Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 18 October 2008 - 11:35 PM
Цитат
Цитат
Ще напиша нещо ,за което Даниша може и да се сърди, но аз така мисля,че трябва да отговоря-това е форум на хора,които отглеждат кучетата си от новородени,израждат ги ,хранят ги, ако майките им не могат,и аз поне ги гледам два месеца до главата ми в спалнята,така че ако нещо става да го чуя.
Не става въпрос за пари въобще-става въпрос за грижи,нерви и много любов.Дали кученцата ще прескочат трудните детски периоди никой на знае,докато не минат 2-2,5 месеца и навлязат в третия- тогава е леко по-спокойно.
Но- последният път ми почина кученце, защото седнах да вечерям и за два часа не обърнах внимание къде се е пъхнало то- а то се заклещило зад дивана , и почина в рамките на 24ч от стреса-кученце на 2,5месеца.
Не го пиша за да се изкарам мъченица-който гледа кучета трябва да свиква с тези трагедии, а за да кажа едно- за мен помераните са част от живота ми .
Ясно Ви написах- има 5 развъдника в страната, с качествени померани,с родителите им - да си изберете каквото качество искате, а Светла от Варна има мини-шпицове,които и по качество и по цени са на космически години от кучета, пре-пре-продавани от зоомагазини на килограм, за които даже самите зоомагазинери не знаят дали е мини-или макси или шпиц въобще!?!? :huh: :huh: :huh:
Има свободно момченце във Велвет Дамур-купете си качестевно куче,щом ще давате пари, не хранете зоомагазинери и не поощрявайте печалбата на гърба на нещастните животни.
Публикувано: 19 October 2008 - 12:01 AM
Като искаше сериозен отговор защо не се обърна към някой от нас на имейл или да се обадиш по телефона. Няма човек, на когото не съм отговорила на всичките му въпроси, били каквито и да са, но когато виждам, че човек е истински заинтерисoван. Ето Pomeran ти писа, че имат свободно кученце, ти обади ли се да попиташ за всичко, което те интерисува? Как си търсиш по-точно померан-като обикаляш магазини и борси ли?! И двете кученца които ни показа на снимката не ми харесват, но първото е просто ужасно.
Публикувано: 19 October 2008 - 12:48 AM
Аз не мога да разбера ,как хем давате/ме съвети на децата за куче,как те са пак недоволни и как после отиват и си купуват от зоомагазин.
Вярно е ,че са финансово зависими от родителите,но едно такова животинче не дава ли стимул за самостоятелност.Ами поработете,спечелете и си купете бе дечица.
Аз едно време нямах животни ,защото трябваше всички разходи да поемат родителите ми ,а за тях беше непосилно.Сега като мога имам каквото ми душа иска ,ама да не мислите ,че дотам свършва....те искат грижи и колкото по-добри ,толкова животните са по-добре.
За мен най-добре може да се грижи за животно този ,който иска да се грижи,а не само да се показва.
Ето един прост пример с мен,въпреки ,че Камелия го каза много преди това...вадихме зъби,но с упойка...ужасно е просто да гледаш как животинчето което те е близало по носа и махало с опашка е в такова състояние .И колкото и банално да е ,трябва много любов ,за да се преодолее това ,да не говорим за финанси.
Трудно е ,ама много,все едно имаш детенце.
Така,че не се сърдете когато никой не отговаря на инфантилните ви въпроси.
Аз като реших да имам куче подлудих България дето се вика.Звънях,питах,разпитвах...Светлето да е жива и здрава ,шапка и свалям за огромната помощ.Но всичко беше осъзнато и премерено.
Та така се взима куче ,както се взима решение за дете,хич не е лесно и подобна безотговорност показана с елементарни въпроси дразни хората тук.
Ухааа ,ама ,че пост....май се унесох ;D ,пусти философи се раждат някой бе ;D
Публикувано: 19 October 2008 - 01:06 AM
Цитат
Казаха ,че до 17ч вече ще ми е минала упойката ,ама ми е свито сърцето.Горкото живтинче,в
Съчувствия за Бедния Тино, но съдбата померанска е такава- зъбите сами не падат, трябва доктор да ги вади!
До 12ч.трябва да не е останала и следа от упойката, иначе кучетата са като махмурлийчета- залитат, блъскат се ,треперят -зависи каква е упойката и количеството.
Но моето Харли му бяха предозирали упойката - въпреки,че собственичката ги помоли да го премерят предварително и да я дозират възможно най-коректно , но въпреки това на следващия ден започна да му пада единия клепач и да повръща- слава богу всичко се размина, но усещането да гледаш отстрани как животното се блъска по стаята в предметите и не те познава е наистина изключително тежко.
Но- помераните са такава порода при която за смяната на зъбите трабва стриктно да се следи и обикновено се налага да се вадят с упойка.
Публикувано: 19 October 2008 - 01:12 AM
Публикувано: 19 October 2008 - 01:29 AM
1.Дъщеря ми Бети с едно бебенце
2.Аз/опитвайки се да изям едно бебенце/
3.Gabriel / С Жоси и Буши/-снимката е правена от фотограф на NEWS.BG и беше снимка на деня
Публикувано: 19 October 2008 - 02:11 AM
Последната ми идея е да Ви обиждам - аз не Ви познавам ,няма защо да Ви обиждам?! :(
Кучето от втората снимка вече ми е показвано преди около 40 дни от друг човек ,който също искаше да го купува- снимката беше и в профил ,но и от тази се вижда,че кученцето има много лошо изкривяване на гръбнака.Главата му стои накриво и надолу- това е качеството ,което можете да си вземете от зоомагазин.
Горкото бебе,дано някой вече го е взел и се грижи за него.
Да, права сте ние всички сме започнали от някъде, но който иска да работи може да започне само търсейки добро, по-добро и много добро екстериорно качество-работи се с кучета, купени САМО и единствено от развъдници.
Надявам се като отхвърлите обидния ми тон настрана, да разберете какво искам да кажа.
Публикувано: 19 October 2008 - 11:41 AM
Публикувано: 19 October 2008 - 12:39 PM
Мога да преместя снимките в снимка бг,но повече от това не мога .Ако някой може да го организира по-компютърно,така,че да може и да се гласува да се обажда.
Малко съм на вие с техниката :(
Нека обсъдим и наградният фонд все пак...да имат стимул участващите.
:yahoo:
Публикувано: 19 October 2008 - 02:09 PM
Публикувано: 19 October 2008 - 04:14 PM
Публикувано: 19 October 2008 - 05:20 PM
Публикувано: 19 October 2008 - 06:52 PM
Публикувано: 19 October 2008 - 06:57 PM
Цитат
Кати наистина блестите! :blink:
Много се извинявам, но възможно ли е да не ме включвате в конкурса. Просто се представих от възпитание за тези, които не ме познават. Успех на другите участници! :blink:
Публикувано: 19 October 2008 - 07:07 PM
Дайде всички да и се помолим :wub:
Публикувано: 19 October 2008 - 08:06 PM
Публикувано: 19 October 2008 - 08:33 PM
Какво стана с ,,съботната баня,,- някой не ще ли да се включи?!
Аз ви давам две снимки на Джаки и Абби след баня.