Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#3321 Потребителят е офлайн   Dalisha Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2008 - 11:23 PM

Kajete mi koe ot dvete e pomeran i koe e shpitz?

#3322 Потребителят е офлайн   Dalisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 11:24 PM

ili tova?

#3323 Потребителят е офлайн   Dalisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 11:35 PM

Цитат

Цитат

Momi4eta imam ogromna molba kam vas dnes bqh do edin magazin za jivotni i tam imashe shpic,molia vi da mi kajete tova mini shpic li e ili normalen.v magazina go vodqt oranjev shpic.Snimala sam go ot telefona i ka4estvoto e ujasno dano da vidite ne6to.,a i to ne sprq da go snimam tolkova e igrivo.na 2 meseca e.

Ще напиша нещо ,за което Даниша може и да се сърди, но аз така мисля,че трябва да отговоря-това е форум на хора,които отглеждат кучетата си от новородени,израждат ги ,хранят ги, ако майките им не могат,и аз поне ги гледам два месеца до главата ми в спалнята,така че ако нещо става да го чуя.
Не става въпрос за пари въобще-става въпрос за грижи,нерви и много любов.Дали кученцата ще прескочат трудните детски периоди никой на знае,докато не минат 2-2,5 месеца и навлязат в третия- тогава е леко по-спокойно.
Но- последният път ми почина кученце, защото седнах да вечерям и за два часа не обърнах внимание къде се е пъхнало то- а то се заклещило зад дивана , и почина в рамките на 24ч от стреса-кученце на 2,5месеца.
Не го пиша за да се изкарам мъченица-който гледа кучета трябва да свиква с тези трагедии, а за да кажа едно- за мен помераните са част от живота ми .
Ясно Ви написах- има 5 развъдника в страната, с качествени померани,с родителите им - да си изберете каквото качество искате, а Светла от Варна има мини-шпицове,които и по качество и по цени са на космически години от кучета, пре-пре-продавани от зоомагазини на килограм, за които даже самите зоомагазинери не знаят дали е мини-или макси или шпиц въобще!?!? :huh: :huh: :huh:
Има свободно момченце във Велвет Дамур-купете си качестевно куче,щом ще давате пари, не хранете зоомагазинери и не поощрявайте печалбата на гърба на нещастните животни.
Ne az ne se sardq no ne vijdam kakvo losho sam popitala ta da mi otgovorite s tozi ton.Saglasna sam 4e za da otgledash edno ku4ence ot malko e mnogo trudno,no nali i Vie parviqt pat ste si go kupili kuche ot nqkade.Ta az tova popitah ot kade moga da si go kupq,i poneje vse o6te sam nekompetentna po vaprosa se nadqvah da mi pomognete v izbora,za da ne me izlajat.Sajaliavam 4e sam ostanala nedorazbrana.

#3324 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 12:01 AM

Dalisha, отговарям ти как стоят нещата в моя развъдник, за колегите не знам-мойте кученца домашен клас не са много по-скъпи от тези в магазина или борсата, но си имат всички ваксини, вътрешно обезпаразитяване, микрочип, международен паспорт, родословие, но както и договор за покупко продажба, където ясно е подчертано, че кученцата домашен клас не се развъждат. Това не ти го предлага никой магазин-най-много бебето да е с паспорт и първа ваксина. Във форума много от пишещите имаха кученца от магазин, които умряха дни след купуването им, просто ги продават болни. Така по-ефтино ли излиза?!
Като искаше сериозен отговор защо не се обърна към някой от нас на имейл или да се обадиш по телефона. Няма човек, на когото не съм отговорила на всичките му въпроси, били каквито и да са, но когато виждам, че човек е истински заинтерисoван. Ето Pomeran ти писа, че имат свободно кученце, ти обади ли се да попиташ за всичко, което те интерисува? Как си търсиш по-точно померан-като обикаляш магазини и борси ли?! И двете кученца които ни показа на снимката не ми харесват, но първото е просто ужасно.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#3325 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2008 - 12:48 AM

ами то първото прилича на лош монтаж във фотошоп ....ужас
Аз не мога да разбера ,как хем давате/ме съвети на децата за куче,как те са пак недоволни и как после отиват и си купуват от зоомагазин.
Вярно е ,че са финансово зависими от родителите,но едно такова животинче не дава ли стимул за самостоятелност.Ами поработете,спечелете и си купете бе дечица.
Аз едно време нямах животни ,защото трябваше всички разходи да поемат родителите ми ,а за тях беше непосилно.Сега като мога имам каквото ми душа иска ,ама да не мислите ,че дотам свършва....те искат грижи и колкото по-добри ,толкова животните са по-добре.
За мен най-добре може да се грижи за животно този ,който иска да се грижи,а не само да се показва.
Ето един прост пример с мен,въпреки ,че Камелия го каза много преди това...вадихме зъби,но с упойка...ужасно е просто да гледаш как животинчето което те е близало по носа и махало с опашка е в такова състояние .И колкото и банално да е ,трябва много любов ,за да се преодолее това ,да не говорим за финанси.
Трудно е ,ама много,все едно имаш детенце.
Така,че не се сърдете когато никой не отговаря на инфантилните ви въпроси.
Аз като реших да имам куче подлудих България дето се вика.Звънях,питах,разпитвах...Светлето да е жива и здрава ,шапка и свалям за огромната помощ.Но всичко беше осъзнато и премерено.
Та така се взима куче ,както се взима решение за дете,хич не е лесно и подобна безотговорност показана с елементарни въпроси дразни хората тук.
Ухааа ,ама ,че пост....май се унесох  ;D ,пусти философи се раждат някой бе  ;D
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3326 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 01:06 AM

Цитат

днес вадиха зъбките на Тино  ,миличкият ,никога не съм го виждала така.Много ми е мъчно.
Казаха ,че до 17ч вече ще ми е минала упойката ,ама ми е свито сърцето.Горкото живтинче,в

Съчувствия за Бедния Тино, но съдбата померанска е такава- зъбите сами не падат, трябва доктор да ги вади!
До 12ч.трябва да не е останала и следа от упойката, иначе кучетата са като махмурлийчета- залитат, блъскат се ,треперят -зависи каква е упойката и количеството.
Но моето Харли му бяха предозирали упойката - въпреки,че собственичката ги помоли да го премерят предварително и да я дозират възможно най-коректно , но въпреки това на следващия ден започна да му пада единия клепач и да повръща- слава богу всичко се размина, но усещането да гледаш отстрани как животното се блъска по стаята в предметите и не те познава е наистина изключително тежко.
Но- помераните са такава порода при която за смяната на зъбите трабва стриктно да се следи и обикновено се налага да се вадят с упойка.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#3327 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2008 - 01:12 AM

оххх Ками,така е ,ама вече е по-добре...хапна,пи вода и щом пак почна да преследва сексуално котката ,решавам ,че е добре  ;D
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3328 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 01:29 AM

Към новия конкурс-кой кой е :
1.Дъщеря ми Бети с едно бебенце
2.Аз/опитвайки се да изям едно бебенце/
3.Gabriel / С Жоси и Буши/-снимката е правена от фотограф на NEWS.BG и беше снимка на деня
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#3329 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 01:33 AM

Надявам се котката да му го върне тъпкано - сега и е паднало!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#3330 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 02:11 AM

В отговор на Dalisha:Има ли нещо в моя отговор , освен тона, с което да не се съгласни?И освен ,че сте се обидили от тона ми , ясно ли съм изразила мисълта си ,че не е добре да поощрявате с парите си зоомагазинери,внасящи животни които масово боледуват и умират?!
Последната ми идея е да Ви обиждам - аз не Ви познавам ,няма защо да Ви обиждам?! :(

Кучето от втората снимка вече ми е показвано преди около 40 дни от друг човек ,който също искаше да го купува- снимката беше и в профил ,но и от тази се вижда,че кученцето има много лошо изкривяване на гръбнака.Главата му стои накриво и надолу- това е качеството ,което можете да си вземете от зоомагазин.
Горкото бебе,дано някой вече го е взел и се грижи за него.

Да, права сте ние всички сме започнали от някъде, но който иска да работи може да започне само търсейки добро, по-добро и много добро екстериорно качество-работи се с кучета, купени САМО и единствено от развъдници.
Надявам се като отхвърлите обидния ми тон настрана, да разберете  какво искам да кажа.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#3331 Потребителят е офлайн   gabriell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 11:41 AM

Сега когато се ровя в снимките ми забелязвам,че нямам почти снимки с Жоси и Буши,повечето са си тяхни,ще трябва да си направим една малка фото сесия с тях ако искаме да участваме ;D ;).Ето тук имам една аз сигурно съм я качвала,но какво пък толкоз :blink:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3332 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2008 - 12:39 PM

много се радвам,че идеята ви допадна,предлагам да страртираме конкурса от понеделник официално,като ще се гласува до 20 или 25.12.2008 .
Мога да преместя снимките в снимка бг,но повече от това не мога .Ако някой може да го организира по-компютърно,така,че да може и да се гласува да се обажда.
Малко съм на вие с техниката  :(
Нека обсъдим и наградният фонд все пак...да имат стимул участващите.
:yahoo:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3333 Потребителят е офлайн   Dalisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 02:09 PM

V otgovor na Seska:Parvo ot kade Ste sigorna dali ne sam zvanqla i ne sam se interisuvala?Vtoro-ne sam kazala 4e 6te vzimam edno ot dvete ku4eta na snimkata i vaprosat mi ne e dali te sa hubavi, a koe ot dvete e pomeran i koe shpitz.Vie sama kazvate, 4e kakto ima grozni shpicove taka i pomerani,az ne kazvam 4e sa hubavi.I izvinqvaite,no az ostanah s vpe4atlenieto 4e tova e forum v koito moje svobodno da se obsajdat harakteristikite na pomeran ,bez zna4enie dali imash ku4e ili iskash teparva da si kupish ili prosto iskash da razberesh ne6to pove4e za tazi poroda,a se okaza 4e ako nqmash ku4e ne si dostoen da pishesh.Na vsi4koto ot gore az poprincip sam liubitelka na kotki,no poneje imam alergiq kam tqh i mi e mnogo bolno, 4e ne moga ve4e da si imam kotka ,reshih,4e 6te si vzema nqkakva malka poroda ku4ence.I poneje ne znaq ni6to za tezi ku4eta vliazoh v tozi forum za da nau4a ne6to za tqh.Ok vie moje bi ste pravi,4e v zoomagazinite i borsite ku4encata ne sa otgledani s nujnoto vnimanie,no vse si mislia, 4e mojehte da mi go obqsnite po-4oveshki.Az izob6to ne sam imala namerenie da stava nqkakav konflikt,prosto,za6toto az ne sam konfliktna li4nost i zatova se izvinqvam ako sam vi dosadila s nqkakvi tapi vaprosi.Blagodarq za vsi4ko.Az pove4e nqma da pisha v tozi forum za da ne stavat konflikti,za6toto qvno pismeniqt na4in na komunikaciq vodi do nerazbiratelstvo,a i tova kakto kaza "pomeran"e forum za hora koito razvajdat ku4eta,a ne za davane na informaciq.Jelaq vi nai-iskreno vsi4ko dobro i nai- ve4e zdrave na Vas i na ku4encata Vi!  :blink:

#3334 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2008 - 04:14 PM

ей ни и нас в целият си блясък :
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   PAMPER_POM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2008 - 05:20 PM

големи сте сладури  :wub:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3336 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 06:52 PM

Dalisha, първо- тук пишем на кирилица, не е моя прищявка, а политика на форума като цяло. Направиха ти веднъж забележка, но както винаги, не си взе поука, а на ново си подхвана твоята с типичния за теб иронично-заядлив тон. Второ- мисля, че привлече достатъчно внимание към себе си и доста хора ти обясниха как стоят нещата. Трето- всички въпроси, които зададе вече са задавани поне пет пъти от такива като теб-начинаещи. Аз, разбира се търпеливо съм давала информация, но в един момент и мен ми писва и мойто време е ценно, както и това на колегите. Всеки от нас има повече от 10 кучета, за които да се грижи, някой ходят и на работа и надали имат толкова свободно време да ти дават информация пак и пак за неща, с които е пълен форума, не само тази тема, а целия форум. Как пък не си направи труда като си толкова любознателна да прочетеш тези 200страници, не е толкова страшно, все едно четеш книга, но е по-интересно, защото има и много красиви снимки. Много от хората, които скоро прописаха във форума, са чели тези страници и някой от тях, благодарение на този форум, имат вече свойте прекрасни кученца. Я, гледай ти, на някой им се получава, а странно при теб защо не вървят нещата. Да, и аз съм била начинаеща като теб, но ако се върнеш в първите страници от 2004 година ще видиш, че на никого не съм досаждала и жалвала, четяла съм, търсила съм информация, учила съм се денонощно. И се замисли защо всички се държат така с теб, може би ние всички не сме лошите, а на теб нещо не ти е наред в отношението с хората. И никой не ти е длъжен да ти казва кое от двете кученца какво е! Какво, ти изпитваш ли ни? Попитай в борсата, от където си свалила снимките, те там добре ще те излъжат и ще ти кажат това, което искаш да чуеш. И да добавя, че всичко това не е настройване да не купуваш куче от борса, за да си купиш от мен или колеги, повярвай ми, аз имам достатъчно клиенти, които чакат търпеливо за бебе от мен. И ако този път ти звуча заядливо ,то си познала, това ми е целта, защото току що изгубих 20 минути време, през които можеше да свърша нещо полезно, а не да търкам все едно и също и за съжаление ти пак няма да ме разбереш. :rolleyes:
User's Signature

#3337 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 06:57 PM

Цитат

ей ни и нас в целият си блясък :

Кати наистина блестите! :blink:
Много се извинявам, но възможно ли е да не ме включвате в конкурса. Просто се представих от възпитание за тези, които не ме познават. Успех на другите участници! :blink:
User's Signature

#3338 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2008 - 07:07 PM

ааа Светле,защо няма да участваш....то това е за нас си забавно ,стига де,толкова си хубава заедни с кученцата ....моля те ...........
Дайде всички да и се помолим  :wub:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3339 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 08:06 PM

Кати, кучовци ще се състезават по ринговете, а мен вече моята половинка ме е избрала. :blink:
User's Signature

#3340 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 08:33 PM

Jujolinka,ако Seska не иска - това си е нейно право да не се включи, но се надявам да размисли все пак.
Какво стана с ,,съботната баня,,- някой не ще ли да се включи?!
Аз ви давам две снимки на Джаки и Абби след баня.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169