Публикувано: 05 February 2009 - 02:08 PM
merlins_pom , честити ви бебчета! Да са ви живи и здрави! Стискам палци мама бързо да се възтанови! ;)
А що се отнася до развъдната възраст съм меко казано потресена от безхаберието на УС, гласуват се глупости и си правят каквото си искат без да се зачита мнението на членовете на този клуб. А клубът всъщост са членовете, без членове няма и клуб. В БГ сме общо 8 регистрирани развъдника за шпицове, мисля доста повече от другите северни породи, а и има членове на клуба с по едно-две кучета. Май в клуба не държат на нашето членство толкова много. Абсурдното е, че в момента сме единствената страна в света, в която померанският и малкият шпиц се развъждач чак на 20 месеца. За мен вариантите са няколко да се справим с това:
1. Стачка ;D (то сега това е модерно у нас)
2.Повече не членуваме в клуба, а си създаваме наш си клуб на шпица, макар, че до колкото познавам системата у нас на бързо ще ни подрежат крилцата :'(
3. Просто ставаме членове на клубове я в Сърбия я в Румъния..... И нашите кучета ще печелят титли за тези страни. Бг померани няма да има.
4. Подаваме молба вече не знам за кой пореден път, а и не знам до кого трябва, но май най-добре до БРФК или до Камен Литов
5. Отваряме нова тема в "Новини събития коментар", така че това безумие да бъде видяно от всички в киноложките среди. Заглавието може да е " Отново проблем в Клуб Северни кучета"
На кого са тези 3 гласа против имат ли някаква обосновка решението им? :huh: До тук загубихме една година в чакане нещата да се променят и нима трябва да загубим още една?! Явно се вижда, че този не е начина да бъдем забелязани и уважени!
Някой друг има ли някакви предложения? Дайте да мислим какво да правим, защото така положението е нетърпимо, забранява ни се нещо, в което просто няма логика. Мойте мъжки кучета са израснали, всъщност от 5 само едното ми е на прага да навърши 20 месеца, но проблема и да не ме касае сега лично може да ме засяга след година или две. Нима нещо нередно трябва да си остане така. А ако утре имам шанс да заплодя мое момиче с прекрасно куче, но то е за съжаление "само" на 18 месеца!?