Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 06 November 2009 - 10:43 PM
Публикувано: 06 November 2009 - 10:48 PM

Публикувано: 06 November 2009 - 11:09 PM

Публикувано: 06 November 2009 - 11:18 PM

Публикувано: 08 November 2009 - 06:06 PM
Публикувано: 08 November 2009 - 06:54 PM
Публикувано: 08 November 2009 - 09:46 PM

Публикувано: 08 November 2009 - 10:12 PM
Кати започна да си възстановява козинката след лятното оредяване и заприличва на Померанче..

А вие какво правихте в това хубаво време днес ?
Публикувано: 10 November 2009 - 08:49 PM

Обичам ви повече от всичко на света бъдете ми живи и здрави.
Публикувано: 11 November 2009 - 08:09 PM

Поздравяваме Жоси и Буши с малко снимки!...

Публикувано: 11 November 2009 - 11:16 PM
А кому это нужно?В Франций так работают наверное уже годами, а зачем нам надо начинать сами себе делать проблемы?
С какой стати?Помераном не станеш только из-за роста, тут тип имет важно,а тоже важно кто такие твои родители а все знают что типы у помов и у мини разные.Если кто-то хочеть работать с помами- пожалуйта, если нет - с мини.
Я не понимаю стремления смешать обе породы и делить их только по росту.Какой прок если по росту померан, а по типу мини -так как позади много миников?
Публикувано: 12 November 2009 - 05:13 PM
Ками не съм съгласна с теб и дори мисля,че си противоречиш.Бялото кученце от Франция което ти ще ползваш като померан си е 100%шпицле и няма как да е при двама родители шпицове.Имам контакти с французина ти знаеш и неговата цел е създаване на определена визия на малкия шпиц като ползва родители померани.Неговите малки шпицове започнаха да се налагат на международните изложби и да печелят все повече отличия.Дори в сайта му има само едно кученце негово производство определено като померан,но и то дори е с един родител шпиц и един померан.Знам много бели шпицове произведени от него но померан не съм срещала.
Защо на мен ще ми е забранено да заплодя малката си шпицка( която е наполовин чист померан )с померан и да получа поколение което ще струва двоино на това което ще взема ако я заплодя с шпиц?Всички знаем колко се търсят белите померани нали?Като гледам и двете си женски с померанска кръв не виждам нищо лошо във визията им.Напротив според мен померанската кръв им е повлияла в положителна насока.Нека не се лъжем а да си признаем,че търсенето определя и предлагането.Значи някой които гледа само померани си взима шпиц от чужбина за развъждане на редкия бял цвят.Но аз която за мое съжаление съм в България нямам право да правя абсолютно същото?Грешка не същото -малък шпиц+малък шпиц=померан.Аз бих направила малък шпиц+померан=вие ще кажете какво ще се получи

Публикувано: 12 November 2009 - 08:24 PM
-никого няма да ползвам като ,,померан,,-има родословие на което е написано каква порода е кучето.Издава го Френската Киноложка Федерация , а не аз.Родословието + типът на кучето Прити е това което из съм търсила,защото в нето са :
-бащата на родителите на Прити е от Тайвански линии и е померан, както и пра-родителите на майката на Прити- развъдник ,,DOCHLAGGIE" от Австралия.Другото мъжко куче от същия развъдник в Тайван е определено във Франция като мини- но Тайванският развъдник работи само с ПОМЕРАНИ.Техните бебета/родителите на Прити/ не са станали минита, защото са 23 сантиметра, а защото по този признак ги разделят във Франция.Ако немската овчарка прорасте-не я пишат белгийска , заради разликата в ръста, нали?
Кой как работи във Франция не ми е работа да съдя, нито да давам мнение.
-как се търсят бели померани не знам, аз ако чакам на търсенето -с 2 родени бебета за 10 месеца от 2009, които няма да продавам, да съм починала от гладна смърт

-за мен от смесването на мини и померан-печели само минито, а померанът губи типа и се връща назад към шпица- и така има бебета с шпиц-тип от родители померани, и това е нормално, все пак помераните са най-малките шпицове.
-с кого и как ще работиш Ивета - си е твое право, и твое решение
-развъдник Д Арланде е уважаван от мен развъдник и ако имам бебета с типа на Прити ще бъда най-щастливия човек на света!За мен помераните са част от живота ми, независимо дали има търсене или няма ,дори да не се продават аз винаги ще имам померани в къщи.
-какво и как развъждам е мой избор, който видя кучето на живо в Пловдив знае за какво говоря.Пожелавам на всички развъдчици да имат този тип ,които търсят и за който работят.
Благодаря ти Ивета за откровението, това което ти си написала сега, аз знам,че го мислиш още преди да го напишеш-и това си е твое право!
Запазвам си моето мнение за твоя постинг за себе си, уважавам правото ти на лично мнение.
Прити ще преживее и повече оплюване,достатъчно е хубава, така че който желае може да се присъедини .
Благодаря на тези,които искрено харесаха бебето!
С удоволствие ще я доведа на изложба,когато порасне-за мен тя е моята сбъдната мечта.
Искам да пожелая всеки от вас в този форум да може да сподели такава мечта!
Ще продължавам да качвам снимки на моите кучета в този форум, а който не му харесва може да не ги гледа!
Лека и хубава вечер!
Публикувано: 12 November 2009 - 08:59 PM
Докато се колебаех дали изобщо да докосна мъничетата й, тя ги грабна и смело и доверчиво ми ги сложи в прегръдките..
За тези, които не са виждали немски шпиц померан наживо - ще кажа, че това е куче леко като перце, крехко като плюшена играчка и необичайно очарователно.
Искам и тук, във вашата тема, да поздравя развъдник "Ок Босс" с новия им член - малкото бяло померанче!
Сбъдната мечта не само за теб, но и за мен, Камелия е в страната да влезе добра кръв, бял като сняг померан.
Тръпна да го видя на живо и да се убедя сама колко удивително същество е влязло в померанските редици в малка България!
Поздрави!

Публикувано: 12 November 2009 - 09:38 PM
Също и снимка на ,,шпицлето,,
Прикачени снимки
Публикувано: 13 November 2009 - 12:02 AM
Със всичко това пак дебело подчертавам не искам да обидя Камелия,кученцето е перфектно,не се бъркам в нейните развъдни планове(дълбоко вярвам,че това си е лично нейна работа).Просто си мисля,че щом по белия свят е нормално да се развъжда така защо и тук да не може?Защо едно померанче което е минало стандарта с няколко сантиметра(а хайде да си признаем,че това е доста често срещано)да не може да се запише в родословието малък шпиц.Защо и на кой ще навреди?Каквото и да си говорим, породата и шпиц и померан се е изменила във времето и според мен в положителна насока.Няма смисъл да се караме ,дайте да бъдем по-отворени към света и новостите.Нито аз ще взема хляба на Ками нито тя моя.Стара българска поговорка е,че задружна дружина планина повдига.Като гледам по форумите само жлъч и караници,безмислено е!
Публикувано: 13 November 2009 - 01:08 AM
Горното написано е от сайта на ДАрланде и означава,че без негово разрешение нищо не може да бъде репродуцирано, запазвано ,препращано или модифицирано,т.к. е защитено от закона.
Бих давала примери само със собствените си кучета, а не с чуждите.
Само за протокола- от темата с г-н Димитров кучето дадено за пример като мини , спечелило титла на Световното не е негово произведство, а е от Тайван и е померан.Не е мини и е мъжко куче.
Линкът даден за сравнение с Прити няма база за сравнение- не всичките кучета се развиват така и това не са родителите на Прити. И не е същото бяло пухче.Ама че факти!
Мисля че достатъчно се занимавахме с недостойното ,,шпицле,, Прити -да се прехвърлим на твоите кучета и да ги обсъждаме тях -качи снимки и заповядай на масата!

Публикувано: 13 November 2009 - 10:02 AM
Мисля,че това което исках да кажа Камелия не го разбра.Моята мисъл е не да обиждам по някакъв начин нейното кученце.Пак казвам на мен то ми харесва,като цяло харесвам кучетата на Арланд.Аз не се интересумам от промяна при померана.Аз се боря за подобряване визията на малкия шпиц както това правят във Франция,Русия и много други страни.Когато съм купувала моите женски съм търсила с померанска кръв защото виждам,че това е световната тенденция.Не си мислете,че след като в България нещо е забранено ще повлияе в световен мащаб.Вижте руснаците защо са все на първите места,защото са много,подкрепят се работят и развиват породите.
Който се интересува истински от своята порода,независимо померан ,шпиц или друга не може да седи само пред компютъра.Изложбите са мястото където можеш да си свериш часовника.Да гледаш ,да участваш,да контактуваш с другите развъдчици.На световните и европейски първенства се събира елитът във всяка порода,най-красивите,най-подготвените.Там човек се учи(ако има желание)живия контакт няма нищо общо със снимките,нищо!
Приключвам този спор,явно е безмислен.Никой не разбра,че не говоря за конкретно куче.Жалко, ние в България пак ще кретаме последни,нечули ,неразбрали,озлобени