдчик му трябва повече време да прецени дали кученцето отговаря на всички критерии за изложбено куче. Спестява се и разхождането, което ще е последствие след някой възникнал дефект.
http://www3.ns.sympa...uppygallery.htm
User's Signature

#1847 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 12:08 AM

Много съжалявам ако изказването ми е породило тези реакции :(
Не исках да прозвуча,грубо или да обидя Ани,радвам се на малката душичка,та то кой не и се ...тя е като кукла  :blink:
Мисълта ми беше,че това не са 1000,2000,3000лв ....не са хич малко пари,пък какво остава за 4000евро :( но се радвам искренно за вас :blink: :wub: пак ще се извиня,ако съм обидиля Ани или някой друг притежател на такова уникално бебче! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1848 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2007 - 12:17 AM

Прощавай мила kunigan, но НИКОЙ няма право да "брои" чужди пари и капиталовложения ( освен.. личния счетоводител).
Нито е редно, нито е етично.
;)

#1849 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 December 2007 - 12:20 AM

Но всеки може да си каже мнението ... /нищо лично  ;)/, при това интелигентно и възпитано!
User's Signature

Качена снимка

#1850 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 12:22 AM

Мисля, че kunigan не искаше да каже това, по-скоро обсъждаме реалната цена на едно изложбено померанче. Разбира се една цена за всички развъдници и кученца няма, всеки сам определя цената на труда си.
User's Signature

#1851 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Цитат

Прощавай мила kunigan, но НИКОЙ няма право да "брои" чужди пари и капиталовложения ( освен.. личния счетоводител).
Нито е редно, нито е етично.
;)
Да за това и се извиних, :blink: наистина не съм човека които ще прави сметка,на такива неща :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1852 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Хей тая е страшно опитна щом на 2месеца вече го е преценила!Но не може да не и се признае бизнес нюха!Евала и аз трудно ще устоя да не взема толкова пари! ;D
Тия канадци много тъпи бе ,ще го гледат до 7месеца,като на 2 можеш да вземеш пари като за две!
Вярно е,че парите са си тяхни да правят каквото искат.Ние само коментираме нереалните цени.
Иначе малката е много сладка!
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#1853 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 12:27 AM

Цитат

Мисля, че kunigan не искаше да каже това, по-скоро обсъждаме реалната цена на едно изложбено померанче. Разбира се една цена за всички развъдници и кученца няма, всеки сам определя цената на труда си.
Благодаря,Светле  :blink: факт е обаче,че май се изказах наистина леко некоректно,но това беше първата ми реакция :( :(
За мен,като един страничен наблюдател и човек които се възхищава,на тези мъничета Сузи си остава най-сладурското померанче което някога съм виждала макар и само на снимка....
Има и нещо друго,което не прецених,че радостта и любовта към тези животнинки няма цена и не може да се купи,така,че разбирам Ани която наистина иска да притежава едно такова уникално и класно померанче като малката кукла! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1854 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кученца

Публикувано: 03 December 2007 - 09:21 AM

Всеки има право на мнение!Това уважавам,но обидите-кои наивник,кои какъв бил не!В края на краищата парите са си мои и щом съм ги дала зна4и има защо.Мисля 4е постъпката ми е достоина за уважение,да дадеш толкова пари не е лесна работа-иска се голяма смелост и сърце!Вси4ки искат померани но ако може по-тънко и после''ама защо не е като вашите''.Това са думи на хора с които се срещаме по изложбите и улиците на градовете които посещаваме.Аз съм голяма жена,маика и съпруга съм а освен това съм и бизнесмен.Мисля 4е никои няма право да ме обижда заради цените на моите пом4овци!Писах и пак ще го напиша,такова ка4ество с такива перфектни родословия и 4иста кръв по-принцип не се продава,а ако го направят развъдниците то е на много висока цена.Дори Светлето на летището във Варна/при посрещането на АНДИ/каза 4е цената е савсем нормална за ка4еството което вижда в лицето на Анди.Много е важно как искаш да изглежда твоят померан!Година и половина бъдете сигурни,съм обърнала целия свят,наи-елитните развъдници но за 2000-2500 евро можех да си купя по посредствен померан.Много благодаря на Светлето и на Камелия Босилкова за това 4е преди по4ти година ме ориентираха в цените и ка4еството на шоу-клас помераните!Те ли4но ми казаха 4е техните струват между 2500-3500 евро.Не разбирам защо тогава спорите и обсъждаме само цената на моите.

#1855 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 10:04 AM

Само искам да добавя, че не винаги цената е определящата, но в повечето случаи е така. Виждала съм много скъпо куче от елитен развъдник, което като бебе беше уникат и очакванията ми за него бяха много силни, а в последствие кучето, въпреки много доброто си родословие и още по-добрите си пари, не стана това, което трябваше да бъде. Понякога всичко е въпрос на късмет. И още нещо-в страните от източна Европа и Русия все още може да се намери отлично кученце за 2000-2500евро, но мен ако питате в момента има повече смисъл да се вняся куче от Америка, първо защото то ще носи изцяло американски линии и име и второ защото в момента сме по на сметка да пазарим в долари от колкото в евро. Аз лично не бих дала толкова много пари за женско кученце, за мъжко да, но не и за женско. Първо, че на този етап ги нямам и второ, че при раждане женската може да се увреди или изобщо да не може да ражда, говоря от опит-ето мойта Сузи, нищо че ми е най-скъпата женска вече 3 пъти не успявам да я заплодя успешно. И все пак колкото и да си обичаме животинките и те да са на първо място за нас домашни любимци, всеки професионален развъдчик се замисля дали парите му ще имат възвръщаемост-женските раждат по малко кученца-от 1 до 3 е често срещаната бройка, в по редки случаи може и до 5 да се стигне, но това е чист късмет. При много дребни бебенца е възможна и смъртност, а не дай си боже и на родилката да се случи нещо. И да си говорим направо-ако сме дали 8000лв за майката, платили сме 1000лв минимум за заплождане при мъжки, а после бебетата са две и се налага поради бедния пазар у нас да се продадат на сума от 3000лв тавана, то следва, че от първото кучило дори не могат да се избият парите за закупуването на майката, не говорим изобщо за мъжкия или родословия, качествената храна и ваксини на бебетата. Варианта е да се продават кученцата в чужбина за около 2000евро, не можем и за 3000евро да говорим, каквито са всъщност цените в цяла западна Европа, просто не защото нашите кучета са по-лоши, а защото европейците очакват от нас много ниски цени и се пазарят. Давам пример за това как чужденците си мислят , че у нас всичко е без пари. На специалката в София ноември месец дойдоха при мен рускините, които искаха да заплождат с Танер. Аз зная, че в Русия куче от класата на Танер взема за разплод не по-малко от 500-600 евро, че и повече (в западна Европа 600-1000евро) и им казвам, че неговата цена като се има на придвид уникалното му родословие и това, че е шампион на Канада, е 600евро. При което те бяха леко възмутени, като казаха, че щом кучето е българско са очаквали много по-ниска цена и защо пък горките бедни рускини да не напрявят с един удар два заека-хем без много труд и почти никаква конкуренция да си вземат шампионските сертефикатчета, хем пък видиш ли не стига, че женската им е разгонена , а и да извадят лудия късмет да си я заплодят с уникално куче и то без пари. Е, няма да стане! И на мен в момента ми се вижда, че да продавам померанче на 1500евро е ниска цена, като се има в предвид колко ми струват родителите, изложбите и подръжката на кученцата, рекламата, но да-ниска е за всички извън страната ни, но за повечето българи това е непосилна цена. Не знам къде е истината, дори не искам да смятам колко съм инвестирала и колко съм спечелила, сигурна съм , че съм в дълбок минус, но надеждата последна остава, аз си пожелавам скоро нещата в България да не са толкова лоши, аз да виждам плодовете на труда ми, а и всеки нормално живеещ човек да може да си позволи лукса да си купи кученцето, което е на сърцето му. ;)
User's Signature

#1856 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 10:11 AM

Съжелявам, че отново обсъждаме цените, но това е болна тема на всички, които четат форума на померана ;)
User's Signature

#1857 Потребителят е офлайн   rali_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 10:27 AM

Това е много хубав завършек - някой ден нормално живеещите хора да могат да си позволят кученцето, за което си мечтаят :) Дано наистина имаме щастието скоро да стоят така нещатата и в България. А иначе аз напълно ви разбирам за високите цени, понеже моят приятел също е принуден да няма  много клиенти в България точно заради реалната цена на това, с което се занимава - твърде висока е за българите.... някой ден дано всичко е различно  ;)

#1858 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 10:55 AM

Светле,не се отчайвай от състоянието на пазара с кученца в БЪЛГАРИЯ.Ние както знаеш живеем в СЛ.БРЯГ и имаме много приятели от ГЕРМАНИЯ,ШВЕЦИЯ,ДАНИЯ,НОРВЕГИЯ и др.вече имаме запитвания за кученца.Така че не се притесняваме.Даже ние да не можем да ги заплодим,като новаци в тази област ще ги изпратим на М.РАЗМОЛОДИНА ,тя да свърши тази работа имаме такава договореност.Кученцата ни са от три елитни американски развъдника,просто са родени в РУСИЯ.Риска с транспорта от USA е мн.голям не е за всеки,а и чакането е доста.Както например в LINETTE,ALJENS-дай парите и чакай,за да не те изпревари някой а и кой е чувал за нашата БЪЛГАРИЯ,винаги може да те прекарат.

#1859 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 11:08 AM

Аз не се оплаквам, че нямам потенциални стопани на мойте кученца, напротив, просто те със сетни сили ще съберат сумата, а аз пък нямам очи да искам толкова, колкото хората навън искат. Относно каргото от щатите не мисля, че е опасно. Кученцата винаги имат почивка в някой голям европейски град, там ги хранят и чистят и тогава отново тръгват за на сам, до сега не съм получавала кученце от там в лошо състояние, нито съм чувала някой друг да е.
А Ани г-жа М.РАЗМОЛОДИНА като ти запложда при нея кученцата без пари ли ще го направи? Мен ми се струва, че даже и кученцата може да иска, за да ги прекупи от теб и после да си ги пуска на по 4000евро. При ALJENS чакането не е толкова чак голямо, Мариана докато им писа и те веднага и предложиха момченце, не се сещам причината ,поради която се отказа. А на LINETTE кученца има и в други руски развъдници, както и в Европа.
User's Signature

#1860 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 11:35 AM

Първо не е сигурно дали въобще  ще  се наложи да искаме тази помощ от МАРГАРИТА,просто споделихме с теб 4е имаме и такава договореност ако ние не успеем да се справим.Това вси4ко на нас няма да ни струва нищо освен транспорта разбира се.По добре да се набутаме малко за транспорт отколкото да нямаме поколения.При ALJENS няма 4акане,там просто вси4ко класно е продадено с месеци и година напред,така ни отговориха на нас.А снимки нямало смисал да изпращат защото докато ние я разглеждаме някои в този момент копува същото ку4енце.

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни