Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 24 April 2008 - 03:22 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 03:30 PM
Но след като сте взели малката Ая я обичайте каквато и да е и не правете повече грешки!
Публикувано: 24 April 2008 - 03:40 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 03:43 PM
Цитат
Цитат
Е това не е истина, никога не съм виждала толкова малки кученца. Да са ви живи и здрави, да ви носят мноооого награди
Спасибо!!!!! Девочка совсем крошка. в 4 дня весила 80 грамм :blink:Мальчик 95 грамм ;)
Ой, какие маленкие! Здоровья им! :wub:
Публикувано: 24 April 2008 - 03:54 PM
Цитат
Ая е лека за възрастта си, но може и да е от болестта както и лошото състояние на козинката и, малко по-рано е започнала да линее. Аз имам женско померанче, родено на 06.01., която сега тежи 1,200кг. Мисля, че по размер Ая може и да е померан, но в главата повече ми прилича на малък шпиц, пострижете и връхчетата на ушичките, така ще изглеждат по-малки.
Публикувано: 24 April 2008 - 05:44 PM
Цитат
Как дорого они стоят?
Где вы увидели? А ваши руские больше нравится меня! ;D :->)
Публикувано: 24 April 2008 - 11:01 PM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 24 April 2008 - 11:04 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 April 2008 - 11:44 PM
Цитат
Бушка, той е бижуто на форума :sarkastichen: ^_^

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 April 2008 - 08:01 AM
Публикувано: 25 April 2008 - 11:43 AM
Цитат
Цитат
Ая е лека за възрастта си, но може и да е от болестта както и лошото състояние на козинката и, малко по-рано е започнала да линее. Аз имам женско померанче, родено на 06.01., която сега тежи 1,200кг. Мисля, че по размер Ая може и да е померан, но в главата повече ми прилича на малък шпиц, пострижете и връхчетата на ушичките, така ще изглеждат по-малки.
Ая е много сладка и нежна,дано се оправи бързо :wub:
Искам само да кажа(от личен опит и от това,което съм чувала),че вносителите на кучета много често лъжат за възрастта на малкото,особено пък за "помераните" - т.е продават ти куче,казват ти че е на 3 месеца,дават ти фалшив паспорт,на която пише лъжлива дата на раждане,уверяват те-"ето,вижте,това ку4енце е толкова мъничко,а е на 3мес,тежи само 700гр.А защо не е толкова окосмено? - ами съвсем скоро ще му израсте истинската козина,сега е с бебешката").После се прибирате вкъщи и хоп,малкото се разболява!Защо ли?Ами защото чисто и просто не е ваксинирано,а и е твърде малко :huh: ... и така.....гадните търговци на "жива стока",както сами си наричат бизнеса си печелят парички на наш гръб и на гърба на невинните душици..... направо ще се :angry: от яд...
Цунки на Ая и на всички сладурковци във форума,много сте готини всички ;)
Публикувано: 25 April 2008 - 01:02 PM
Цитат
Предполагам,че ако не е вирусно заболяване, с много грижи и любов скоро ще се поправи, ще наддаде бързо на тегло и ще се разхубави.
Обикновено зоомагазините купуват дребни шпицове, задържат растежа им с минимални количества храна, докато се продадат и препоръчват диета , за да не може бебето бързо да порасне и хората да разберат,че са излъгани.
При помераните не е важно колко са големи, най-важен е типът , екстериорно померанът се различава от шпица, но това може да го каже човек,който знае породата.Иначе е много лесно докато са малки да излъжат хората ,че са померани, защото те до 2-рия месец са кръгли и топчести , с много бебешка козина, а после започват да растат и влизат в доста грозен период на растеж - чак до 6 -7 8- месец.
Ако човек не знае , може да бъде излъган!И това ще продължава дотогава ,докато ние не се научим да си търсим правата- обратно в магазина, със заплаха да се викне телевиязия,да се уведоми Асоциацията за права на клиента и да се пусне анти-реклама за измама!Тогава това ще престане !
На Ая желая бързо поправяне и много много радост да Ви донесе!
А при нас има 3 родени померанчета момченца,вече на 40 дни ,на които ще правим снимки тази неделя и ще ги пуснем скоро във форума - да им се порадваме!