Публикувано: 05 February 2009 - 04:08 PM
Днес говорих отново- отложило се е вземането на решение за следващия УС.
Не съм била там ,казаха ми че са били 5 човека-не съм броила.
Обаче-какво правим ние оттук нататък !?Имало идея да е забраната до 24 месеца-вярно ли съм разбрала?И така 20 мес.оставали компромисен вариант?!Вярно ли е това?Или е димка?
Освен това не мисля,че 7,8 или 9 молби за промяна са малко- това означава,че назрява проблем и е най-добре този проблем да се разгледа в интерес на неговите членове.
Не е заплаха това което казва seska-щом нещо не се разрешава, като забраната е безмислена, хората намират начин да я заобиколят.Освен това е редно УС на клуба да се интересува от обединяването на членовете си, а не от тяхното прогонване.
Аз съм Председател на Националната Федерация по Фелинология -моята и на нашият Борд главна цел е да дадем на хората възможност да работят-това преди всичко,без глупави и безмислени забрани.Иначе-ще си останем само с Борда.
Узряването на мъжкия и вредата за растежа и физиологичното развитие на мъжкото куче от ранното семеизпразване, не почива на изследвания конкретно за померани,шпицове, а и за други породи-аз такива анализи не съм прочела.
Ако някой е прочел - да ги приложи-ще ги четем.Ако има такива правила за немски овчарки и други средни и големи породи-има и причини- кьорунг за немски овчарки и право на разплод се получава след 24 месеца.Померанът не е на кьорунг!Идете да кажете на кучето ми да не се ,,хвърля,, на земята, когато има разгонена женска,че му пречи на растежа.
Ако беше така нито един мъж нямаше да е пораснал повече от ръста си на 13 години.
За мен 15 мес. е допустима възраст, нека човек сам да има право да решава -на 15,на 18 ,на 25 месеца или кога ще го пусне-НО ДА ИМА ПРАВО ДА РЕШАВА!Може и никога да не заработя с мъжко куче,но аз си решавам.
Към последната молба ,която подадохме миналия четвъртък от Велвет Дамур, приложихме Руския развъден правилник-там малките породи работят с мъжките от 12 месеца!Ние сме по-умни от тях така ли?
Защо техните померани не са изчезнали от лицето на земята вследствие недостатъчен растеж и износване на неукрепналия им организъм?
abra1313 обеща да подаде молба с приложет немски развъден правилник, където правилата са за работа с кучета от мини породи от 12 или 15 месеца- вече не помня.Но не 20 или 24.
Една слоница има бременност 24 месеца- с кого сравняваме помераните - със слон?
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals