Цитат
seska,аз нямам нужда да се подмазвам на никого за нищо,ти знаеш много добре че аз съм луда реалистка и много честен човек!В живота си не съм излъгала никого и за нищо!Много се ядосвам на лъжата и несправедливостта при хората,а сега и при кученцата!Не мога да подкрепя нито лицимерието нито шарлатанството което цари при нашата порода!Преди известно време ти написах точно по този повод(информацията имах лично от теб),отговор обаче не получих!Аз няма да подкрепя некоректни изложитили по ринговете,които се възползват от недоглеждане на съдиите!!!Ти си развъдчик и би трябвало да знаеш каква е целта на кинологията,какви са изискванията кучето да бъде показвано на изложба.Всички съдии по света разчитат на коректностт на изложителите,защото и те са човеци и те грешат!В този случай не аз съм тази която си търси "кирийка"!!!
Не съм сметнала за нужно да ти давам обяснения и за това не съм ти отговорила. Заплашителни писма не приемам! Можеше да ми звъниш цяла година и да ме занимаваш с какво ли не, а за тези си въпроси не можа да звъннеш съвсем добронамерено и човешки. Ако беше попитала нормално щях и нормално да ти отговоря какво става с Кати, въпреки , че кучето не е мое и само неговите собственици могат да диктуват съдбата му. Кати е продадена и от тук нататък аз нямам права над нея. Тя е с договор, че е продадена като домашен любимец, да така е, не съм го крила и за това го знаеш, но не ти ли минава през ума , че куче на 6 месеца все още се развива и до годинката и може би са настъпили промени в състоянието и. В договора пише, че не може да се развъжда, а не че не може да се води по изложби. Всяко куче, имащо родословие може да е в ринга и там съдиите определят дали кучето има дефекти или не. Кати вече е с две оценки от изложби, толкова са и нужни за развъждане. Ако собствениците и решат , че искат да я развъждат след време това ще е тяхна работа и право и аз не мога от тук нататък да имам глас при положение , че двама съдии и то от чужбина са преценили, че тя няма дефекти. За твоя информация на последната изложба всяко куче преди да влезе за оценка щателно е проверявано за липса на зъби. И още нещо, писа ми , че ще се оплачиш на Иван Димитров, ами не ми пука, кучето е с други собственици, а те дори не са членове на клуба. Аз "кирия" от цялата работа нямам, колкото и да не ти се вярва. И ти в ролята на каква се явяваш защитник на породата, всеки развъдчикси има съвест и най-добре да си гледа неговите произведени кучета, с нетърпение очаквам да видя твойте произведени шоу померани, защото е лесно да се говори, когато нямаш опит, но когато си хвърлил маса пари, труд и любов, за да създадеш нов живот, нещата се променят. И понякога не е най-важното колко титли са ти спечелили кучетата, на мен ми стига радостта на хората, от това , че благодарение на мойте усилия, те имат прекрасно кученце в семейството си, което много да обичат. И да, гордея се с Кати, защото е красива и здрава и попадна на прекрасни хора.